Az idei nyáron, azt érezhetjük, hogy kicsit mintha belassultak volna a dolgaink. Négy bolygó(Szaturnusz, Neptunusz, Plútó, Mars) látszólag hátráló mozgást végez és ebből kettő, ráadásul a Bakban, csak hogy igazán érezzük a szorítást, a visszahúzást és a fegyelmet. De! Semmi sem bűntetés és ha jól kihasználjuk a mostani energiákat, akkor a megtorpanás érzése után, ígéretes elindulások következnek. Ha újragondoltuk jelenlegi terveinket, működőképesebb stratégiákkal, sikeresebbek lehetünk. Viszont semmit sem adnak ingyen, a későbbi boldoguláshoz, ez a nyár áldozatot is kér tőlünk.

A Nap már az Oroszlán jegyében halad és ilyenkor az életerőnk felpezsdül. Sokkal nyitottabbak vagyunk a társaságra, a szórakozásra vagy kreatív tevékenységeinkre, hobbijainkra. Önmegvalósítási szándékaink is felerősödhetnek. Általnosságban elmondható, hogy túlkapásokra, drámai megnyilvánulásokra és „túltolásra” is hajlamosíthat, de jelen pillanatban erre sokkal kisebb az esély, mert több bolygó hatása is féken tart minket. Emiatt lehetséges, hogy türelmetlenebbek vagyunk, tehetetetlennek érezzük magunkat, de igazából ez most kicsit kiegyensúlyozza az energiánikat, ha nem az elégedetlenségünket nagyítjuk fel. Élvezzük ami van és bontogassuk a szárnyainkat, de megfontoltan. Minden a maga idejében kibontakozik előttünk.

Amikor egy bolygó látszólagosan hátrál, az azt jelenti, hogy valamire szeretné felhívni a figyelmünket. Valamiért, valakiért visszamegyünk, valamit újra kell gondolnunk, mert elmentünk egy számunkra fontos lehetőség, szükséges beépítendő lecke, tudás mellett. Az adott bolygó mindig tudja, hogy miért fordul vissza, milyen üzenetet hordoz magában, ahogyan az sem véletlen, hogy hol áll meg, hol gyűjt erőt és hol fordul újra direkte. A háttér, a plusz információ, ami a mély üzenetet hordozza, a csillagképekben keresendő. A nagy feladat, természetesen az egyéni képlet teljes ismeretével lesz igazán személyes, de általánosságban is már sok minden megérthető, ha egy kicsit is tudatosak vagyunk és figyelünk önmagunkra. Jelen pillanatban négy bolygó teszi ezt (nem rég még őt volt a Jupiterrel együtt), és pár nap múlva a Merkúr is csatlakozik ebbe a mozgásba. Nyomatékosítva üzenik ezzel azt az üzenetet, hogy gondoljuk át újra a dolgainkat. Kicsit mélyedjünk el befelé.

A Jupiter, a nagy szerencse és bölcs, igazságosztó bolygó, március óta hátrált a Skorpióban, csillagképi értelemben pedig a Mérlegben és kavarta fel bennünk lelkileg az állóvizet. Főleg érzelmi, párkapcsolati kérdésekben borulhatott fel bennünk az egyensúly. Ennek végre vége, legalábbis már kevésbé fog minket tekergetni, de mivel továbbra is a Skorpióban mozog, ezért még mindig van feladtunk a lelkünk mélységeivel. A jó hír, hogy ennek a pucolásnak, tisztításnak, már túl vagyunk a felén. Bármennyire is nehéz olykor ez a tisztulás, tartsuk észben, hogy rengeteg elnyomott, elfojtott, megkövesedett sérelemtől, fájdalomtól, elavult mintáktól szabadít fel minket. Ha ezen a belső gyógyító folyamaton végigmegyünk és nem félünk lemenni néha a sötét, rejtett kamráinkba, akkor újra egészséges kapcsolatokra lehetünk nyitottak a jövőben. Addig is, nézzünk bele abba a görbe tükörbe bátran, nézzünk bele a társunk szemébe és tudatosítsuk és tárjuk fel a nyomógombjainkat, foglalkozzunk velük, gyógyuljunk. Mit cipelünk még a mélyben, ami miatt a kapcsolódásaink szélsőségesek, fájdalmasak és nehézkesek? Mi az, ami ennyire nyomja a lelkünket, amit nem tudtunk megbocsátani önmagunknak? Amiért ennyire büntetjük magunkat vagy ami miatt nem hiszünk a szerethetőségünkben? Ezek a megvilágosodások, megértések, finoman bontakoznak ki előttünk, alapos belső munkát igényel tőlünk. Az álmainkban is megtalálhatnak, megmutatva azt, hogy mit rejtettünk el magunkban a múltból. Mi az a nagyon mély sérelem, ami a mai napig öntudatlanul él bennünk visszahátva ránk és az emberi kapcsolatainkra? Mérlegre kerül a szív igazsága, ne féljünk ettől a megmérettetéstől.

