Az általános horoszkópunk, a napjegyünk a tudatosságunk fényét szimbolizálja. Ösztönös tudatalatti vagy tudatos viselkedésünkről, reakciónkról mesél. Önmagában a napjegyünk, kevés információ, hogy egy ember személyiségéről igazán beszélni tudjunk, ez a valódi asztrológia piciny szelete csupán. Ezért igaz, hogy nem minden helytálló, amit magunkról olvasunk, ha csak a horoszkópunk napjegyét nézzük. Néha azért meglepően jól képes a felszínre hozni valami igazságot, főleg, ha ezzel a napocskánkkal a horoszkópunk szerint komoly dolgunk is van. Most összeszedtem nektek nagy általánosságban az egyes jegyek nehézségeit, íme!

Kos

Rád szokták mondani, hogy sokszor fejjel mész a falnak. Nagyon erős egyéniség vagy, aki határozottan tör a céljai felé. Ezt a nyers erőt, gyakran félre érti a környezeted, esetleg sok is lehet. Te képes vagy kiállni magadért és nem engeded, hogy mások visszahúzzanak, nem érdekel mások mit gondolnak rólad, amíg látod a célodat. Irigylésre méltó energiád van, de néha neked sem árt egy kis pihenő, egy kis lágyság. Oké, hogy a cél szentesíti az eszközt, de nem mindenáron! Néha a makacsságod bajba sodor és felesleges tanulópénzt fizetsz értük. Az akarat lehet építő, de néha lehet romboló is. Tanulj meg elszámolni tízig, hogy észrevedd a kettő közti különbséget, és hogy mikor érdemes valamit erőltetni, vagy inkább a hatalmas akaraterőddel bölcsen elengedni.

 Bika

Az emberek néha azt hiszik rólad, hogy nem törődsz velük eléggé és távolságtartó vagy, pedig ez nem igaz, csak nehezen bízol meg másokban, így nem is teregeted ki a szennyesedet mindenkinek. Valójában nagyon sok szeretet van benned és ha érzed, hogy biztonságban vagy, képes vagy kimutatni az érzéseidet a számodra fontos embereknek. Ha apró gesztusokkal kifejezed a szimpátiádat, azzal még Te sem fogsz sérülni, és mások is jobban tudják majd, hogyan közeledhetnek feléd. Merj néha kockáztatni és kilépni a komfortzónádból. Ne habozz túl sokáig egy-egy döntéssel, mert elillan a pillanat varázsa.

Ikrek

Az emberek nehezen veszik fel veled az iramot. Nem tudják, hogy éppen melyik személyiségeddel fognap találkozni. Sokszínű vagy ez igaz, de Te csak egy tükör vagy számukra. A hangulatod attól függ, hogy milyen hatások érnek és Te, mint egy szivacs, ezt magadba szívod és visszatükrözöd a többieknek. Mestere vagy a kommunikációnak, néha nem ártana elmondani a környezetednek, hogy mit miért teszel, segíts nekik, hogy jobban megértsenek. Jó dolog, hogy látszólag mindenhez értesz, ez egy jó állca, hogy elfedd, valójában nehezedre esik egy valamiben gyökeret verned. Nem baj, ha néha megmutatod másoknak, hogy mi van benned igazán, a felszín alatt. Azért nem kell tovább állnod, mert valami elmélyülhet az életedben. Ez épp úgy rejthet izgalmakat, mint a folytonos újdonság varázsának a hajszolása, amiben előbb vagy utóbb kiégsz.

Rák

Az emberek könnyen hozzászoknak a jóságodhoz, a gondoskodásodhoz, türelmedhez és ahogy ez megszűnik, kérdőre vonnak. Neked is lehetnek problémáid, neked is vannak határaid, csak Te ügyesen elnyomod őket, mert nem akarsz ezzel másokat terhelni. Aztán egyszer csak betelik az a bizonyos pohár, és kiborul a bili. Ne halmozd fel magadban a sérelmeket, nem kell mindig kemény páncél mögé bújnod, hogy felnézzenek rád. Amikor bánt valami, ne várd, hogy a környezeted kitalálja és te ne búj vissza a csigaházadba, hanem mondd ki, ami nyomja a lelkedet. A gyengeségeiddel ugyanannyira értékes ember vagy, mint az erényeiddel. Ne húzodj vissza, ha valami történik veled, inkább ragadd meg a hullámot és engedd el vele a régi berögzült mintáidat.

