Évszaktól függetlenül, fontos, hogy immunrendszerünk erős legyen, hogy megóvjon minket a betegségektől, fertőzésektől. A piacon széles palettából választhatunk a számunkra megfelelő immunerősítők között, de az alternatív, egyszerű segítségeket talán kevésbé ismeretesek. Tudjuk, hogy az egészséges étkezés, a minőségi alvás és a folyadék nagyon fontos a szervezetünk számára. Most lássunk 5 egyszerű és meglepő módszert, amivel talán nem is gondoltad volna, hogy támogathatod az immunrendszeredet.

Nevess többet

Mindenki tudja, hogy a nevetés jó – pozitívan hat a lélekre és segít a depresszió elleni küzdelemben. De tudtad azt is, hogy a nevetés javíthatja a szervezet védelmi mechanizmusát? Serkenti az ellenanyagokat és a védősejteket (T-sejtek és ölősejtek).

Pihenj egy kicsit

Gyors tempójú világban élünk, ahol mindenki mindig elfoglalt, menetrend szerint él, feladatok elvégzésével és így tovább. A stresszt mindennapi életünk részeként elfogadtuk, de mit teszünk annak érdekében, hogy csökkentsük az egészségre gyakorolt ​​negatív hatását? Ha érdekel az immunrendszered, akkor a kikapcsolódáshoz szükséges időt meg kell teremtened. Egy jó séta a parkban vagy az erdőben segít megnyugodni. A természet az egyik legjobb gyógyító. Egy japán vizsgálat azt bizonyítja, hogy ha csak a növények körül tartózkodunk, akkor kortizolszintünk csökken, valamint a pulzusszámunk és a vérnyomásunk is.

Több szex

A pszichológusok felfedezték, hogy heti egy vagy két szexuális együttlét már pozitív hatással van az immunrendszerre. A szex emeli az immunglobulin-szintet, amely meghatározza az immunrendszer működését.

Dobok

Ez hihetetlennek tűnhet, de a dobok növelik a szervezet védelmi rendszerét. Sok különböző kultúrában a „dobkonferenciák” a mindennapi életük részét képezik. De miután egy tanulmány kimutatta, hogy a dobolás segít az immunrendszer fellendítésében, már egyre többen alkalmazzák ezt a különleges gyógyító eljárást.

Kefir

A Kefir olyan fermentált tej, amely gazdag tejsavbaktériumokban, ami probiotikumként működik. A probiotikum pedig bizonyított, hogy pozitív hatással van az immunrendszerre.

Te mivel erősíted az immunrendszeredet?

Kép: unsplash.com

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.