A nagy mesterünk és tanítónk, a Szaturnusz, már április óta hátrál a Bak jegyében és kéri tőlünk a teljes felelősségvállalást, az összeszedettséget, fókuszált figyelmet(első sorban egy dologra), kitartást, eddigi ismeretink gyakorlatba való átültetését. A Szaturnuszhoz az életfeladatunk is tartozik, a vállalt, igazi célunk az életben. Most hosszú ideig kapjuk a lehetőséget, hogy ezen dolgozzunk és beleálljunk ebbe a feladatba. Ha érezzük, hogy egy dolog, egy ügy, megmagyarázhatatlanul hív(már régóta), ne hesegessük el, foglalkozzunk vele és vállaljuk fel! A Szaturnusz, jelenleg két fényszöggel is kapcsolódik más bolygókhoz és teszi is ezt október elejéig, hatása elég hosszú. Az egyik az Uránusszal alkotott trigonja, ami azt mondja legyél bátor, merész, újulj meg, próbálj ki új utakat törd át a korlátaidat, miközben az igazi, örök, értékeket megtartod az életedben. Mindennek csillagképi háttere az Androméda, ami arra tanít, hogyan áldozd fel, a már nem működő dolgokat, blokkokat, mintáidat, félelmeidet, hogy egy teljesen új és virágzó birodalmat hozz létre. Mit jelent ez neked? Mit kéne magad mögött hagynod, feláldoznod, hogy életed egy új, magasabb minőségbe emelkedhessen? Az Uránusz a Kos fejénél jár, éppen ezért ne csodálkozzunk, ha most meglátjuk, a lehetőségeinket, hogy mit érdemes követni. Kis sugallatban, sejtésekben érezzük már az irányt, hogy a jövőben mi a számunkra kijelölt út. Ne vesd el és ne tartsd butaságnak, bármit is érzel vagy bármilyen hirtelen ötleted támad, az lesz a jó megoldás.

A Szaturnusz másik kapcsolódása, a Neptunusszal(szintén hátráló mozgást végez) alkotott quintil fényszöge. Ez a fényszög kevésbé érezhető ösztönösen, inkább csak akkor, ha tudatosan élünk vele, de akkor nagyon mély tudásra tehetünk szert. Halljuk meg lelkünk valódi szavát, mert most is nagyon értékes, igazi megoldásokat hozó tanácsokkal láthat el bennünket! A Neptunusz a Vízöntő jövőbe ömlő vízében halad, vagyis, ez a fényszögkapcsolódás is hordozza azt a tudást, hogy ha kicsit tudatosan, befelé figyelsz, hallgatsz, kiélezed az öt érzékszerveidet, akkor a jövőddel kapcsolatban kaphatsz segítségeket. Ezek a segítségek, sugallatok, nem lesznek kézzel foghatóak, ráhangolódást igényel tőlünk, hogy megkapjuk őket, például egy meditáció útján. Azon se lepődjünk meg, ha érdekes álmok formájában érkeznek. Érdemes háttérbe szorítani az elménket, hogy meghalljuk a belső hangunkat, mit súg nekünk.