Oroszlán

Színpadias viselkedésedről igazán nem tehetsz. Ha valaki eleve királynak születik, az nem tehet mást, mint hogy ápolja, igyekszik fenntartani ezt az imidzsét. Nem hiú vagy, csak fontos számodra a jó benyomás keltése. Másoktól is csupán ezt várod. Az emberek többsége, a pornép, sokszor mégis jobban kedveli az egyszerű, slampos őszinteséget. Te is hibázhatsz, megengedheted magadnak a tévedés jogát, hiszen azért Te is emberből vagy. Nem mellesleg, sokkal több tiszteletet vív ki az az ember, aki ismeri és vállalja is a hibáit, mint az, aki mindig mindent jobban tud, vagy azt hiszi. Figyelj néha jobban a környezetedre.

Szűz

Kritikából jeles. Aprólékos megfigyelő, már-már szőrszálhasogató tudsz lenni. Semmi sem kerüli el a figyelmedet, főleg, ha másokról van szó. Maximalista vagy és ez sokszor félelmet generál a környezeted szemében. Szereted, ha minden az utolsó gyufaszálig rendben van körülötted. Valld be, hogy ez néha még számodra is kimerítő. A precízség egy nagyon szép tulajdonság, de ebben túlzottan elveszni mégis a legfontosabbról tereli el a figyelmedet. Az életről, a jel pillanatáról, a munkád gyümölcsének élvezetéről. Néha engedd meg magadnak a lazítást is. Ne úgy éld le az életedet, hogy a tökéletességet hajszolod, és emiatt majd lemaradsz mindenről ami veled történhetne. Néha tedd a fiókod mélyére a naptáradat, a terveket és élj a mának. Végül is, ezt is csinálhatnád tökéletesen.

Mérleg

Szép dolog, hogy mindenkiben képes vagy meglátni a jót, igazat tudsz adni mindenkinek abban, amit képvisel, de hol vagy ebben Te? Hol van a Te egyéni középutad, amit képviselsz? Hol van a Te véleményed? A balanszod fenntartásában, az emberek sokszor inkább határozatlannak, döntésképtelennek látnak téged, mint sem békebírónak. Fel kéne fedezned a saját igazságodat is. Ezt is tudnád harmonikusan képviselni. Dönthetsz a magad javára is néha, ettől még nem leszel önző ember, csak magabiztosabb. Minden diplomáciai érzéked megvan ahhoz, hogy konfliktus nélkül képviseld a saját érdekeidet, nézőpontodat. Ha Te nem tudod a saját véleményedet határozottan képviselni, ne csodálkozz azon, ha végül nem is kiváncsi senki arra, mi a jó neked.

Skorpió

Téged senki sem tud kiismerni, hajtogatod, és milyen igazad is van. Akár évek után is megtudod lepni a környezetedet, egy számukra eddig nem látott arcoddal. Tele vagy ellentmondásokkal mások szemében, mert csak részleteiben mutatod meg önmagadat, vagy tudatosan festesz magadról egy álképet, hogy az emberek azt higyjék kiismertek, miközben nem sejtik, az egész csak elterelőhadművelet, mert az igazi lényedet mélyen eltemeted mindenki elől. Nem hagyod, hogy lássák az egész remekművet, amit a lényed adhatna a világnak. Hogyan is lehetne megismerni, ha valaki ennyi fallal bástyázza körbe magát? Kiváló haditerv, ha örökre egyedül akarsz maradni. Ha mégsem ez a terved, akkor jobban tennéd, ha nem csak saját magadnak rejtegetnéd értékes tulajdonságaidat, vagy csak annak a pár embernek, akik vért izzadtak azért, hogy beengedd őket. A világ nyitott lenne rád, ha Te is megnyílnál rá. Hidd el, nem minden út vezet a pokolba.

Nyilas

Nagy tanító vagy, ehhez semmi kétség sem fér. Tele optimizmussal és tűzzel. Könnyen lelkesedsz, de ugyan ilyen hamar el is alszik az a tűz, amit nem táplálnak, nos igen, nem a kitartásodról vagy híres, de nem is ezért fordulnak hozzád az emberek. Te vagy az, aki pont jókor, jó helyen lehet ott valakinek, akinek elfogyott a motivációja. Bölcsességeddel, lelkes energiáddal képes vagy új lendületet csempészni mások életébe. Egy igazán jó tanító viszont hiteles, okosat mondani szinte bárki képes, prédikációval nehéz jobbá tenni a világot, ha a cselekvés elmarad. A gyakorlatban, a saját életével példát mutatni másoknak az az igazán nagy dicsőség. Talán az igazi feladatod az, hogy a saját mesetereddé válj, ne mások életét akard gondolatban jól csinálni. Mutasd inkább meg, hogyan kell ezt élni, akkor leszel igazi példakép.

