Egy öreg lelkek felnőtté válása sokkal nehezebb. Különösen a mai társadalomban, ahol teljesen más értékrend szerint élünk. Talán ismerős érzés lehet, hogy nehezen találod a helyed a nagy világban, mert a felszínes, gyors megoldások és üres kapcsolatok helyett, te a mélységet keresed, a valódi kapcsolódást mindennel, ami körülötted van.

Nehezen jössz ki a saját korosztályoddal

Szereted az embereket, megtalálod velük a hangot, ha nagyon muszáj, de nehezen azonosulsz a korosztályod sajátos szokásaival. Máshogy gondolkodnak, más érdekli őket. Kicsi gyermekként is jobban szerettél inkább egyedül lenni vagy felnőttek társaságában tölteni az idődet.

Értékeled és vonzódsz a régi korok művészeteihez

Ez talán fiatalabb korban a legfurcsább. Például amíg az osztálytársaid únottan hallgatták a kötelező komolyzenét zene órán, te valójában nagyon is élvezted, megnyugtatott, értékelted a szépségét, ahogyan minden régi kor jellegzetes stílusát és művészetét is.

Otthon vs. Parti

Amíg mások alig várták, hogy végig bulizzák a hétvégét, te azt vártad, hogy végre csak magaddal foglalkozz és olyan tevékenységekre szánj időt, amik feltöltenek és boldoggá tesznek. Lehet másoknak ez a programod unalmas lett volna péntek este, Te viszont a hajnalig tartó ivásban nem láttad a mélyebb értelmet. Persze Te is szeretted időnként kiengedni a gőzt, de ha Te ezt választottad, akkor az számodra önfeledt kikapcsolódást jelentett a barátaiddal és nem értelmetlen minden hétvégén, kötelező jellegű önpusztítást.

“Nem tartozom ide” érzés

Szinte már pici korodtól kezdve érezted ezt az érzést. Furcsán néztél a többiekre, nem értetted a kisded, átlátható játszmájukat és sokszor a haragot, gyűlöletet, amit a szívükben hordoznak feleslegesen. Nem értetted, hogy hogy lehet ennyi rossz dolog a világban és miért hagyják az emberek, hogy ezek megtörténjenek. Nem értetted, miért vakítja el az embereket a hatalom és miért nem tulajdonítanak nagyobb jelentőséget a szeretetnek.

Túl komoly vagy

Nem arról volt szó, hogy nem voltál képes lazítani, egyszerűen csak más dolgok tettek boldoggá, mint a legtöbb embert. Az élet szépségét mások számára jelentéktelen apróságokban is képes voltál felfedezni és értékelni. A felelősségérzet már korán megjelent az életedben. Nem elvenni akartál a világból, hanem hozzájárulni, hogy általad is teljesebb legyen. És ez az érzés most is elkísér, nyomot akarsz hagyni a világban, emelni másokat, segíteni, ott, ahol csak tudsz.

Az emberek nem értik, hogy szeretsz egyedül lenni

Rengeteg ember fél attól, hogy egyedül legyen, még a csendet sem képes elviselni, mert akkor egyedül kéne maradnia a saját gondolataival. Számodra viszont ezek a percek felérnek egy teljes wellness kényeztetéssel. Ilyenkor a lelkedet, szellemedet kiegyensúlyozhatod és rendbe teheted. Ezek azok a percek, amikor egy picit lekapcsolódhatsz a nyüzsgő, hétköznapi életről.

Éreztél azonosulást? Oszd meg kommentben a tapasztalataidat.

Kép: pixabay.com

unsplash.com

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.