Az önszeretet nem egyenlő az önzőséggel. Ahogy jönnek a hideg, sötétebb napok, jobban érezhetjük az igényét annak, hogy bevackoljuk magunkat, többet törődjünk önmagunkkal. Ellenben, a lelki egyensúlyunk megőrzése érdekében, nem csak az őszi-téli időszakban kell jobban figyelnünk magunkra. Mindennap tehetünk azért, hogy a magunkra fordított figyelmet, önszeretetet, évszaktól függetlenül tápláljuk.

#1. Adj magadnak napi 20 perc csendes pihenőt, hogy meghallgasd, mi van a fejedben

Természetesen ítélet nélkül! Ülj le, sétálj egy kicsit vagy fuss. Bármit is választasz, a lényeg, hogy csak hallgasd meg a gondolataidat.

#2. Belső rendrakás

El tudod képzelni, hogy a házad hogyan fog kinézni, ha nem tisztítod ki rendszeresen? Ugyanez igaz a lelkedre is. Ha rendetlenség van a lelkedben, rendetlenséget tapasztalsz magad körül a világban is. Néha szükséges érzelmi és gondolati leltárt és tisztítást végeznünk a lelkünkben.

#3. Emlékeztesd magad arra, amiért hálás lehetsz

Miután elkezded ezt a gyakorlatot, meg fogsz lepőni, hogy a listád folyamatosan növekszik, és mennyivel felemelőbb érzés arra helyezni a figyelmedet, ami jó az életedben, amiért hálás lehetsz, mint folyton azon sopánkodni, hogy mit nem értél még el. Így az elégedetlenség állapotából, tudatosan az elégedett állapotába kalibrálod magad.

#4.Tegyél valami olyat, amitől szépnek érzed magad

Miért ne érezhetnéd magad szépnek? És ezt az érzést miért ne támogathatnád? Szánj néha egy kis időt arra, hogy ápolod a külsőd. Vegyél egy illatos fürdőt, menj el a kozmetikushoz, vagy egy sminktanácsadásra. Vedd fel azt a ruhádat, amiben gyönyörűnek érzed magad. A belső elégedettség egy döntés, hogy szereted magad úgy, ahogyan van, de néha külsőleg is támogathatod ezt az érzést. Az önszeretet azt is jelenti, hogy időnként nem sajnálsz magadtól olyan dolgokat, amitől jobban érzed magad, kívül és belül.

#5. Mozgás!

Tegyél valamit a fizikai egészséged és jólétedért. Csatlakozz a testedhez. Sétálj, sportolj, táncolj, ami jól esik. Gyakran ellenállunk a mozgásnak, de miután elkezdtük, sokkal jobban érezzük magunkat, mint előtte.

#6. Csatlakozz mindennap olyan emberhez, akit szeretsz

Egy társ, egy barát, a szüleid. Mindig tartsd nyitva a szívedet és vedd körbe magad olyan emberekkel, akik pozitívan hatnak rád.

#7. Mit szeretnél tenni?

Kivel szeretsz lenni? Milyen munka vagy hobbi érdekel? Mit szeretnél látni vagy csinálni? Fontos, hogy ezeket a kérdéseket feltárd magad előtt és elindulj értük. Hívj fel valakit, akit szeretsz, és már egy ideje nem láttál. Menj el arra a tanfolyamra, ami olyan régóta érdekel. Látogass el arra a helyre, melyet már olyan régóta megakarsz nézni. Ha messze van, vizsgáld meg, hogy mit tehetsz annak érdekében, hogy az utazás elérhetővé váljon. Ne csak robotolj és halogasd azokat a dolgokat, amiket igazán szeretnél.

#8. Éleszd fel a kreatív erőidet

A kreatív energia a léleknek szárnyakat ad. Az újdonság a lélek balzsamja. Láttál valami különleges receptet? Próbáld ki, nem számít, hogy sikerül, csak éleszd fel magadban az alkotó, kreatív erőket. Tervezz egy csokor virágot, amit aztán otthon kiteszel a szobádba. Tervezz egy különleges rendezvényt vagy egy kirándulást. Menj el egy rajtanfolyamra, vagy estre. Nem is gondolnád, hogy alkotás öröme, milyen gyógyítóan hat a lélekre.

#9. Új tevékenységek, új emberek, helyek

Van valami, amit tanulni szeretnél? Talán csatlakoznál egy írói csoporthoz vagy főző tanfolyamhoz. Az új közösség, új színt visz az életedbe. Az új emberekkel való találkozás, és az új helyzetek, gazdagítani fogják a lelkedet. Soha nem tudhatod, hogyan alakulnak ezek a kapcsolatok, miután az első lépést megtetted.

#10. Fokozd az érzékszerveidet

Minden érzéked. Vedd körbe magad szépséggel. Hallgass egy kellemes zenét. Egyél finom ételeket, használj különböző illóolajokat, hogy finom illatok járják át az otthonodat. Öleld meg a szeretteidet. Apróságnak tűnik, mégis, varázslatosan lélekemelő.

Kép: pexels.com

unsplash.com/Blubel

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.