Bak

Te soha nem adod fel. Kitartásod, szívósságod olykor hegyeket is képes megmozgatni. Nincs olyan akadály, amit előbb vagy utóbb ne győznél le. Néha bármire képes vagy, csak hogy elérd a célodat, képes vagy kivárni a megfelelő alkalmat is, jól felépített stratégiád van minden esetre. Az a baj, hogy azt hiszed mindenkit ilyen fából faragtak, sokszor másoktól is elvárod ugyan ezt az elszántságod és törekvést és bosszankodsz, hogy végül mindent neked kell megcsinálnod. El kell fogadnod, hogy nem mindenki akar a csúcsra törni, van, aki számára a hátsó sorból is élvezetes a műsor. A saját nyomásodat is csökkentheted ezzel az egyszerű felismeréssel. Az a cél, amit Te szeretnél elérni, lehet mások számára másodrendű és ezzel nincs is semmi baj. Ne félj valakit közelengedni magadhoz. A sérülés, a csalódás, elkerülhetetlen a kapcsolatok világában, de emiatt ne zárj ki mindenkit, mert akkor a boldogság sem érkezhet meg az életedbe.

Vízöntő

Te maga vagy a kiszámíthatatlanság. Sportot űzöl abból, hogy félreértsenek. Téged nehéz megérteni, a jó ebben, hogy nem is érdekel, mások véleménye. Aztán mégis, valahol a lelked mélyén, pont emiatt nem találod senki és semmi mellett a helyedet. A különc, a furcsa jelző, számodra hízelgő bók, hiszen nem is szeretnél a birkanyájban elvegyülni. Nagyon humánus és idealista vagy, a képzeleted világába menekülsz, gyermeki naivitással. Túl sokat vagy a fejedben, és a fantáziád birodalmában, mert azt hiszed, a tökéletesség csak ott testesülhet meg, emiatt valóban gyakran ér csalódás. A tökéletes tökéletlen létezik, ha esélyt adsz neki a valóságodban is. Néha megengedhetnéd az embereknek, hogy hibázzanak. Engedd el az elérhetetlen utáni vágyadat, amit csak azért tartasz fenn, hogy ennek még véletlenül se feleljen meg senki! Ezzel öntudatlanul a szabadságodat véded, de lassan, ez zár magányosságod börtönébe. Ha esélyt adsz a tökéletlenségnek, azzal megtalálod az egyensúlyt a szabadság és a valakihez tartozni érzés között. Nem mindenki akar kalitkába zárni, van olyan ember, aki elfogadja, hogy repülésre van szükséged.

Halak

Hatalmas és jóságos szíved messze földön is híres. Te vagy az, aki mindenki gondját baját a sajátodként cipeled. Csoda, ha néha összeroppansz ennyi súly alatt? A mártíromság nem kifizetendő, hidd el. Az emberek könnyen hozzászoknak ahhoz, hogy Te vagy nekik, és már kevésbé értékelnek. Te hagytad, hogy ez így legyen, Te is tudsz ezen változtatni. A saját igényeidet épp úgy tartsd szem előtt, mint a közösségedét. Nem kell keresztre feszítened magad mások miatt. Érzékeny vagy, fogadd el, ne lásd magadat rosszabbnak másoknál, ember is vagy, aki hibázik. Az egységbe, amit annyira keresel, Te is beletartozol, Te is a része vagy, nem mindegy, hogy magaddal hogy bánsz. Ne csak másokért élj, tanuld meg szeretni önmagadat, bátran legyél olykor kicsit önző. Nem mondj igent, csak azért, mert félsz nemet mondani. Félsz másoknak a saját érdekedben, néha hátat fordítani. Van olyan helyzet, amikor másoknak is ezzel segítesz, és nem azzal, hogy megint megoldod helyettük az életüket. Ha ezeken képes vagy változtatni, akkor a világ is képes lesz tisztelni és viszonozni azt a sok jót, amit értük tettél.

Mennyire ismertél magadra?

Kép: pexels.com

unsplash.com

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.