A kommunikációs készségünk és az érzéseink kifejezése egyike azon képességeinknek, melyek elkülönítenek minket, a többi élőlénytől. Csak mert képesek vagyunk kommunikálni egymással, nem jelenti azt, hogy helyesen is csináljuk. A testünk nem mindig közvetíti helyesen az érzésünket és emiatt sokszor félreérthető jelzéseket küldünk a környezetünknek. Tudtad, hogy az agyunk sokkal gyorsabban veszi a nonverbális jeleket, mint a verbálisakat?

Mindannyian elkövetjük ezeket a tudattalan hibákat, de egy kis odafigyeléssel összehangolhatjuk az érzéseinket a testbeszédünkkel.

Ezeket a szokásokat, jelzéseket nem egyszerű hátrahagyni, hiszen sok mozdulat személyessé vált, berögzült, mégis érdemes törekedni rá, ha nem akarjuk, hogy félreértsenek minket.

Hagyd abba a hajad csavargatását

Különösen a nők hajlamosak játszani a hajukkal. A hajjal való játszadozásnak sok jelentése van, mint például a bizonytalanság, gyermeteg félszegség, idegesség, tetszeni akarás, feszengés. A hajcsavarás azt is jelezheti, hogy unatkozunk és ez igen csak elbizonytalaníthatja tudat alatt a beszélgető partnerünket.

Zárt karok

A mellkas fellett összekulcsolt karok egyértelmű jelentése az, hogy nem vagy nyitott. Zársz. Nem érzed magad biztonságban (átöleled saját magadat) Ezzel a testtartással azt közvetíted a partnerednek, hogy hiába közeledne, zárt ajtók előtt toporog, nem bízol benne, nem fogod beengedni és így tudat alatt ő is inkább hátrébb fog lépni tőled.

Kézjátékok

Sokan a felgyülemlett energiát (stressz, izgalom) a kezükkel vezetik le beszélgetés közben. Mutogatnak, csapkodnak, kopognak a körmükkel az asztalon. Ez bizonytalanságról árulkodik, ha magabiztosságot szeretnénk sugározni, ne tördeljük, ne kulcsoljuk össze a kezünket. A zsebre tett kezek azt üzenik a tudattalan agynak, hogy rejtegetünk valamit. A zsebből kiálló hüvelykújjak viszont a magabiztosság és az önbizalom egyik jele. A hadonászás olyan, mintha támadóan lépnél fel a másik emberrel szemben vagy mintha elakarnád vágni a kettőtök közötti kommunikációt.

Mogorva arc

Vannak olyan emberek, akik képtelenek mosolyogni. Ezekről az emberekről azt hisszük, hogy szomorúak, kedvtelenek pedig legtöbb esetben nem igaz, csak az arcuk még sem képes megfelelően kommunikálni belső kiegyensúlyozottságukat. Ne felejts el mosolyogni, amikor kapcsolatba kerülsz az emberekkel.

Az orr, arc állandó vakarás

Ha valaki egyfolytában vakarja az arcát, különösen az orrát, akkor az azt jelenti, hogy valamiben megakar minket téveszteni, egy szóval hazudik, éppen füllent.

Szemkontaktus

Amikor valaki beszél hozzád, nézz a szemébe. Nem kell, hogy folyamatosan nézz bele, de tartsd vele a szemkontaktust. Nagyon zavaró és illetlen dolog, ha például valaki folyton a telefonja kijelzőjét bámulja, amikor valaki beszél hozzá. Ilyenkor azt közvetítjük a beszélgető partnerünk felé, hogy számunkra ő nem olyan izgalmas, érdekes személy és nem köt le minket, inkább máshoz kapcsolódnánk.

A szemkontaktus az emberben elfogadó, elismerő érzéseket kelt. Például, ha rendelsz valamit a pincértől, nézz a szemébe, amikor valaki megfogja neked az ajtót és köszönetet mondasz neki, nézz a szemébe. Legyél tisztességes emberi lény azáltal, hogy elismered az emberek létezését.

Összefont lábak

Ahogy a mellkas előtt összefont karok, úgy a lábak összekulcsolása is azt jelzi, hogy nem érzed biztonságban magad és védekezel.

A láb piszkálása

Azt jelenti zavarban vagyunk, nem tudjuk uralni a helyzetet ezért babráljuk a nadrágunkat, mintha lenne rajta valami, pedig már ezerszer lesöpörtük. Valójában önmagunkról akarjuk terelni a figyelmet, mert túlságosan izgulunk a figyelemtől.

Ne csúszkálj a széken

Ha azt szeretnéd, hogy az emberek komolyan vegyenek, akkor ülj egyenesen a széken, add meg más másoknak is a tiszteletet, hogy figyelsz rájuk. A túl laza ülő póz a másik ember felé tudat alatt a figyelem hiányát közvetíti.

Kép: pixabay.com

unsplash.com

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.