A Skorpió óriási energiatartalékkal rendelkezik. Uralkodó bolygója a Mars és a Plútó, csupa olyan rendkívüli erők a segítői, akik a legnehezebb helyzetekből is felhúzzák őt, transzformálják. Az emberek félnek tőlük, azt mondják ő az asztrológiai jegyek fekete báránya, pedig ez nem igaz. Minden esetre a Skorpió misztikuma örök téma lesz, ő már csak ilyen, nem lehet figyelem és szó nélkül hagyni.

Az a Skorpió, aki pozitívan képes energiáit működtetni, az olyan erőkkel bír, amit egy átlagember nehezen tudna működtetni, de őt, halhatatlanná teszi. Alacsony energiában élve meg ezt az energiát, birtoklóvá, rosszindulatúvá, görcsössé, féltékennyé, bosszúszomjassá és manipulatívváteheti az egyént, aki valóban nagyon mélyre is tud süllyedni. A kezében ott a feltámadás köve egész életében, a kérdés csak az, hogy él is majd vele? Mert hát igaz, ami igaz, a Skorpió szeret szenvedni, de ebből is van kiút, ha végre kinövi ezt a szerepét és kilépre a fényre, ami mindig is rá várt.

Ahogyan a mottója is mondja, mindent vagy semmit! A Skorpió semmit sem tud félszívvel csinálni az életben, sem a hivatását sem a magánélétét. Ha például szeret, akkor nagyon tud szeretni, ha nem, akkor teljes közöny lesz benne úrrá. Nincs középút, folyamatosan szüksége van a kihívásokra, a megmérettetésekre, ahol győzhet, vagy belehalhat a kudarcba, majd feláll. Ő az igazi főnixmadár, aki hamvaiból újjáéled. Újra és újra. Lendületes, vakmerő, céltudatos, lételeme, hogy a saját határait feszegethesse. A Plútó az alvilág ura, ez az egyetlen olyan bolygó, aki az ekliptikán a legmélyebb pontra tud menni, de ő az, aki végül a legmagasabb pontot is érintheti. Így nem meglepő, hogy a Skorpió miért olyan mély. Szüksége is van rá, hogy megjárja a poklot, hogy aztán a legmagasabbra szárnyalhasson. Szilárd jegy, így a víz elem képviseletében, ő a mélységek mélysége.

A Skorpió a vesédbe lát – szokták mondani – és ez így is van, olyan fejlett hatodik érzéke van, amivel mindenki lelkébe képes percek alatt bele látni. Hogy miért? Mert ő maga a lélek rejtelme, így előtte nincsenek titkok. Nagy munkája van abban, hogy a rejtett dolgokat kifürkéssze, megvizsgálja, felhozza a felszínre és megértse. Kiváló pszichológus lehet belőle, mert nem csak tudja, hanem érzi és járt is a lélek bugyraiban, tudja, hogyan kell saját magát újra és újra meggyógyítania. Lassan, megfontoltan dönt, de akkor határozottan elindul előre. Akaratereje verhetetlen, de makacssága miatt, néha póruljárhat, persze őt ez nem érdekli, legalább ebből is tanult valamit. Sokáig képes küzdeni számára nemes célékort, eszmékért, emberekért, de ha a bizalom végleg elszakadt, nála nincs visszaút.

Bár másokba belelát, önmagát soha, egyetlen percre sem fedi fel senki előtt. Retteg a kiszolgáltatottságtól, az irányítás elvesztésétől és bár az érzései, az ösztönei vezérlik, fél valakit közel engedni magához, mert akkor tudja, hogy nem tud saját magán uralkodni. Akkor a másik lesz a minden. A Skorpió saját börtönének őre, ő maga, amíg ezt fel nem fedezi, szűkös esztendők várnak rá. Ősbizalmatlansága az oka legtöbbnyire minden szenvedésének. Mindennél jobban vágyik a szeretetre, de ezt egyedül csak a szexualitásban meri kifejezni, ez az a terület, ahol a falait lebontja a másik előtt, ahol képes kimutatni azt a rengeteg érzelmet, amit folyton rejteget mások előtt.

Nincsenek tabuk, csak a vágyak megélése, a másikkal való egybeolvadás művészete és az érzékek vad játéka. Ilyenkor teljes lélekkel képes átadni magát a másiknak. Minden vágyadat képes teljesíteni, ha érzi, hogy szeretve van, ha figyelnek rá, ha értékelik, ha érzi, hogy ő számít neked. Kivéve persze, ha nem érzi ezt a biztonságot, ebben az esetben zár, nagyon zár. Jéggé fagyasztva saját lelkét is, miközben szenved saját csapdájától. Lepedőakrobata titulusát persze ekkor sem veheti el tőle senki, de közel sem azt az extázist nyújtja magából ilyenkor annak a partnernek, aki mellett bizonytalanságban van, mint annak, aki mellett érzi, hogy otthon van, aki biztonságot nyújt neki érzéseivel és figyelmével.

