Mi feszít kívül, aminek még mindig ellenállsz belül? Életed mely területén szeretnél most radikálisan, minőségileg változtatni? Itt az idő, hogy most vagy soha ezt megtedd! Szembe mersz nézni az árnyékaiddal? Mi az, amivel most szembe találod magad, ami kihoz a béketűrésedből? Mit nem vagy még képes elviselni másokban, a külvilágban? Milyen ellenségeket látsz a környezetedben és számodra ez mit mesél önmagadról? Le mersz menni a lelked bugyraiba, hogy felhozd a kincseidet?

Július 12.-én (plusz-mínusz 3 nap) ezeket a kérdéseket járhatjuk körbe. Az égen, a Nap szembenállásba kerül a Plútóval és megeshet, hogy ezekben a napokban sokkal intenzívebben kapjuk a saját görbe tükreinket. Merünk ezekbe belenézni és önmagunkban változtatni, döntéseket hozni végre vagy csatázunk a külvilággal?

Ha az előbbit választjuk, ne lepődjünk meg, hogy hatalmi drámák párbajában találjuk magunkat, amiknek csúfos vége is lehet. A Plútó nem simogatja a buksinkat szépen kérve századszor is, hogy végre tegyük, amit tennünk kell. Ő változást akar, beavatkozik keményen, radikálisan, mert érzi, hogy mikor van elég és nem tovább. Ezt az átalakulást, hogy kevésbé legyen “fájdalmas”, önként segíthetjük, ha elébe megyünk a dolgoknak és nem várjuk meg, amíg a Plútó rendet teremt.

Ez az életben úgy néz ki, hogy tudjuk, hogy valami nem jó már, nem működik. Változásra van szükségünk, mert tarthatatlan az állapot, kívül-belül, de még egy kicsit alkudozni próbálunk, “-Csak még egy kicsit”. Lehet ezt az utat is választani, de akkor szokott az lenni, hogy jön a Plútó, látszólag a semmiből és ő kertelés nélkül, egy jó nagy baltával odacsap és befejezi, amit mi önként nem tudtunk megtenni. Mert ő tudja, hogy nem, nem lehet már tovább csinálni azt, ami eddig volt, még egy kicsit sem! A Plútó semmilyen eszközt nem fél használni, hogy kikényszerítse, azonnal változtatnunk kell! Lehet húzni, csak ha rábízzuk, ő nem fog finomkodni, ő robbant és ez biztos, hogy sokkal, de sokkal jobban fog fájni.

Ha most úgy érezzük, hogy az élet kegyetlenül arcon csapott minket, akkor pontosan erről van szó. Halogattuk a szükségszerű változást, amiről a lelkünk mélyen mi is tudtuk, hogy időszerű lenne már, de nem tettünk érte semmit, így az élet besegített, picit keményebben. Ha most befelé tudunk fordulni és megnézni, hogy mi az, ami szorongásban tart, ami aggaszt minket, hogy milyen félelmek fogjai vagyunk, akkor most lehetőségünk nyílik a tudatosításra, hogy mindezek hol gyökereznek bennünk. Ebben a meditáció és az elcsendesedés nagyon sokat segíthet.

A világunkban most megjelenő csaták, manipulációk, társak, akik esetleg a rossz oldalunkat hozzák ki belőlünk, szintén arra ösztönözhetnek, hogy elgondolkodjunk és világosságot teremtsünk önmagunkban(Nap), meglássuk mi van a mélyben, az árnyékban és bizony, olykor lelkünk poklában(Plútó). Ez az utazás nem biztos, hogy elsőre egy kellemes vakáció lesz. Miért kapjuk az adott helyzeteket? Miért találkoztunk bizonyos emberekkel? Miért lett komoly válság a magán életünkben, a munkahelyünkön? Mit nem akartunk eddig magunknak sem bevallani vagy úgy tenni, mintha nem is létezne? Milyen titkos, mély, árnyékos részünk ellen harcoltunk magunkban, amit kivetítünk most a világba?

