Testemben mély fájdalom lüktetett. Visszanyelt könnyek szívták az erőmet minden percben. Úgy éreztem, mintha minden, ami csodálatos volt bennem, minden jó részem, elment volna és többé már soha nem tér vissza. Az igazi mély érzések átélése után, a szívem darabokra hullott, aztán rájöttem, mindennek meg kellett történnie azért, hogy valami sokkal jobb dolog történjen velem.

Felérünk egy hegycsúcsra és azt hisszük, hogy ettől nincs tovább, mert a ragaszkodásainkkal kereteket szabunk a teljességnek.A Boldogságban, a szeretetben, az a jó, hogy nincs mértékegysége, nincs meghatározható, valamitől kezdődő és valameddig elérhető tartománya. Mindig van magasabb hegycsúcs, amit még nem másztunk meg.

Lehet, hogy azt érzed, hogy a szíved most megszakadt. Lehet, hogy azt gondolod, minden boldogságodat egy lapra tetted fel és ezt a játszmát elvesztetted, de ez nem így van. Csak tévedtél, mert a boldogságodat kívülre helyezted. Amíg ez így van, látszólag mindent elvesznek tőled. Az élet nem akarja, hogy másokba kapaszkodj, azt szeretné, hogy önmagad középpontjára rátalálj. Minden érted van. Ha engeded, hogy a történések elvezessenek oda, amiért azok létrejöttek, akkor egy szívfájdalom is áldássá változhat. Azt mondod badarság? Gondolj csak bele…Tekints vissza egy pillanatra a múltba. Mitől növekedtél igazán? Attól, amikor a puha, meleg takaród alatt majszoltad a kedvenc fagyidat, mert semmi dolgod nem akadt és végre lazíthattál, vagy akkor, amikor látszólag az életben akadályokkal, nehézségekkel küzdöttél?

Hogy igazán miért kell most végig menned ezen a nehéz tapasztaláson, azt csak Te fejtheted meg, ez egy egyéni üzenet és egyben ajándék. Ellenben a gyógyulást segítő lépések azonosak. Ahogy ezeket a lépéseket sorra megtesszük, kibontakozik előttünk a felismerés, a tapasztalatunk egyéni története és oka. Aztán ott állunk egy újabb, magasabb hegycsúcs tetején, egy újabb jelenet. Erősebben és szilárdabban, mint korábban. Nem hittük volna, és mégis megtörtént. Hányszor már.

A szakadék, a mélység illúzió. Csak addig vagy benne, ameddig szükséged van rá, hogy aztán magasabb hegyeket is meg tudj mászni, új énedet felvállalni és betölteni, mert már megértél rá. Nincs rossz döntés, csak döntés, előtag nélkül. És ha éppen lent vagy, ne temesd el az arcodat. Nézz szét magad körül, mert a szemétnek vélt kacatok között, eltemetett kincsekre bukkanhatsz, sokszor értékesebbekre, mint a magasban.

Kép: unsplash.com/Brooke Cagle

unsplash.com/Alisa Anton

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.