Soha nem árulná el, hiszen egy vérbeli Skorpió nagyon határozott, független, erős egyéniség, mégis, nagyon vágyik a biztonságra és az erős támaszra. Rendszerint ezt mégis nehezen találja meg valakiben. Számára a szerelem megfoghatatlan, egy túlidealizált kép, de nem tud létezni nélküle, a rabja. A kiválasztott, akiért a látszat ellenére ő indul harcba, erősnek kell lennie, érdekesnek és magabiztosnak, de ami a legfontosabb, hogy más legyen, mint a többiek, különleges lelkivilággal rendelkezzen. Egy olyan személyre van szüksége, aki képes lépésről lépesre, kitartóan elnyerni a bizalmát és aki nem fél saját árnyékos részeivel sem szembenézni. Mert megveti a gyávaságot, a döntésképtelenséget, de tiszteli az emberi esendőséget és felnéz arra, aki vállalja a gyengeségeit.

Talán úgy tűnhet, hogy mindezt a követelményt lehetetlen teljesítenie valakinek, de ő nem is akárkit akar, tudja, hogy őt nem mindenki képes megtartni (kordábantartni, elviselni), csak egy hasonló különc, érzelmes, de erős, szabadszellemű egyéniség. E próba közben, a Skorpió végtelen törődéssel, szeretettel és hűséggel hálálja meg ezt a kitartást. A Skorpió jegyről szokták mondani, hogy képes akár egy egész életen át szeretni valakit, ha a másikban megtalálta az igazit, még akkor is, ha párját már elvesztette.

Nagyon lassan enged fel, csendes megfigyelő és már az első lépésnél védekező állásban áll, akkor is, ha kívülről a magabiztosság állarcát vette fel. Nagyon fél a sérüléstől és a csalódástól, nehezen hiszi el, hogy szerethető, sok bizonyítékra van szüksége, hogy nem fenyegeti semmilyen veszély. Sok odaadásra és jelzésre van szüksége a párjától ahhoz, hogy kibonthassuk, hogy megmutassa hóbortos, egyedi, érzelemdús, szeretetéhes oldalát.

A Vízöntő mellett ő a másik legintelligensebb jegy. Éles, gyors észsjárású, mindent nagyon hamar átlát. Míg a Vízöntő értelmi intelligenciájával fegyverez le minket, addig a Skorpiónak van a legfejlettebb érzelmi intelligenciája. Ez a páros éppen ezért, nagyon sokra is viheti együtt, ha képesek összehangolni az erejüket.

A Skorpiónk, mindig csak annyit mutat magából, amennyit ő akar láttatni másokkal, nem feltétlenül igaz, hogy manipulatív szándék van emögött, legtöbbször ezt önvédelemből teszi. Egy Skorpiót soha nem fogsz tudni igazán kiismerni, mindig lesz egy része, amit megtart csak magának, de ha szerencséd van, közelebb enged magához, mint a legtöbb embert maga körül és akkor olyan világot tár eléd, amitől Te is megváltozol. Ha egy Skorpióval találkozol biztos, hogy valamilyen nyomot hagy benned. A vele való ismeretség után, bárhogyan is végződött ez a közös tánc, az az egy biztos, hogy a saját személyiségünkben gyökeres (Plútó) változást indított el. Ha valahol megjelenik, karizmájával kitűnik a tömegből, nem lehet mellette elmenni csak úgy, a kisugárzása nem marad észrevétlen, hiszen ő maga a mágia. Vagy imádják, vagy gyűlölik, de valamilyen hatást biztos, hogy gyakorol a környezetére. Minden egyes nap képes újjászületni és egy teljesen más arcával odaállni eléd.

Dráma, szenvedély, tányértörésre is sor kerülhet. Ez bizony a Marsi erők színtere. Ha érzelmileg felfokozott, bizonytalan lelkiállapotban van, megerősítésre szorul, pillanatnyi támogatásra, de a következő pillanatban egy kis szeretettel, megértéssel, ennek nyoma sem lesz és nem esik nehezére belátnia, ha hibázott. A Skorpió nem fél a sötét oldaltól, a saját árnyékos részeivel nagyon is tisztában van, jó emberismerő és az önismeretben is járatos. Szereti a veszélyt, vonzza őt minden ismeretlen mélység. Ő a legőszintébb jegy és a legnagyobb bizalmasunk is, titkaink nála biztonságban vannak, a sírba is magával viszi. Sokat adhat a világnak azzal a lelkiadottsággal, amivel rendelkezik, de csak akkor, ha ezt végre megmeri mutatni másoknak is.

Aki számára fontos, azért bármire hajlandó, rá igazán lehet számítani. Hangulatingadozásaitól ő maga is sokszor szenved és igyekszik kímélni is ettől a környezetét, amennyire csak lehet. Tudja, hogy ilyenkor jobb, ha nincs körülötte senki, ezért ha egyedül akar lenni, hagyjuk egyedül. A Skorpiónak szüksége van a saját magánszférájára, szabadságára, ahová időnként elvonulhat és feltöltődhet. Őt nem birtokolhatja senki, fordítva azért van mit tanulnia erről a leckéről, ahogyan az elengedésről és türelemről is, de mindig képes felülmúlnia önmagát, és teljesen tiszta lappal kezdeni mindent, így előtte semmi sem lehetetlen.

Kép: pexels.com

unsplash.com/Shamim Nakhaei

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.