Úgy gondolják, hogy az indián álomfogó eredete az Ojibwa Chippewa törzsből származik. az észak-amerikai indián kultúrában kézzel készült mágikus tárgy. Alapja egy fűzfából készült karika képezi, amelyre laza hálót szőnek. Ezt díszítik személyes és további mágikus kiegészítőkkel, például madártollakkal vagy gyöngyökkel. Az álomfogó mintái hasonlóak ahhoz, ahogyan ezek az indiánok kötözték a hótalpat a hócipőikre.

Mese az álomfogóról

E Lakota-történet mesél arról, hogyan jelent meg Iktomi (pók) Lakota spirituális vezetőjének, aki tisztán látó volt. Víziójában Iktomi, a bölcsesség nagy Istene pók formájában jelent meg. Iktomi szent nyelven beszélt neki. Ahogy beszélt, Iktomi a pók felvette a vén fűzfa botját, melyen tollak és gyöngyök és voltak, majd és elkezdett egy hálót szőni. Beszélt az idősebbekkel az élet ciklusairól, arról, hogyan kezdjük életünket csecsemőként, hogy halad végig az életünk a gyermekkoron és a felnőttkoron keresztül, és hogyan kell teljesíteni ezt a ciklust.

Iktomi azt mondta, miközben folytatta a hálóját, az élet minden egyes szakaszában erő van, jó és rossz. Ha meghallgatod a jó erőket, irányítani fognak a megfelelő irányba. De ha meghallgatod a rossz erőket, rossz irányba irányítanak, és bántani tudnak. Tehát ezek az erők segíthetnek vagy befolyásolhatják a természet harmóniáját. Amíg a pók beszélt, folytatta a háló szövését.

Amikor Iktomi befejezte a beszédet, az öregembernek adta a hálót, amit szőtt és azt mondta: Ez a háló egy tökéletes kör, amelynek közepén egy lyuk van. Használd a hálót arra, hogy segítse az embereket a céljaik elérésében, hasznosítva ötleteiket, álmaikat és elképzeléseit. Ha hiszünk a Nagy Szellemben, akkor a háló átszűri a jó ötleteiteket, a rosszakat pedig csapdába fogják szorítani, és nem fognak ártani.

Kép: pixabay.com

 

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.