2020 január 25.-én elindult a kínai új év, a Patkány fém elemének időszaka. Egy nyugati ember számára a patkány, mint állat, nem igazán kelt bennünk jó érzéseket. Ezzel szemben, a keleti kultúrában a patkány a gazdagság, a gyűjtögetése révén a jólét, és nem utolsó sorban, a termékenység szimbóluma. Innen megközelítve, szerencsés évnek nézünk elébe. Lássuk mélyebben, mit is lehet kihozni az idei patkány évéből!

Beszéljünk előbb az elemek jelentésének fontosságáról, melyekben az idei patkányunk, a saját energiáit kifejti. A fém elem, szilárd, kissé merev, de kiegyensúlyozott, letisztult és nagyon tudatos.

A patkány, a kínai asztrológiában a víz elemhez tartozik, így a víz elem energiája is meg fog jelenni az évben. A víz elemhez a változás, az érzelmek tartoznak, mely utóbbiról tudjuk, hogy nagyon kiszámíthatatlanok.

Ezeket a tulajdonságokat összevetve, a patkány gyorsészjárásával és képzelő erejével elmondható, hogy ebben az évben, lehetőségünk lesz régóta húzódó feladatainkat és akadályainkat végre más megvilágításba helyezni és megoldani.
Az önmegvalósításhoz, szilárd alapjaink lefektetéséhez minden támogató erőt megkapunk ebben az évben. Ehhez azonban szükséges lesz, hogy mi is felismerjük a saját képességeinket, vagy itt az ideje, tovább képeznünk azt. Esetleg pályát módosítanunk, vagy a régóta dédelgetett álom vállalkozásunkat elindítanunk.

Sok hirtelen fellépő, váratlan fordulatok színesítik majd meg az életünket, melyek kétségkívül rugalmasságot fognak kérni tőlünk. A patkány évében ez jelenthet főleg anyagi, és hivatásbeli változást, de a közösségünkre, személyes kapcsolatainkra, szintén kihathatnak. Nem kell előre címkézni, félni, hogy a változás vajon negatív vagy pozitív változás lesz majd. Emlékezzünk, hogy ez az év tudatosságot is kéri tőlünk! Vagyis, minden változás szükségesen értünk történik, ha megengedjük magunknak és észrevesszük benne a kiugrási lehetőséget!

Ha a rugalmasságot nem tudjuk beépíteni, akkor erre fog minket tanítani. Az ellenállásunk révén, nem biztos, hogy ez a lecke mindig jól fog esni. Ebből adódóan, minél hamarabb letesszük a fegyvert, és megtanulunk áramlani az élettel, annál jobban fogjuk tudni élvezni és észrevenni a jót abban a sok változásban, ami értünk történik. Ezzel az attitűddel, a szemléletünk, helyzetmegoldó képességünk és az önbizalmunk is lendületet kaphat.
Elképzelhető, hogy sokan, úgy fogják érezni, hogy most végre van elég erejük és saját magukba vetett hitük, kiállni önmagukért vagy végre olyan dologgal foglalkozni, amit mindig is szerettek volna csinálni.

Lehet, hogy azon kapjuk magunkat, hogy bátrabbak leszünk, és átlépjük a belső korlátainkat. A személyiségfejlődésünk szempontjából, ez az év a kiemelkedő lehet. A Kihívások mellett, sokkal tisztábban láthatjuk majd a megoldásokat is.
A társkapcsolatainkban megfigyelhető  majd a végletek megjelenése. A fém energiája olykor összehúzhat minket, de a patkány jönne-menne. 2020-ban, a sziklaszilárd fém energia ellenére, az emberek végül nyitottabbá válnak majd a kapcsolódásra. Hiszen a vizes patkány, a flört, szexualitás, családalapítás és a szerelem energiája is.

A fém elem miatt, sokkal nagyobb fókuszt kaphat az életünkben a minőségi idő a szeretteinkkel, az értékes kapcsolatok ápolása, ahogyan az is, hogy építően és hasznosan használjuk fel a hétköznapi szabadidőnket.
Amire jó odafigyelni, hogy ne legyünk túl kemények, túl merevek. Egy Yang erejű, fém patkány évben, hajlamosak lehetünk nyersen fogalmazni, bántóan határozottnak, és feleslegesen makacsnak lenni. Legfőképpen az utóbbi tulajdonság az, amit ebben az évben szerencsés lenne elengedni.

Tartsuk kézben az életünket, de ne vigyük túlzásba az irányítást, ne ragaszkodjunk, mert ezek félelem alapú berögződések, melyek leszűkítik az életünk teljességét.
Összességében, az új kínai év energiái, teherbíróbbá tesznek majd minket. Rengeteg kiugrási lehetőséget biztosítva, rugalmasságot tanítva, egyre inkább tudatosabbá válhatunk az életünkben. Az égi energiákat tekintve pedig, mindezek a tulajdonságok, szükséges és nagyon hasznos utitársaink lehetnek 2020-ban.

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.