Az élet változékonyságával együtt jár, hogy kihívásokkal, olykor nehéz fordulatokkal találjuk magunkat szembe, hiszen minden csak egy tapasztalat, az élet ciklusának törvénye szerint, ha már eléggé lent vagyunk, azután csak fölfelé emelkedhetünk. Segítsük ezt a folyamatot tudatosan. Ezzel a három emlékeztetővel, talán könnyebben átvészelhetjük a nehéz időszakokat.

Hidratálás

Meglehet, furcsa lehet ez a tanács, hiszen, hogy jön ide a víz, mikor épp a padlót nézegetjük. Elárulom. A gyógyulásnak, mint minden másnak is az életünkben, 3 szinten kell működnie. Fizikai, lelki és szellemi síkon. Ahhoz, hogy változást idézzünk elő az életünkben, ugyanezt az eljárást kell elvégeznünk. A stressz, a szorongás, egy nehéz időszakban, nagyok sok törést okozhat a testben, amit szintén orvosolni kell. Az edzés, a megfelelő étkezés fontos része a testi harmóniának.

Testünk 72 %-a víz, el sem hisszük, hogy mennyi mindent tehetünk a testünk jólétéért csupán annyival, ha a hidratálásra odafigyelünk. A víz nem csak a celluláris folyamatok számára előnyös, hanem növeli a testünk energiaszintjét is!

Bármennyire is butaságnak tűnik, gondolkodjunk szimbolikusan, ha úgy tetszik rituáléban. Vessük be a kreativitásunkat. Bizony, mert a víz, segíthet a nagy érzelmek kiöblítésében, segíthet méregteleníteni minden olyan stagnáló energiát, ami elhúzódik az éteri testünkben. A haladók bátran kísérletezhetnek tisztított vízben oldott ásványok energiájának eszenciájával vagy az esti lazítós fürdőnél egy kis tengeri sót szórhatnak a fürdővízbe. Kitűnően újrakalibrálja és megtisztítja, átmossa az energiarendszerünket, a bőrünkön át felszívódva pedig, az egész szervezetünkre jótékony hatással lesz, nem mellesleg a bőrünk is nagyon hálás lesz érte.

Ne gondolkodj, érezz

Emberi ajándékaink egy része ebben az életben, hogy képesek vagyunk logikus elménkkel megérteni és racionalizálni dolgokat. Bár ez nagyon fontos és hasznos eszközünk, nem minden esetben segítő. Ha túl sokat vagyunk az elménkben a szívünk helyett, akkor agyalunk. Rendszerint olyan dolgokon, amin vagy nem tudunk most változtatni, mert már megtörtént, vagy még nem, mert még nincs itt az ideje. Az elme folytonos működtetése, a dolgok túlgondolása, kiszakít az életből, a jelen pillanatából, amikor itt és most létezhetünk, adhatunk, kaphatunk, tapasztalhatunk. Minden pillanatban ott rejlik a fény, még a legsötétebb órákban is, de ha az elménkbe szorulunk, akkor ezt nem fogjuk észre venni, elszalasztjuk a változás lehetőségét, hogy feljebb emelkedjünk a problémánkon és áramoljunk új impulzusok befogadása felé. Már lehet sokkal jobb kedvünk lenne, ha kinyitnánk a szemünket arra, ami éppen körül vesz minket, arra a sok szeretetre, ami ott toporzékol előttünk, hogy észrevegyük.

Amikor eljön az ideje, végül mindent meg fogsz érteni

Amikor minden összejön, nem könnyű megtalálni a dolgokban az egységet, a jót, a hálát. Ilyenkor a szokásos „minden értem van” maszlagot, neki csapnánk a falnak, ha lehetne, hiszen nehéz ilyenkor objektíven, nagy egész képként rá látni a fájdalmas helyzetünkre, és valóban átérezni, magunkévá tenni, hogy a dolgok pontosan úgy vannak jól, ahogy vannak. Gyakran a legkeményebb időszakok vezetnek el életünk legnagyobb ajándékaihoz, csak ezt akkor még nem látjuk, hogyan is láthatnánk a napfényt a sok fekete felhő alatt?! Pedig tényleg ott van. Egyszer mindennek vége szakad.

Az eső sem esik örökké, ezt az egyet ilyenkor jó, ha realizáljuk, bármilyen nehéz is most. Ha nincs is kapaszkodónk, tekintsünk vissza, hányszor volt már így, és aztán mégis, olyan dolgokhoz, helyzetekhez, emberekhez sodort az élet, amiről akkor, abban a nehéz helyzetben, álmodni sem mertünk. Minden mindennel összefügg, a súlyos tapasztalatoknak is meg van a maguk tökéletes szerepe az életünkben. A nagy átalakulásoknak hely kell, ezért ne féljünk attól, hogy most látszólag minden leomlik körülöttünk, csupán arról van szó, hogy kinőttük a játszóterünket és most egy egész Disney parknak csinál helyet nekünk az élet bennünk és körülöttünk. Engedjük, hogy építkezzen, engedjük meg, hogy vigye azt, amire már nincs szükségünk és tudjuk, hogy mindez csak azért történik velünk, mert már valami sokkal jobb dolog van készülőben. Látni fogjuk amikor eljön az ideje, bátran éljük meg a rombolás és az építkezés folyamatát.

Te hogyan vészeled túl a nehéz pillanatokat az életedben? Oszd meg a tapasztalataidat kommentben.

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.