Ha nem vagyunk harmóniában önmagunkkal, akkor az ki fog hatni az életünkre is. Amikor az összes érzelmi stressz, a munkahelyi stressz, a pénzügyi stressz, a helytelen életmódunk ránk szakad, rendetlenséget, káoszt érzünk és látunk kívül, belül. Ha ezek a feszültségek túlcsordulnak, akkor ez a folyamat szélsőséges kiégéshez, fáradtsághoz, sőt depresszióhoz is vezethetnek, aminek helyreállításához, már erőt próbáló belső munkára lesz szükségünk. Ezért fontos, hogy vegyük észre időben a figyelmeztető jeleket az életünkben, hogy megelőzzük a nagyobb lelki károkat.

Energetikai szinten a Solar- és Szív csakra tárolja az életerőnket, energiánkat. Amikor ezek a csakrák túlterheltekké válnak, kialakul a szorongás, frusztráció és ezek az állapotok végül hangulatváltozásokhoz vezethetnek.

Ilyen esetekben fizikai tünetek is megfigyelhetőek, mint a bőr állapota, izomfeszülés, hasi fájdalom, emésztési zavarok és egy általános fáradtságérzés.

Ha a kiégés felé tart az életed, az Univerzum beavatkozik, és jeleket küld neked, amire érdemes lenne figyelni.

Olyan álmaid vannak, amiben keresel valamit, de nem találod

Az ilyen álmok, ahol üldözöl, keresel valamit, gyakran jelzik, hogy lassítani kéne és időt szánni a pihenésre. Az a tény az álmodban, hogy keresed az utadat vagy megakarsz valamit nagyon találni, gyakran azt jelzi, hogy túl sokat teszel, görcsössé váltál és talán nehézségekbe is ütközöl, felzárkóztatnak. Egy ilyen álom azt is jelezheti, hogy túlterheltnek érzed magad.

Bevered a lábújad vagy más baleset ér

A balesetek mindig a legnagyobb figyelmeztető jelek az életben, hogy lassíts! Szánj magadra időt! Amikor már régóta túlhajszoltad magad, a tested „derékba tör” és elintézi, hogy otthon maradhass és pihenhess egy kicsit, magadra fókuszálj.

A láb és lábfej balesetei gyakran jelzik, hogy állj meg és mielőtt lépnél a tervezett irányba, gondold át újra, hogy mit szeretnél igazán, mert nem biztos, hogy az a helyes irány, amerre épp menni akartál vagy talán máshogy kéne megközelítened a céljaidat.

Szétszórtság

Amikor gyakran elfelejted a kötelezettségeidet, a találkozókat, a határidőket, azt is jelezheti, hogy túl sok dolgot csinálsz egyszerre, ami szétszórtsághoz vezet. Időnként mind elfelejtünk dolgokat, de ha ez egymás után, túl sokszor előfordul, akkor biztos, hogy túlvállaltad magad.

Nem tudsz nemet mondani

Ha mindenki számára igent mondasz, akkor bár nehéz lehet megtörni ezt a szokást, de szükségszerű! Tedd fel magadnak a kérdést, hogy miért akarsz ennyire megfelelni másoknak? Amikor másokat helyezel magad elé és mindenkinek megpróbálsz megfelelni, borítékolható, hogy ebbe előbb-utóbb belebetegszel. Szorongónak céltalannak érzed magad. Felborult az egyensúly az adok-kapokban. Hiszen nem te vagy az életed középpontjában, hanem mások és lassan már el is felejted, hogy igazából Te mit akarsz! Teremts magadnak „én-időt” és állítsd magadat az első helyre az életedben.

Dolgok, amik egykor örömet okoztak, már nem töltenek fel

Ez a teljes kiégés előtti utolsó nagy figyelmeztető jel, hogy ideje visszatalálni önmagadhoz. Ha szeretsz főzni, de úgy találod, hogy az már csak egy házimunka lett, vagy ha szereted a jógaórát, de most nincs kedved menni, akkor az azért lehet, mert túl sok dolgot csinálsz. Következésképpen, elveszítetted az energiádat és a lelkesedést. Ha rád is igaz, hogy elkerülöd a hobbidat, amelyet egyszer élveztél, akkor az egy jel, hogy időt kell szánnod a pihenésre és az akkumulátorod újratöltésére.

Lényegében, ha már rákattintottál erre a cikkre, az is egy jel, hogy valahol mélyen érzed Te is már, hogy túlhajszoltad magad.

Ha a kiégés kapujában állsz, vedd komolyan. Hosszú távon felszabadító érzés, hogy tisztázod és rendszerezed, újragondolod magadban a dolgaid ütemezését. Állíts fel új prioritási sorrendet és mérlegeld milyen feladatokra, helyzetekre, emberekre van igazán szükséged.

Kép: pixabay.com

Szeretettel
signature

Hírlevél

További értékes tartalmak, újdonságok, és a havonta megjelenő Felemelő magazin! Mindez a tied, ha csatlakozol!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.