Elcsépelt közhely, hogy az igazság felszabadít, mégis valódi bölcsesség. Azonban, hogy valóban képviselni tudd az igazadat, először önmagad igazságához kell visszatalálnod.

A magabiztosság nem arról szól, hogy jobbnak érezzük magunkat, bárki másnál, vagy arról, hogy biztosak vagyunk abban, hogy az igazságunk mindenki számára elfogadható lesz. A magabiztosság abból ered, hogy megingathatatlanul éljük és képviseljük azt, akik igazán vagyunk. Ennek az egésznek semmi köze az összehasonlításhoz, ellenkezőleg, itt bukik meg ez a történet.

Amikor az igazságodat képviseled, kimondod, nincs szükséged ellenerőkre, bizonygatásokra, versenyzésre vagy vitákra. Akik hajlandóak hallgatni, figyelni, akiknek szükségük van rád, azok számára, elérhető leszel, együtt rezegtek, és az igazságod számukra mindig inspirálóan fog hatni.

A magabiztosság végső soron arról szól, hogy jól érzed magad a saját bőrödben, és biztonságban éled, azt, aki vagy. Nem lehetsz igazán magabiztos, ha nem fogadod el önmagadat, vagy nem ismered el az erényeidet.

Ahhoz, hogy elfogadd önmagadat, ismerned kell a lelkedet, a személyiséged minden rezdülését és reakcióit. Ekkor már képes vagy önmagaddal szembenézni és élni, felvállalni, áramoltatni tudod azt az erőt, képességet, amit Te kaptál. Már nem rejtegeted a világ elől.

A viharban, stabil világítótorony maradsz, akkor is, ha mindenhonnan az ömlik rád, „nem lehetsz elég jó!”. Sajnos ez történik a materialista kultúránkon keresztül, amely mindannyiunkat érint. Meg kell szerezned ezt az autót, ezt a házat, ezeket a ruhákat, ezt a frizurát, mindezt meg kell szerezned ahhoz, hogy valaki értékesnek lásson és tiszteljen. Badarság! Csak a szabadságodra pályáznak, az erődre, hogy lekorlátozzanak és függj másoktól.

Az igazság az, hogy az egyetlen módja annak, hogy értékeljenek és tiszteljenek, ha Te értékeled és tiszteled saját magadat. Minden belőled indul ki és a nap végén, csak ez a hit lesz az, ami igazán fontos lesz.

Amikor másoknak akarunk látszani, mert úgy gondoljuk, hogy ez az, amit mások akarnak tőlünk, akkor olyan erőtlen, kiszolgáltatott helyzetbe sodorjuk magunkat, ahol állandóan úgy érezzük, mintha mindig többet kellene tennünk ahhoz, hogy elfogadjanak, értékeljenek, hogy valakik legyünk. Illúziók. Ezt az örökös önmarcangolást, üldöztetést, mentálisan helyre kell tenni önmagunkban, annak érdekében, hogy tényleg azt tudjuk képviselni akik vagyunk. A belső egyensúly csak ekkor válik elérhetővé.

Az igazság az, hogy már tökéletes vagy, máris méltó vagy minden bőségre szeretetre, ha itt vagy. Nincs szükséged semmilyen hitelesítésre, vagy különleges ruhára, de még álmosolyra sem a napi selfiedhez. Ettől sokkal méltóbb vagy és függetlenebb, mint sem beállj abba a sorba, ahol csak egy lehetsz a sok közül, de nem egyedi és utánozhatatlan önmagad.

Amikor tapasztalatoddá válik, hogy milyen az, amikor önmagadat éled, akkor ráébredsz, hogy nincs szükséged arra, hogy valaki más legyél. Ez a valódi és mély önbizalom és ettől válsz igazán hitelessé mások szemében is. Ez a valódi önbizalom, amely belülről ragyog, és segít felfedezni a saját utadat.

