Állj le vitázni egy Rákkal, és máris figyelemre méltó önvédelmi rendszer lép nála működésbe. A fantázia erős és eleven, de a képzelőerő és az érzelmek együttese ( ha nem kellőképpen irányítják), szinte állandó nyugtalankodást eredményezhet, különösen szerettei miatt. A Rák az elsők között szerepel a zodiákus aggodalmaskodó listáján, de ha bízik egészséges intuíciójában és ösztöneiben, a felmerülő gondok mérsékelhetőek.

A Rák elméje az intuícióra hagyatkozva működik a legjobban és ez kivált hasznos, ha gyorsan kell döntést hoznia. Vele született kitartása és bátorsága is átsegíti a nehézségeken. Egyetlen és legnagyobb hibája a hangulatingadozása. Egyik pillanatban madarat lehetne vele fogatni, a másikban mély depresszióba süllyed. Nem csoda, hiszen uralkodó bolygója a Hold és ahogy a különböző fázisai váltakoznak, az energiái is úgy van hatással az emberekre, különösen a Rák érdekeltségű emberek reagálhatnak érzékenyebben, szeszélyesebben rá.

A Rák személyiség lényege mégis a gondoskodás, az odaadás és múlt. Nem véletlenül a legcsaládcentrikusabb jegynek tekintjük őket az asztrológiában, ám a Rák archetípusa nem csak a minta feleség / férj vagy szülő, hanem az érzelmek birtokosának kardinális szereplője. A szeretet áramlása, adás és kapás egyensúlyának a találkozása benne rejlik ( ha jól működteti energiáit). Negatív esetben a szeretet kizsarolása, kiprovokálása, és minden fajta érzelmi zsarolás, bűntudatkeltés nagy művészei a Rák jegyű emberek. Sziklaszilárd fegyvere a harag, a sértődöttség, már-már gyermeteg módon képes mindenen felhúznia az orrát, ha úgy érzi, beletiportak a lelkivilágába. Azt már sokkal nehezebben veszi észre, hogy mindenkinek más-más a nyomógombja, és ő ugyan úgy képes megsérteni, esetleg hirtelen támadó indulataival a földbe tiporni másokat.

A Rák a saját érzelmi szűrőjén képes csak rálátni a világra és ha úgy látja, várát fenyegeti valami, hátráló mozgásba kezd. Jaj annak, aki ezt a tolatást előidézte. A Rák szereti ha foglalkoznak vele, de nem fogja ezt elmondani. Sőt, egyáltalán nem fog semmit közölni, nekünk kell kitalálnunk és ha nem találtuk ki, azért is csak mi lehetünk a felelősek, ő nem. Nagyon sokáig képes értelmetlen, dacos, sértettséget játszani és függetlenül attól, hogy ő hibás volt vagy sem, elvárja mindig, hogy a másik közeledjen, mert ő csakazért sem fog, hiszen őt megbántották! Ő elvárja, hogy letegyünk az asztalra sokmindent, hogy esetleg újra szóba álljon velünk és előre induljon felénk. Nehéz, türelemjáték ez vele és szüksége is van arra, hogy ebből kimozdítsák és megtanulja, hogy nem mindig őt akarja bántani mindenki. Ő sem szent és másnak épp úgy okozhat fájdalmat hirtelen haragjával, sokszor meggondolatlan érzelmi megnyilvánulásaival, mint amiért ő folyton megsértődik. De legyen bármilyen makacs és kitartó abban, hogy ő most a sértett fél, előbb vagy utóbb (utóbb) győz benne a szeretet.

Környezete leginkább az otthon melege. Nagyon fontos számára az otthon kényelme, családi hangulata, ahol gondoskodhat szeretteiről, ahol főzhet és ahol értékes időt tölthet együtt a család. Egy Rák otthonában biztos, hogy sok emléktárgyat találunk, mert a Rák jegyhez köthető a múlt. Éppen ezért nehezen is engednek el dolgokat, személyeket és sokat rágódnak a múlton. Szereti a praktikus dolgokat, holmikat. Az élettere vagy nagyon otthonos és barátságos, vagy zsúfolt de valahogy mégis látszik benne egyfajta rendszer, és nincs tőle rossz érzésed, inkább bohém. Rendetlen vagy rendszerető, a Rák biztos hogy minden tárgyához kötődik valamilyen érzelemmel, minden csecsebecséjének története van.

