Minden új év alkalmával szeretnénk tenni valamit azért, hogy az idei év sokkal jobb legyen, mint az előző. Sokan fogadalmakat tesznek vagy egyszerűen csak érzik, hogy tiszta lapot szeretnének nyitni, egy új fejezetet az életükben. Mindig várjuk az új évet, hogy megváltoztassuk önmagunkat, az életünket és elérjük azokat az álmokat, amelyeket mindig is szerettünk volna megvalósítani. Aztán jön egy pont, ahol az új év varázsa elmúlik és valami visszaránt minket a régi ördögi köreinkbe. Nem kell, hogy ez idén is így legyen!

Ha olyan évet szeretnél teremteni magadnak, amiben valódi, kézzel fogható változásokat tudsz elindítani az életedben, akkor itt az ideje, hogy Te is gyökeresen változtass az életeden, különösen a hozzáállásodon és a szokásaidon. Most felszabadíthatod magadat és erre idén kiemelt lehetőségeket és támogató energiákat is fogsz kapni. Összegyűjtöttem pár apró, ám cseppet sem jelentéktelen dolgot, amit ha megteszel, hosszú távon érezni fogod, hogy milyen sokat emel majd minőségileg is az életeden.

Bocsásd meg a megbocsáthatatlant

A harag, a lélek, a szellem és a test egyik legmérgezőbb érzése. Ideje búcsút inteni neki. Sok embernek nehéz megbocsátani. Ezeknek az embereknek nem véletlenül megy ez nehezen, hiszen ez az egyik fő lecke az életükben, amit meg kell tanulniuk elsajátítani. Ettől függetlenül mindannyiunkra igaz, hogy a megbocsátásban óriási pozitív erő van, amit a saját személyes fejlődésünkre és jólétünkre fordíthatunk.

Ha valaki megbánt, idén próbáld meg máshogy kezelni a haragodat. Vedd észre, hogy a haragoddal nem bünteted a másikat, ezzel szemben magadnak sokat ártasz vele, ha a lelkedben cipeled. Nem kell, hogy szeresd azt, aki megbántott, de felülemelkedhetsz az egod ítélkezésén és bírálatán. Inkább távolodj el attól az embertől, akiben megrendült a bizalmad, de tudd, hogy ő is csak azt tette, amit éppen jelenlegi tudat szintje szerint tudott. Bocsáss meg neki, amiért még nem látja át, hogy cselekedhetett volna másképp is, de próbáld meg elfogadni és békével tovább lépni a saját lelki és szellemi egészséged érdekében.

Mondj nemet

Az elsöprő nyitottság, olykor teljesen ellentmondásba kerül a személyes igazságoddal. Ne akarj mindenkinek a kedvében járni és megfelelni, idén legyél egészségesen önző és első sorban magadhoz tanulj meg hű lenni. Azt tedd, ami neked jól esik és tanulj meg nemet mondani olyan dolgokra, amihez valójában semmi kedved, vagy nem a Te igazságodat tükrözi. Észre fogod venni, hogy már ettől az egyszerű változástól is mennyire szabadabb leszel és erősebb. Nemet mondani néha nehezebb, mint igent, de ez is az önszeretet egyik lényeges pontja.

Figyelj tudatosan az egészségedre

Ahogy múlnak az évek, a tested sem lesz már fiatalabb és eljön az idő, amikor majd azt mondod, bárcsak korábban odafigyeltél volna az egészséged megőrzésére. Sosem késő elkezdeni, kezd el kis változásokkal. Iktass be az életedbe egy kis mozgást. Akár új hobbiddá is válhat, ha belekezdesz egy olyan sportba, amit már régóta kiszerettél volna próbálni. A mozgás nem csak egészséges, de rendszerességre és önfegyelemre is tanít. Új színt visz az életedbe, segítségével levezetheted a felgyülemlett stresszt és helyette pozitív, új energiának adsz helyet. Figyelj jobban arra, hogy mivel táplálod a testedet, becsüld meg, hogy szolgál téged és értékes tápanyaggal háláld ezt meg neki. Ha fokozatosan változtatsz az étrendeden, már azzal is többet teszel magadért és ahogy érzed majd a jótékony hatását, magadtól fogod elhagyni teljesen káros szokásaidat és az egészségtelen táplálkozást.

Teremts időt az életedben azok számára, akik megérdemlik

Az idő a legértékesebb vagyonod, mégis annyi mindent elvesznek a haszontalan dolgok, emberek az életedből, hogy a jó dolgokra már alig marad energiád, időd meg még annyi sem. Emlékezz azokra, akik a legfontosabbak az életedben. Ha igazán jól akarod magad érezni, fontos, hogy tudatosan megválogasd, kivel osztod meg ezeket a perceket, kinek ajándékozol magadból egy darabot. Tölts több időt olyan emberekkel, akiket szeretsz és akik viszont szeretnek Téged, akik emelnek és többre sarkallnak. Az életünk minőségi változásában nagy szerepet játszik az is, hogy olyan emberek társaságában vagyunk, akiktől tanulhatunk, akikre mi is felnézhetünk vagy akik valamiben sikeresek. A körülöttünk vibráló pozitív attitűd, pozitív hatásokat generál a saját életünkben is.