A magabiztosság nem jelenti azt, hogy soha nem félsz. Nem jelenti azt, hogy az életedben minden megtalálható, minden tökéletesen szirupos és mindig mindenre pontosan tudod a megfelelő válaszokat. A fenéket! Pontosan azt jelenti, hogy mersz esendő, tökéletlen ember lenni, de azt profin műveled, olykor a kellemetlen igazat sem takargatva. A magabiztosság abban is rejlik, hogy bízol magadban, elfogadod és okulsz a tévedéseidből, de tudod azt is, hogy rendben leszel, bárhol is jársz az úton.

Ha eléred ezt a bizalmi szintet az életedben, erőre kapsz, hogy haladj az életed útján. Bátorságot kapsz az igazságod kifejezésére és ez a kezedbe adja azt az alázatos hatalmat, amiért mások felnézhetnek rád.

Ha megengeded, hogy valódi fényed ragyogjon, akkor egy indító láncszemként, hatással leszel a körülötted lévő világra. Amikor az igazságodat képviseled, másokat is erre bátorítasz.

Nem fog mindenki elfogadni, lesz, akinek nem fog tetszeni a bátorságod, piszkálni fogja az egojukat, hogy te már nem akarsz maszkokat viselni. Számunkra még vakító lesz az igazi arcod és inkább elfordulnak, ne bánd, ha csak a maszkodat szerették. Az emberek akiket eddig próbáltál lenyűgözni vagy végleg elmenekülnek előled, vagy szeretettel fogadnak, hogy végre megérkeztél.

Ezen az úton egyre kevésbé fog számítani mások véleménye, mert már megérted, nem lehetsz és nem is kell hogy másokra hatást gyakorolj, és felelősséget sem kell vállalnod értük. Már nem akarsz senkit és semmit irányítani, csak az számít, hogy önmagaddal békében élj.

Hiszen Te vagy az, akivel minden éjjel ágyba fekszel, akinek a gondolataival, döntéseivel együtt élsz. A nap végén semmi más nem számít, csak az, hogy ezzelaz emberrel, harmonikus, szeretetteljes kapcsolatot ápolj.

Amikor leveted a maszkokat és élni kezded az igazi, hiteles énedet, akkor minden más is igazzá válik körülötted. Ami meg nem volt az, az eltűnik, a maszkoddal együtt. Mindez a változás, teljesen új hullámot indít el az életedben és egy magasabb tudatosságiszintet nyit meg az elméd számára. Jobban tudsz kapcsolódni a céljaidhoz, boldogabbá válsz, és erősebbnek érzed magad.

A magabiztosság nem beképzeltség, de nem is kér elnézést azért, mert azt éled, aki igazán vagy. Megszűnnek az alá és fölérendelt viszonyok, ahogyan önmagadat és másokat is jobban megbecsülsz már az életedben.

A magabiztosság erejének elérése az életedben nem történik meg egyik napról a másikra. Ez fokozatosan, kis lépésekben, egy folyamaton keresztül történik.

És hogy milyen változások várnak rád ezen az úton?

 • Önállóságod, önszereteted növekedése
 • Elfogadod, az aktuális helyzeted és a ha az kellemetlen, magadban keresed az okokat és a megoldást
 • Nem a külvilágot hibáztatod a körülményeidért, felelősséget vállalsz az életedért
 • Elfogadod a hibáidat
 • Tudod, hogy méltó vagy a szeretetre és már nem bünteted magad
 • Gyakorlod a hálát
 • Meg tudsz bocsátani önmagadnak és másoknak
 • Ügyelsz a testi, lelki és szellemi harmóniádra
 • Nem stagnálsz, folyamatosan fejlődsz
 • Figyelsz az érzéseidre
 • Elfogadod, hogy mindenki pontosan annyit tesz, amire éppen képes
 • Emlékszel arra, hogy azért vagy itt, hogy növekedj és tanulj,  nem kell mindent tudnod
 • A sikertelenséget elismered a siker részeként
 • Ellenségből, önmagad legjobb barátjává váltál

A félelem, a sebezhetőség vállalása és a szemlélődés megtapasztalása, igazi bátorság, erő, és ha ezeket gyakran gyakorlod, akkor ez a kapott erő, segít megváltoztatni az életedet. A valódi igazságod, a célod és a bizalom útjára fog terelni.  

Kép: unsplah.com/Pete Belis

unsplash.com/Iona Sitaula

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.