Nincs még egy ilyen jegy, akiről ennyire különböző benyomások alakulhatnak ki bennünk. Szinte azt látjuk egy Ráknál, hogy képes egy nap alatt, többször is megváltozni. Az egész lénye, hangulata, kisugárzása, hangja, testtartása, mintha napszaknak megfelelően változna. Nem csak környezete tart ezzel nehezen lépést, gyakran ő maga is szenved saját ingatag érzelmi, vagy hangulatváltozásaitól. Persze ezt sem vallaná be sosem.

Ha van értelmes cél és a hangulata is kiegyensúlyozott, a Rák nagyon aktív lesz és rendületlenül megy előre, belead mindent. De ha demotivált, akkor semmi sem képes őt lázba hozni. A motiváció kulcsa nála az érzelmi töltés, az emberi kapcsolódás, segítés és hogy legyen értelme, haszna annak a tevékenységnek, amit csinál. Mivel érzelmes, nagyon érzelmes, bármennyire is palástolja, mindent ebből az energiából merít. Rendkívül kifinomult megérzései vannak, fogékony az emberek érzéseire és hangulatára, és érzékenységének köszönhetően képes túlreagálni bizonyos helyzeteket maga körül. Szerettei körében nagyon jóságos és barátságos, de olyan közegben, ahol a legkisebb ellenállást, unszimpátiát, kirekesztést, támadást él meg, ott csíp és kemény, sokszor igen szarkasztikussá, ingerlékennyé válik.

A Rák nem csak tud, de szeret is hisztizni. Ez az ő közege, hiszen a sértődés nagymestere. Minden az arcára van írva, le sem tudná tagadni, ha baja van és nem is akarja, nem is érdekli, hogy mások mit gondolnak, ha ő dühös, és megbántották. Ha boldog elvárja, hogy mindenki boldog legyen körülötte, nehogy már elvegyék az ő kedvét, hogy képzelik?! Végre jól van. De ha szomorú, arról is biztos, hogy tájékoztatja a környezetét, nem direkt módon, de mindenképpen látványosan. Ő inkább hátulról közelít. Például mondjuk éhes, nem mondja el, hogy ő éhes, inkább a társaságot kérdezi meg, – Nem vagytok éhesek? Persze ha nem, akkor duzzog, de meg nem mondaná, hogy ő enne, és hogy térjünk be valahová mielőtt tovább mennénk.

Új közegben óvatos, egészséges bizalmatlanság van benne, nem olyan, mint például a skorpióban. Ő hamarabb felenged, ha azt érzi, hogy barátságos, szeretetteljes emberek vannak körülötte. Igyekszik mindig, mindenkire odafigyelni, mindenkinek kicsit a kedvében járni. Tele van szeretettel, gondoskodással. Vele mindenről lehet beszélni, de kommunikációja mindig érzelmi töltésű és minden reakciója is az érzelmei által vezéreltek. Mivel szeret aggódni, hajlamos bolhából elefántot csinálni és jelen lehet nála a pesszimizmus is, ami a környezetére is átragadhat.

A rábízott feladatokat nagyon lelkiismeretesen fogja elvégezni, hiszen szükség van rá, és számára nincs is nagyobb öröm ebben az életben. Minden olyan munka, amiben a szolgálatát, segítőkészségét, a jóindulatát megélheti, kitűnő számára.

A szerelemben nagyon odaadó partner, emocionális, és mérhetetlen szeretet lakozik benne. Egyedül arra kell figyelnie, hogy kedvesének okoz bánatot, ha éles, esetleg bántó megjegyzésekben szabadjára engedi felgyülemlett feszültségeit, illetve aggódásait. És persze azt, hogy ne vegye zokon, ha ilyenkor partnere is hasonló módon reagál! Ezt elnézve neki, nagyon sok szeretetet kaphatunk egy Rák jegyű embertől. Csodálatosan érzéki szerető, nagyon tud kötődni és aki iránt érzelmileg elköteleződött, az szinte bármiben számíthat rá. Nagyon családcentrikus, ám ez a fogalom sokszor nála meghaladja a szűk családot, és kiterjeszti a szűk baráti körére is, azokra az emberekre, akiket a szívébe zárt.

Kép: pexels.com

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.