Ne fuss el

Eljött az idő, hogy felszámold a félelmeidet. Gondold csak végig, ha örökösen elfutsz előlük, akkor sosem leszel igazán szabad. Nézz szembe a szorongásaiddal, nézz szembe a korlátaiddal, valóban igaziak, valóban léteznek? Az összes félelmünk csupán a gondolatok szintjén léteznek, nem valóságosak, csak addig mérgezik az életünket, amíg megengedjük. Lásd meg, hogy sokszor olyan dologtól félsz, ami még be sem következett vagy amire már csak azért gondolsz, mert egykor átélted és rossz emlékként még mindig magaddal cipeled, de ma már leteheted, ma már nincs valóságaalapja, csak Te táplálod, senki más.

Tanulj a hibáidból

Senki sem tökéletes, Te sem és ezért nem kell, hogy bántsd magad. Fogadd el, ha a jövőben is hibázol, mert hibázni fogsz, hiszen ember vagy, de tudd, hogy mindent újra lehet kezdeni és mindenből lehet tanulni. Legközelebb már sokkal jobban fog menni és vannak dolgok, amikre csak később érünk meg, mert szükségszerűen meg kell, hogy előzze a beteljesülést, a sikert, még pár tapasztalat. Az az ember, aki tud veszíteni, majd újra felállni, igazán gazdag ember, mert több tapasztalat van a kezében, mint annak, akinek minden az ölébe hullott és a végén zuhan majd egy hatalmasat.

Olyan célokért hajts, amik inspirálnak

Fókuszálj a szívedre és a lelkedre. Ne olyan dolgokba fektess energiát, amit muszáj megtenned, de igazából már csak szívja az életerődet. Az álmaidat kövesd, merj kockáztatni, elindulni és garantáltan sikerben lesz részed. Olyan sok ember van, aki az életében soha nem találta meg az igazi célját, de ha Te tudod, ha valami hív és csak a félelem tart vissza, akkor növessz szárnyakat és tanulj meg repülni.

Az életben a jó dolgokat nem adják ingyen, mert a bátraké a szerencse. Ha csak a biztonságot keresed, akkor megástad a sírodat és eltemetted benne a szíved igazságát. Ugye nem akarsz később arra gondolni, hogy mi lett volna, ha bátrabb lettél volna? Nincs mit veszítened, mert minden korlát, amit kifogásként gyártasz, csak a fejedben létezik és csak az ismeretlentől való félelmed táplálja. Ha úgy tekintesz az új kihívásokra és a változásokra, hogy most bármit kihozhatsz az életedből, amit csak szeretnél, akkor megtöltheted ezt az utat lelkesedéssel és izgalommal. Itt az idő, hogy a változáshoz új fogalmat iktass be az életedbe: (végtelen) Lehetőség!

Vedd észre az élet apró örömeit

A pénz, a dolgok, a tárgyak – mindezek a nap végén értelmetlenné válnak, nem erre fogsz emlékezni, hanem a pozitív élményekre. Értékeld a szivárvány szépségét, csempészd bele az életedbe és másokéba is a boldogságot egy-egy mosollyal, egy kedves gesztussal, egy kis törődéssel. Szeress, nevess, élj minden porcikáddal. Ne rohanj végig az életeden, hanem élvezd ki minden pillanatát, néha állj meg és figyelj, nézz körül mennyi szépség és boldogság ölel körbe.

Számold fel a káros kapcsolataidat és tanulj meg búcsút inteni a múltnak

Semmi szükséged olyan emberekre, akik csak visszatartanak, akik nem hisznek benned vagy akik túlságosan belesüppedtek a saját önsajnálatukba. A negatív attitűd is ragadós, vigyázz, hiszen ez az életkedvedet csapolja. Aki menni akar, arra segíts ráadni a kabátot, ne sajnáld, ha már nem akar veled tartani, ne ragaszkodj, inkább köszönd meg az együtt töltött időt és adj helyet annak, aki helyette megakar érkezni az életedbe. Minden fejezet vége, magában rejti az új kezdetet is. Minden “Viszlátban” ott cseng egy új “Helló” is, ezért nincs mitől félned, mikor eljött a búcsúzás ideje.

Válaszd magadat

Ha soha nem teszed magadat az első helyre, hogyan várhatod el, hogy valaki másnak is fontos legyél? Jó érzés segíteni másoknak elérni az álmaikat, de ha nem vigyázol, akkor mindenki rád fog támaszkodni, miközben a saját életedben nem haladsz majd. Különben is, néha azzal segítesz másoknak a legtöbbet, ha hagyod őket elesni. Mindenki a saját életéért felelős és ez rád is vonatkozik, amikor mások javára újra és újra háttérbe szorítod önmagadat. Itt az idő, hogy Te legyél a fontos, aztán Te és utána Te. Pont. Ez nem önzés, első sorban magadért vagy itt a Földön, nem másért. Ezt a feladatot csak úgy teljesítheted jól (ezzel végül másokat is segítve), ha a saját életedet éled és nem másokét.

Neked milyen terveid vannak az új évre?

Kép: unsplash.com

 

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.