A Nap, július 25.-től egy teremtő, kvadrát fényszöggel kapcsolódik az Uránuszhoz. Most megvilágosodhatunk afelől, hogy hol nem bontottuk még le a falainkat, miben akadályozzuk még saját magunkat és így elérhető közelségebe kerül a szellemi szabadság. Ez egy nagyon mély és felszabadító erő, ha élünk vele. Merjünk új dolgokat kipróbálni, fedezzük fel, hogy valójában kik is vagyunk és mit szeretnénk képviselni. Teremtő fényszög, vagyis beindíthatjuk vele az elakadt ügyeinket, ha képesek vagyunk felülemelkedni a látszólagos problémán és beengedni új minőségeket, megoldásokat, amikre korábban nem is gondoltunk. Az sem baj, sőt, igazán nagyot dobbanthatunk most azzal, ha ez az ötlet, ez az irány, ez a minőség, szöges ellentétben áll, eddigi énünkkel. Az Uránusz forradalmár bolygó, így minden őrültnek vélt, korlátokat ledöntő erő a javunkra válik, megújulást hoz az életünkbe. Hatása +/- 3-4 nap és kapcsolódik a Július 27.-ei nagyon erős és különleges teliholdhoz is.

Július 26.-án a Merkúr is erősíti a hátráló bolygók táborát egészen Augusztus 19.-ig. Hátráló Merkúr időszakban a kommunikációnkban ügyeljünk arra, hogy sokkal jobban kifejezzük magunkat, mert ilyenkor rengeteg a félreértésből keletkezik légből kapott vita vagy az olyan helyzetek éleződhetnek ki, amikor elbeszélünk egymás mellett, máshova küldünk egy üzenetet, nem működnek a hívások, kütyük. „Technikai” áramszünet, zárlat állhat be. A közlekedésünkre és jobban figyeljünk, mellőzzük a kapkodást. Szerződéskötéseket, nagy döntéseket is érdemes későbbre halasztani, nehogy moggondolatlanul cselekedjünk. Összességében pedig, gondoljuk át újra a terveinket, dolgozzuk ki jobban a részleteket, frissítsük a tudásunkat. Ezekre mind, kiválló ez az időszak.

Július 27.-én egy csodálatos, varázslatos és nagyon erőteljes teliholdunk lesz, holdfogyakozással egybekötve(21:00-kor lesz egzakt), melynek segítségével plusz lelkierőre tehetünk szert. Aki az utúbbi időben úgy érezte, hogy lelkileg nagyon elfáradt, az használja ki ennek a Teliholdnak a feltöltő energiáit, mert igazán kivételes. Hangolódjunk rá tudatosan, kicsit vonoljunk vissza, relaxáljunk, meditáljunk vagy csak pihenjünk egy jót. Összegzésre, lezárásokra és álmok, vágyak útjára engedésére is nagyon jó ez az este.

Az idei nyár felszámolja az illúzióinkat. Minden olyan vágy, ami nem a miénk, ami csak plusz energiát vesz el tőlünk, az el fog tűnni az életünkből. Le hull a lepel mindenről. Az olyan álmokat, amikért erőnkön felül, görcsösen futottunk és igazán csak mi akarjuk elérni, de az sehogy sem akar közeledni felénk, jobb elengedni, mert nagyon sok erőt vesz el tőlünk, elterelve a figyelmet arról, amivel igazán foglalkoznunk kellene. Bármennyire is sajnáljuk, de bizonyos utak nem a mi utunk és hogy melyek ezek, azok a nyáron egy folyamat során kiderülnek. Csak az maradhat velünk, aminek a gyakorlatban és az anyagi világunkban van létjogosultsága. Ami képes kézzelfogahtóvá válni az életünkben és aminek van jövője. Ami csak egy fellegvár, az össze fog dőlni, de ne bánjuk, mert így visszakapjuk mindazt az erőt, amit az vágykép korábban felemésztett.

Kép: unsplash.com/Warren Wong

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.