A kapcsolat a két bolygó között egy inspirációs fényszög, szembenállás, vagyis, a projekciók élesebbek. Rengeteget tudunk fejlődni. Az ilyen helyzetekből adódó felismerések, konfrontáció útján érkeznek, a csiszolási folyamat, mint tudjuk, nem kellemes, de utólag hálásak leszünk érte. Az igazság az, hogy szembenállásnál, óriási belső feszültséget érezhetünk, amit először talán nem is értünk, nem tudjuk megfogalmazni pontosan az okát. Majd ezzel szinte egy időben, kivetítjük a világba a konkrét problémát és lőn világosság, ha elég tudatosak vagyunk, megláthatjuk a feszítő erőket, amivel dolgunk van. Ennek az egész folyamatnak biztos, hogy volt előzménye, folyamata. Mint amikor a vulkán mélyén sokáig csak izzik a láva, majd hirtelen a felszínre tör. Ha ránézünk az aktuális színdarabunkra és tudatosan dolgozunk azon, ami most bennünk és vagy a világunkban kiéleződött, feljött, egymásnak feszült, akkor hosszú távú stabilitásra, belső kiegészülésre tehetünk szert. Bármivel is találkozunk most, örüljünk, mert lehetőséget kaptunk, hogy öntudatlan, belső feszültséget generáló energiáinkat és világunkban szétfeszítő helyzeteket, végre kiegyensúlyozzunk.

Ne felejtsük el, hogy legtöbbször, amit másban nem bírunk elviselni, ami a szúrja a szemünket, az a saját el nem fogadott részünk. Ezekkel a kivetítésekkel most jobban szembe találjuk magunkat. Mielőtt mutogatni kezdenénk vagy ítélkezésre adnánk a fejünket, vegyük észre, hogy pont azért láttuk meg azt a valamit a másik emberben, mert a mi tükrünk. Valójában rólunk szól és azért hergelt fel minket ennyire, mert tetszik vagy sem, de mi ugyanilyenek vagyunk. Valahol ezt nagyon is tudjuk, de próbáljuk letagadni, árnyékunk (Plútó), mert nem vagyunk rá büszkék. Csak hogy a világban semmi sem csak jó vagy csak rossz. Az ember címkéz, és az egonak csak azért van szüksége a kiszakítottságra, a dualításra, hogy szemben állva rá lásson, megtapasztalhassa és értékelje önmaga ellenpólusát is. Mert végül a kiegészülés a cél, az integráció. A Nap és a Plútó szembenállása, a bennünk élő fény és sötétség párbajára élesen rámutat. A harc csak az ellenállás miatt létezik. Fogadjuk el magunkban az árnyékos részeinket, ne tagadjuk le, hanem vegyük észre, hogy általuk is milyen erőre, előnyre, képességre tettünk szert. Öleljük át őket szeretettel, adjuk meg nekik a figyelmet és így feloldjuk magunkban a diszharmóniát.

Az önfegyelem próbája, a dolgaink felülvizsgálása is ez a pár nap, de egyben a kiemelkedés lehetősége is. Mert amikor úgy érezzük, hogy válságban vagyunk, akkor nem kerülhetjük a változás folyamatát sem. Előre mozdít, cselekvésre sarkall, új irányok felkutatására ösztönöz és ébredésre.

A július 13.-án bekövetkező Újhold és egyben napfogyatkozás a Rákban, mindezt felerősíti és segít, hogy elinduljon egy elengedhetetlen változás az életünkben. Kaput nyit a megoldásokra és az elengedésekre. A Rák jegy miatt ezt különösen érzékenyen élhetjük meg. A Rák-Bak tengelyén a múltunkért való felelősség vállalás, karmikus adósságaink kiegyensúlyozása, az ok és okozati összefüggések, a tanulságok leszűrése is időszerű. Felvillant előre olyan problémákat, olyan témákat, amivel az elkövetkezendő időben még lesz dolgunk.

Gyógyító energiák most ezek, használjuk ki, hogy a lelkivilágunkkal kicsit többet törődhetünk, könnyebben megtalálhatjuk a megfelelő kötöző szereket, orvosságokat. Nőknek és férfiaknak is egyformán fontos, hogy a női energiáinkat használjuk, éljük és kiegyensúlyozzuk. Különösen most, amikor a hátráló Mars (a bennünk élő férfi energiák) hatványozottan próbára tesznek, túlsúlyban működnek és erőt vesznek el tőlünk.

Vegyük észre azt is, hogy mennyire felnagyítunk szükségtelen külső problémákat a világban, miközben a lényeggel, a lelkünkkel, nem foglalkozunk. A munkára, a karrierre, a törtetésre irányuló energiáink elnyomták a finom női energiáinkat, elfelejtettünk gondoskodni a lelki szükségleteinkről. Nem kell mindig erősnek, sebezhetetlennek tűnnünk, hogy kivívjuk mások elismerését. Sokszor a lágyságban, az érzékenységben, a gyengeségeink felvállalásában nagyobb erő lakozik.

Te hogyan éled meg ezeket a napokat? Öröm, ha megosztod kommentben a személyes tapasztalataidat.

Csodás megélést, sok felismerést kívánok!

Kép: pixebay.com

unsplash.com/Chris Sabor

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.