A bocsánatkérés felszabadító és gyógyító erővel rendelkezik, de van olyan helyzet, amikor már sok, esetleg káros is lehet. Ez már az a pont, amikor nem azért kérünk bocsánatot, mert hibáztunk, hanem azért, mert hűek maradtunk önmagunkhoz. A bocsánatkérésnél fontos, hogy megőrizzük a saját önbecsülésünket is, ne hagyjuk, hogy mások olyan dolgok miatt várják tőlünk a bűnbánatot, amik miatt mi a szívünk mélyén, nem érezzük magunkat vétkesnek. Íme 8 dolog, ami miatt soha nem kell bocsánatot kérned!

Elzárkózás

Ha egy kapcsolatnak vége szakad és mindent elmondtak egymásnak a felek, amit szerettek volna, akkor jogod van elzárkózni, elvágni minden szálat, ha neked ez segít a továbblépésben.

Mire költöd a pénzed

Sokan úgy vélik, hogy joguk van megítélni, hogy mások hogyan és mire költik el a pénzt. De a pénzed a te pénzed.

Amit te megszereztél, amiért te megdolgoztál és amire te spóroltál az a tied, a te döntésed, arra költöd és használod fel, amire jól esik és ezért nem tartozol senkinek sem elszámolnivalóval.

Tartózkodás

Nem bűn, ha időnként szeretnéd kivonni magad a társasági összejövetelek alól. Ha fáradt vagy, vagy egyszerűn csak szükséged van egy kis „én időre”, akkor a kötelező programok lemondása nem hiba, nem tartozol ezért bocsánatkéréssel senki felé. Természetes dolog, hogy időnként szükségünk van a saját társaságunkra és nem kell megfelelésből igent mondanod a barátaid meghívására, csak azért, mert félsz, hogy ezzel megbántod őket.

Az érzéseidről beszélni

Nem szégyen, ha az érzéseidről beszélsz. Ez az egyik legfontosabb lecke, amit meg kell tanulnod, hogy ezért soha semmilyen körülmények között ne kérj bocsánatot. A szív terheit elnyomni magunkban, komoly lelki és fizikai következményekkel járnak, ezért ne félj róluk beszélni és ne érezd ettől rosszul magad.

Te vagy az első

Nem bűn, ha első sorban magadra gondolsz. Az egészséges önzéssel nincs semmi baj. Az az ember, aki folyton lemond önmagáról és a saját vágyairól álmairól, az nem hű önmagához és nem a saját életét éli, hanem másokét.

Véded magadat

Amikor mások rosszul bánnak velünk, kialakul bennünk egy védekező mechanizmus. Ezek a bántalmazók mégis azt várják tőlünk, hogy továbbra is ugyanolyan kedvességgel és tisztelettel kezeljük őket, mint korábban. Azonban természetes önvédelemből fakad, ha ezekkel az emberekkel szemben már megtartjuk az egy lépést távolságot. Adhatunk esélyt a másiknak, hogy a bizalom helyreálljon közöttünk, de nekünk nem kell bocsánatot kérnünk azért, ha a gyógyulás időszakában óvatosabbak leszünk vele szemben.

Követed a szíved

Egyszer élsz, ez a te életed a te saját döntéseiddel, ezért mindig az a helyes út, ha a szíved szavát követed és nem mások tanácsára. Akkor is, ha mások nem nézik jó szemmel a döntéseid, akkor sem szabad, hogy a szíved igazságát elnyomd.

Ha őszinte vagy

A legfontosabb dolog, amiért soha nem kellene elnézést kérned, az az őszinteség. Sokszor lesz szükséged arra, hogy bocsánatot kérj a téves gondolataidért és érzéseidért, de ha nem érzed másképp, akkor nem szabad. Elég csalás van ebben a világban, nem teheted, hogy a saját igazságodról hallgass.

Kép: pixabay.com

pexels.com/Jackson David

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.