Emelje fel az a kezét, aki belefáradt a drága kozmetikumokba és túlbecsült egészségügyi termékekbe, mert egyik sem hozott tartós megoldást a bőrproblémádra? Különösen akkor nem, amikor a száraz bőrről beszélünk. Ha te is egy vagy közülünk, ez a bejegyzés neked szól, megmutatom, hogy miért jó, ha időnként használsz egy egyszerű csodaszert, a testradírt.

A száraz bőr megfelelő tisztítása egyszerű módja annak, hogy javíts a bőröd általános állapotán, ösztönözd a vérkeringést.

Az előnyök

Mivel egyáltalán nem bonyolult, lenyűgözi az embereket, amikor először hallanak róla, talán kicsit kétkedve is fogadják. Néha a legegyszerűbb dolgok valójában a legjobbak. A bőr ápolása olyan, mint egy kézi mechanizmus, amely tisztítja a bőr felső rétegét, meggyógyítja és stimulálja a testfolyamatokat, amelyek rendkívül fontosak az erős immunrendszer és a hibátlan megjelenés szempontjából.

Néhány perc, amit a bőr tisztításával, radírozásával töltesz, máris elegendő lesz, hogy támogasd a méregtelenítést. A felszíni toxinok és az elhalt hámsejtek eltávolítása elengedhetetlen a látványos változáshoz. A hámlasztás a kulcs – az elhalt hámsejtek eltávolításakor az újak gyorsabban alakulnak ki. Segít a pórusok eltávolításában is, ami lehetővé teszi a bőr lélegzését. Ez a csodálatos technika garantálja a sima bőrt. Jó azoknak is, akik szeretnék visszafordítani az idő kezeit és hosszabb ideig tartani a fiatalság belső és külső szépségét.

A száraz bőr radírozásának másik nagy előnye az a hatás, amely a nyirokcsomó-rendszerre hat, amely az immunrendszer fontos része. A limfoid rendszer felelős azért, hogy összegyűjtse a hulladékot testünk különböző részeiről, hogy azokat az emberi szervezet – a vesék vagy a máj “szemétlerakóiba” szállítsák. Ez a rendszer azonban nem annyira kifinomult, mint a szívünk (mivel hasonló munkát végez), és nincs mechanizmusa a nyirokfolyadékok szivattyúzására. A gravitációt vagy a vázizmok összehúzódását használja, annál inkább használja őket (például gyakorlása révén), annál inkább együttműködik a test tisztításával. Tehát most, hogy tudjátok, hogyan működnek a dolgok, valószínűleg el tudjátok képzelni, hogy milyen száraz bőrápolásra lehet felhasználni manuálisan a nyirokfolyadékok cirkulációját. Így lehet az is, hogy ez hihetetlenül egyszerű módszer erősíti az immunrendszert is.

És most, hölgyek, az izgalmas hírek: a száraz bőr ápolása (radírozása) csökkenti a cellulitist. Természetesen ez nem varázslatos trükk és nem attól függ, hogy milyen erősen radírozol. Nem fogod látni a látványos eredményt, hacsak nem kombinálod fizikai aktivitással és az egészséges táplálkozással. A radírozási módszer feszesíti az epidermiszt, és hozzájárul ahhoz, hogy elpusztítsa a zsír felhalmozódását, ami ráncolja a bőrt.

A méregtelenítés és az alapvető bőrápolás mellett növeli a véráramlást, elősegíti a hidratáló olajok bejutását, segíti az emésztést, serkenti az idegrendszert, amely támogatja az izomtónust. Hát nem csodálatos mennyi mindent segítünk egy kis testradírozással?

Hogyan csináljuk helyesen?

Kezdjük a kefével. Természetes, merev kefét válasszunk. Jó ötlet, ha hosszabb fogantyúval rendelkezik, így egyedül is elérheted az összes nehezen hozzáférhető területet.

Azt javasolom, hogy ez a napi rutinod legyen, mivel nem tart több mint 15 percnél. A reggel, ideális alkalom a megvalósítására. Segít, hogy felébredj, hiszen stimulálja testedet, energiát nyersz, hogy elkezd a napot.

Indulj a lábaktól hosszú, lendületes mozdulatokkal. Győződj meg róla, hogy nem súrolod vagy nem túl nagy nyomást gyakorolsz, különben irritációt vagy vörösséget okozhatsz magadnak. A gyomor területére az óramutató járásával ellentétes irányú mozgásokat végezz. Kézzel, karokkal és mellkasoddal fejezd be, elkerülve az érzékenyebb részeket, például az arcot. (soha ne használj testradírt az arcodra!) Jó ötlet, utána egy langyos zuhany, hogy a halott bőrsejteket megfelelően eltávolítsd. Ezután kend be magad hidratáló olajjal.

Végül élvezd a sima baba bőrödet. Ha nem tapasztalsz elsőre nagy változást, adj még egy kis időt a bőrödnek. Ne add fel 2-3 alkalom után. A türelem és a kitartás a siker kulcsa.

Te hogyan ápolod a bőrödet?

Kép: unsplash.com

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.