A Halak nem véletlenül többes számban jelenik meg a zodiákusban. Az ilyen jegyek lelkivilágában, személyazonosságában, biztos, hogy felfedezhető a kettősség, vagy a több személyiség jellemvonásai. A Halak jegyű embernek, a valóság nem igazán kézzel fogható, hiszen ő legtöbbször egy álomvilágban él.

Általában, a dolgok könnyebbik oldalát ragadja meg, sokszor hajlamos áltatnia magát, mert nem akar szembenézni a valósággal. Rendkívül dús fantáziával van megáldva, és ha ezt alkotóan képes kihasználni, energiái felfelé húzzák, rosszabb esetben tétlenségben, folytonos toporgásban találhatja magát, és nagyszerű ötletei csak az elméje rejtett kis zugában marad megvalósulatlanul.

A Halak különös művészi lelkivilágának kibontakoztatásához elengedhetetlen feltétele a mértékletesség, mert hajlamos bolhából elefántot csinálni, ami sokszor negatív jellemvonásoknak nyit teret. Az elzárkózása a realitástól, azt eredményezheti, hogy a Halak jegyű ember, nem a valós értéküknek megfelelően látja a dolgokat maga körül. Ez a fajta önáltatás, nagy veszélyeket jelenthet az egyén számára, ami sokszor hazugságokra is sarkallhatja, azt gondolva, hogy az igazság talán fájdalmasan érintené szeretteit. Meg kell tanulnia önállóan gondolkodnia, és nem elvesznie fantázia világában, félretenni a halogatást és a kibúvókat, amikor fontos döntések előtt áll.

Személyiségében jelen van valami elmosódottság, ködösség, kiismerhetetlenség, megfoghatatlanság. Gyakran láthatjuk őt világmegváltó szerepben vagy a meg nem értett mártír szerepében, mivel a felelősséget az életéért nehezen ragadja magához. Ő csak andalogna, egy virágos mezőn gondtalanul és nem érti, hogy miért nem lehet ez jó? Miért várnak tőle dolgokat és legfőképp, ő ebben az egész történetben miért lenne hibás?

Őt az érzelmei irányítják, melyek intenzíven egybemosódnak, és szétáradnak benne. Alapvetően nagyon romantikus, kedvesét elhalmozza minden szeretetével. Rózsaszín szemüvegét csak akkor veszi le, ha partnere hibái feketén-fehéren megmutatkoznak orra előtt. Nehezen szakad el valakitől, éppen ezért, hajlamos lehet olyan partner mellett kitartani, aki nem hozzá való, hiszen akkor lépnie kéne, elhatároznia magát, de ez számára sokszor nehéz feladat, így tovább álmodozik és búslakodik inkább magában, a szebb jövő reményében. Sokszor plátói szerelemben találja magát.

Nem túlzottan szenvedélyes, ő inkább gyengédebb. Figyelmessége, tapintatosságában mutatkozik meg. Kedves, odaadó társ, de sokszor irányítani kell, hogy élete ne folyjon szét és a mederben maradjon. Negatív esetben, mikor kilátástalannak látja az életben való boldogulását, hajlamos lehet önpusztító, függőségi helyzetekbe, dolgokba menekülni.

Munkájában, tetteiben, akkor képes igazán aktív lenni, ha ez a tevékenység, azonos az ő lelkivilágával, annak jót szolgáló jellegével. Ha lelkes, ha a cél magasztos, akkor lendületbe jön, a dolgokat sokkal jobb színben képes látni, de a legkisebb akadály is út közben, mély apátiába és befelé fordulásba sodorhatja. Kár, hogy sokszor nem fedezi fel, hogy mire lenne képes, mert határtalan kreativitása, és művészi, alkotó lelke, sok kinccsel gazdagítaná világunkat. Ha borús lelkének egyensúlyra van szüksége, meg kell találnia az utat az érzelmeinek egészséges önkifejezésére. Ha így tesz, csodálatos dolgokra lesz képes, és végre megtalálja a helyét ebben a számára szürke világban, amit az ő, érzelem gazdag lelkével fog újra színezni!

Neki nagyon nagy szüksége van az egyedül eltöltött, önmagába visszavonuló énidőre. Ha ez nincs meg, ha nem tud kicsit a természetben vagy csak önmagával egyedül lenni, akkor lelkileg és szellemileg is teljesen lemerül.

Egy Halak emberre nagyon igaz, hogy őszintén boldog, ha segíthet, ha ő rá szükség van, nemes lelkű, hatalmas szeretettel megáldott ember. Szeretteit sokszor maga elé helyezi és értük bármire hajlandó, olykor önmagát is feláldozva, túl sok áldozatra képes értük. A Halak minden élményében feloldódik, azonosul velük, magáévá teszi, ezért hajlamos lehet olyan dolgokat is magára vennie, amit nem kéne. A körülötte lévő világ úgy hat rá, mint a szivacsra a víz. Mindent befogad, mindennel telítődik ami körülötte zajlik, hangulata is éppen ezért is lehet ingatag, és instabil.

A vele való kapcsolat hasonlatos lehet egy érzelmi hullámvasútra. Hogy éppen hogyan hatsz rá és ő miképp reagál, az vagy-vagy alapon működik nála. Ha bal lábbal kelt fel, így jártál, ne várj tőle aznap sok jót. Kapcsolataiban sokszor az vezet problémához, hogy ő nem csak a világát álmodja meg nap mint nap, hanem a körülötte lévő embereket is. Ha megismer valakit, hajlamos lehet őt idealizálni. Ezt a torzított elképzeléseit nagyon nehéz megváltoztatni. Az általa kialakított kép embertársairól sokszor irreális, ami vagy csalódásaihoz vezet, vagy félreértéshez. Egyszerűen ami nem passzol az ő elképzeléseihez, arról nem vesz tudomást. Az ilyen okból keletkezett problémáit úgy próbálja megoldani, hogy azt várja, két ember között maguktól kisimulnak a gondok. Nem néz oda és inkább elmenekül, sebeit nyalogatva, de minden magasztos érzelemmel, hittel, bízik benne, hogy a dolgok jóra fordulnak, ha holnap fel kell, de beleállni a megoldásba az nehezére esik.

Nagyon érzékeny lelkű, ő a mimóza, érzékenyebb, mint a Rák. A Rák önbizalomhiányából adódóan, mindent személyes támadásnak vél, mindent magára vesz és megsértődik.  A Halak viszont, eleve méltatlannak találja magát a szeretetre, nagyon könnyű elérni nála, hogy erre visszaigazolást találjon és akkor teljesen összetör belül. De ő nem duzzog, csak csendben szenved. Ebből adódóan, a vele való kapcsolatunkban, őt úgy kell kezelni, mint egy hímestojást. Törődni, szeretni, vigyázni rá, és nem összetörni az álmait. Szeretetteljes, figyelmes, odaadó tulajdonságaiért könnyű megszeretni, de annál nehezebb vele élni és ápolni törékeny lelkét. Viszont kitűnő barát, aki minden sejtjével, őszintén támogatni fog érzelmileg. Olyannyira, hogy talán a saját problémáit is félre teszi a tiedért.

Egy Halak embertársai nélkül életképtelen. Ő az idealista, a segítő egy családban, baráti körben. Jó lehet, ha mellette egy kicsit racionálisabb, gyakorlatiasabb emberek vannak, akik odafigyelnek rá és néha visszarántják a valóságba, segítenek neki a céljait elérni az életben. E nélkül, megeshet, hogy Alice, örökre Csodaország fogja marad.

Kép: pixabay.com

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.