Mind keressük a boldogsághoz vezető utat, vajon egyes emberek hogyan csinálják? A boldog, kiegyensúlyozott emberek a zárt ajtókban is kihívást látnak, míg a boldogtalan emberek akadályt. A boldog emberek a kudarcokat is teljesen máshogy kezelik és legtöbbször ez nem is azért van, mert kényszeresen pozitív gondolkodásúak, egyszerűen más szinten működnek, így máshogy viszonyolnak az élethez.

Erre nem kell születni, mindenki képes elérni ezt az állapotot, csak meg kell nyílni rá és megváltoztatni az élethez és a körülményeinkhez való hozzáállást, de legfőképpen a belső reakcióinkat. Ezért az állapotért minden nap tenni kell, úgy, mint amikor elhatározod, hogy sportolni szeretnél, mert tökéletesebb alakot szeretnél, jobban szeretnéd érezni magad a bőrödben.

#1. Egészséges kapcsolatok

A boldog emberek egyik közös jellemzője, hogy értékes, szoros baráti kapcsolataik vannak. Egy jó barát megfizethetetlen. Egy jó barát, akire nem csak számítani lehet, de jó hatással is van az életünkre, igazi kincs. Igyekezz olyan emberek társaságában lenni, akik nem csak szeretnek és elfogadnak, de akiktől esetleg tanulhatsz is, akikre képes vagy felnézni. Nagyon sokat számít, hogy milyen emberekkel vesszük körbe magunkat, milyen energiákat engedünk be az életünkbe. Egyes barátságok bármennyire is kedvesek számunkra lehet, hogy visszahúznak vagy ami még rosszabb, egy helyben tartanak.

#2. Ne kívül keresd a boldogságodat

Számos kutatás szerint, az önbecsülés a külső sikerhez köthető – gondolja az ember. Amikor azt mondod magadnak, hogy akkor leszel elégedett, ha azt a bizonyos nagyon menő állást megkapod, akkor máris magadon kívülre helyezted a boldogságod forrását és az értékességedet is a külvilág visszajelzéseiből állapítod meg. Ez függőségi állapotokhoz vezethet. Ugyanez a helyzet, ha a párodtól teszed függővé a saját boldogságodat és ha ő nincs, vagy nincs senkid, akkor már az egész világot szürkének látod. A boldogságodat így mindig valaki más kezébe adod, kiszolgáltatva magad egy helyzetnek vagy másoknak. Nem is csoda, ha a boldogság, az öröm megtalálása az életedben, örökké egy hullámvasútra emlékeztet. Ott van az, csak ne mástól várd, ne ott kint kutasd. Vedd észre magadban az örömforrásokat, a sok pozitív lehetőséget, amit te is megtudsz teremteni az életedben, hogy boldogabb embernek érezhesd magad.

#3. Edzés

A mozgás nagyon egészséges, javít a testképeden, levezeti a felgyülemlett feszültséget és ami a legjobb, hogy az agyadban endorfint, vagyis boldogság hormont termel. Ezt nem is kell tovább ragozni.

#4. Mindig lásd, hogy mi a jó az életedben

A boldog emberek másik közös pontja, hogy első sorban azt tartják szem előtt, ami az életükben jó. A fókuszuk inkább a bőségen van, azon, amiért hálásak lehetnek már most is. Nem a hiányra koncentrálnak az életükben, hanem arra, ami van. Értékelnek minden egyes pillanatot az életükben, tisztelik a hibáikat, de nem ostorozzák magukat. Csupán addig gondolnak rá, amíg levonják belőle a konklúziót. Nincs igazuk?

#5. Több pénzt költenek élményekre

Sok dolgot megveszünk, felhalmozunk életünk során, aminek aztán semmi hasznát nem vesszük. Követjük az aktuális trendeket, megvesszük a 10. márkás táskát, órát, de ezektől csak pillanatnyi kielégülést kapunk. A boldog ember ezzel szemben már nem akar bizonyítani senkinek semmit a megjelenésével, a javaival, mert kiegyensúlyozott. A boldog ember szeret élni és még többet falni az élet habostortájából, ezért élményeket vesz magának és a szeretteinek, mert ezek a boldog pillanatok, valóban gazdaggá teszik az életünket.

#6. Ne hagyd figyelmen kívül a negatív érzéseidet

Sok ember szeret elmenekülni az érzései elől, különösen a negatív érzései elől, pedig ez olyan, mint amikor szőnyeg alá söpörjük a problémákat. A kosz, attól még ott lesz, és minél többet rejtünk alá, annál nagyobb lesz alatta a kupac. Az igazság meglátására néha szükség van a szomorúságra is. Szükség van arra, hogy elfogadjuk azt, hogy éppen nem érezzük jól magunkat. Ez sokkal egészségesebb, mint az, ha elnyomod a bánatodat, a dühödet, a félelmeidet. Engedd ki inkább a kis gőzt, éld meg az érzéseidet, akkor is ha kellemetlenek vagy ijesztőek számodra. Minél hamarabb megszabadulsz tőlük, annál hamarabb leszel újra szabad és kiegyensúlyozott.

 

És te hogy csinálod? Öröm, ha megosztod a tapasztalataidat kommentben.

 

Kép: pixabay.com

pixels.com/ Elle Hughes 

unsplash.com

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.