A jóga nem csak segít, hogy fittek maradjunk, hanem növeli az állóképességet, formál és erősíti az immunrendszerünket. A jóga rendszeres gyakorlása segít egészségünk megőrzésében is. Ősszegyűjtöttem a 6 legjobb jóga pózt nőknek.

Háromszög póz


Ebben a pózban a derék és a has dolgozik, naponta elvégezhető gyakorlat. A póz, a váll izmait is nyújtja. Mindkét oldalra végezzük el, és tartsuk meg ezt a pózt öt másodpercig. Ez egy nyugodt, bemelegítő póz. Ez egy nyugodt, relaxáló póz, mely ellazítja a felső testet.

Teve póz


Sok nő problémája a derékfájás. Nos, ennek a póznak a gyakorlása tökéletes megoldás erre a bajra. Ez a testhelyzet erősíti a gerincet, nyújtja a combokat. Ebbe a pózba való megérkezést csinálhatod lassabban is, fokozotason lépésről lépésre, ahogy egyre hajlékonyabb leszel. Vagyis állj egyenesen összezárt lábakkal, a karodat emeld fel a füleid mellé, a fejedet, az álladat emeld fel és nyújtózz hátra amennyire csak tudsz.

Fél gerinccsavaró póz

Ez egy kiváló póz menstruációs panaszokra. Az oldalsó csavar póz is segít erősíteni a derék, és a gerinc területét. Segít, hogy kioldjuk a bennünk lévő feszültséget. Ezen felül, ez a póz segít a teljes szervezet méregtelenítésében is. Javítja a vérkeringést, és a bőrünk állapotát. Tartsd meg ezt a pózt mindkét irányba öt másodpercig.

Egyensúly póz

Testünk általános egészségi állapotán javít ez a póz. Segít megelőzni, illetve enyhíteni a térdfájdalmakon, mivel jó hatással van a térd izületeire. Növeli a rugalmasságot. az erőnlétünket. Segíti a koncentrációt és a memóriát. Nyugodtabbá, kiegyensúlyozottabbá tesz.

Nyújtott ülés póz

Ez egy pihentető póz a felsőtestnek, és a gerincnek, illetve nyújtja a comb és a vádli izmait. Erősíti a nyak izmait, ez által enyhíti a rossz testtartás miatt kialakult fájdalmakat. Ennek a póznak a mélységét csak addig gyakorold, amíg jól esik, elsőre ne erőltesd, hogy ráfekszel a lábadra, ha nem megy, idővel rá fogsz tudni hajolni teljesen.

Gyermek póz


Pihentető póz, erősíti a nyak és a hát izmait. Enyhíti az alhasi panaszokat, a belső feszültséget, szorongást.

Kép: unsplash.com

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.