Egyre többször találom magam azok között a gondolatsorok között, hogy a kapcsolatok bárcsak olyanok lennének, mint régen. Lássuk be, hogy a mai kapcsolatok bonyolultak. Nagyon ritka, hogy két ember csak úgy összeütközik ebben a világegyetemben és tökéletesen összeolvadnak. Ez egy sor olyan kompromisszum, döntés, interakció, érzelem és kémia, amelyet matematikai egyenletként leírva még Einstein-t is megpróbáltatások elé állítana. Ha készen állsz olyan tényekre, amelyek nem feltétlenül lesznek azok a tanácsok, amiket hallani szeretnél, akkor ezek neked való tippek.

Szüntesd meg a csetelést

Amilyen bámulatos, hogy a szöveges üzenetek a tömör és hatékony kommunikáció eszközei, annyira elképesztően hiányosak a valódi kapcsolódáshoz. A szöveges üzenetek nem közvetítik a szarkazmust, az érzelmet, az illusztrációt vagy a hangulatot, mint az emberi hang. Rengeteg olyan embert ismerek, akik szinte kizárólag az emojikonokkal kommunikálnak. Hogyan akarsz ténylegesen kommunikálni egy másik emberrel, ha nem is beszélsz?

A szex nem pénznem

Soha nem értettem a “levágás” fogalmát. Technikailag nem azt jelenti, hogy mindketten szenvedünk? Nem úgy értem, hogy a szex önmagában szörnyű, de akkor is jó lenne egy olyan út, ami ehhez a gyönyörhöz lépésről lépésre vezet el két embert. Ha a szexet a manipuláció egyik formájaként használod, akkor automatikusan lekicsinyíted azt a tapasztalatot, amely két ember közötti erős kapcsolat kialakulásához vezet. A szex nem eszköz arra, hogy bármit is megkapj, amit akarsz.

Menjetek, csináljatok programokat

Sokszor, amikor az emberek elkötelezett, hosszútávú kapcsolatokban élnek, az első élmény utáni vágy az élettelen kalandoktól kezdve, a heverőn elfogyasztott ételek romantiákájába csapnak át. Nem azt mondom, hogy nincs minden kapcsolatnak szüksége egy kis lazulásra, leállásra, de a kapcsolatok kezdetén úgy tűnik, mintha minden csak egy produkció lenne és ha egyszer megszereztük a zsákmány elkényelmesedünk. Egyszerű dolgok, mint a teraszon ülni a szép időben, ahelyett, hogy a kanapén ültök és bámuljátok a sorozatokat. Vagy napi kirándulás egy közeli városban, ahol még soha nem voltatok. A kis dolgok felfrissítik a kapcsolatot.

Én idő

Nem számít, milyenek a körülményeid a partnereddel, mindannyiunknak szükségünk van időre, amit önmagunkra szánunk. A legfontosabb itt nem csak az egyedül eltöltött idő megtalálása, hanem az is, hogy tiszteletben tartom a partnerem egyedül töltött idejét is. Olyan sok kapcsolatot láttam, ahol az egyik partner időt szeretne magára, de ilyenkor a másik őrülten kezd el viselkedni. A fojtogatás nem szórakoztató és egy ilyen kapcsolatban a másik sem érzi, hogy szabad emberként kapcsolódhat hozzánk.

Soha ne feküdjetek le mérgesen

-Mondta mindig a nagymamám és milyen igaza volt! Minden kapcsolatban vannak viták. Mond azt: -Nézd, szeretlek, de mindketten kimerültek vagyunk, inkább folytassuk ezt a beszélgetést reggel. Ez nekem is fontos, de ne feküdjünk le úgy, hogy esetleg összeveszünk, kipihenten sokkal jobban tudok rád figyelni és én is nyugodtabb leszek. ” Sokszor reggel teljesen más színben látjuk az egész helyzetet, ezért megéri aludni rá egyet és türelmesnek lenni még egy kicsit, ha fontos ügyről van szó.

Nyílj meg bátran

Egy kis misztikum, egy kis cselszövés, titokzatosság rendben van az elején, de fokozatosan engedd be a másikat, hogy ő is beengedhessen téged. Vannak olyanok is, akiket a múltban megsértettek, megbántottak és egy kicsit félnek a kapcsolat kezdetén, de valamikor meg kell nyílnod. Ez az, ami a kapcsolatot magasabb szintre fogja emelni, hiszen így adsz teret a megértésnek és az elfogadásnak. Túl gyakran aggódunk, hogy az emberek hogyan reagálnak majd arra, ha a “csúnya oldalunkat”, a gyengeségeinket is felfedjük előttük. Az igazság az, hogy akinek fontos vagy, az úgy fogad el, ahogy vagy, a hibáiddal együtt.

Megosztanád a tapasztalatodat? Írd meg kommentben, talán másnak is segítesz.

Kép: pixabay.com

unsplash.com

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.