Szerencsére, én egy olyan ember vagyok, aki nem igazán tud unatkozni. Számomra például,sosem volt elég, az otthon töltött énidőből. Nem feltétlenül azért, mert antiszociális vagyok, de a munkámból adódóan, rengeteg emberrel érintkeztem naponta. Tudom persze, hogy ez nem olyan, mint amikor a barátaiddal vagy, mégis, teljesen kielégíti a társas interakció utáni vágyaimat.

Ezután, sokszor csak azt szerettem volna, ha végre van egy kis időm magamra, a kreativitásomra, vagy a hobbijaimra. Engem személy szerint, ezek a percek töltenek fel igazán, hogy aztán újult erővel, hatékony legyek a hétköznapokban. Most összegyűjtöttem pár saját nézőpontot, hogy mire is használhatjuk fel az időnket otthon!

Csak úgy lenni

Néha igazi feltöltődést jelenthet az is, ha konkrétan nem csinálunk semmit. Pihenünk, relaxálunk, önmagunkra figyelünk, picit elcsendesedünk. Talán az életünk eddigi nagy hajtásában és pörgésében már alig jutott erre minőségi időnk, pedig erre is igazán szükségünk van. Jógázhatsz, mozoghatsz is otthon, nem feltétlenül kell edzőterembe menned ahhoz, hogy az egészséges, rendszeres mozgást, beiktasd az életedbe.

Az otthoni teendők halogatásának ideje lejárt

Gondolok itt arra a szekrényre, amit legalább fél éve kiakartál pakolni és kidobálni, szelektálni, belőle azokat a dolgokat, amire már nincs is szükséged. A szelektálás tudatos és időszakos beiktatása jó dolog. Sokszor bele sem gondolunk, hogy egy ilyen egyszerű dologtól, mennyivel könnyebbek, felszabadultabbak leszünk. Ezzel rengeteg új energiának csinálunk helyet az életünkben, nem vicc. Amire már nincs szükséged, elajándékozhatod olyan embereknek, akiknek szüksége lehet rá. Mindenki jól jár!

És bár nem sok embernek kedvenc elfoglaltsága a nagytakarítás, azért valljuk be, jól tud esni a lelkünknek, ha rend van végre körülöttünk.

Mindig volt jogos kifogásunk, hogy sajnos erre a hétköznapokban nem sok időnk van, mert örülünk, hogy a mosógép magától mos, vagy néha sikerül a kezünkbe venni a porszívót, felmosót. A tiszta, rendezett lakás jót tesz a közérzetünknek és támogatja, hogy rend legyen az életünkben is.

Szerettél volna valamit felújítani, átrendezni? Most vagy soha! Kiélheted a barkácsolásodból fakadó kreatív energiádat, vagy a lakberendezői képességeidet.

Alkothatsz saját készítésű otthoni dekorációkat.

Mennyien szerettünk volna régóta ilyenekkel bíbelődni, de ezt is mindig napoltuk, mondván, nincs rá időnk? Valld be, hogy te is szerettél volna gyertyatartókat készíteni! Kapd elő a laptopod és nézd meg, hogy milyen kreatív hobbi ötleteket gyártó videókat találsz az interneten

Mindig is szerettél volna rajzolni? Festeni? Kézműveskedéssel foglalkozni? Vágj bele! Az alkotó munka öröme felbecsülhetetlen.

Végre kiolvashatod a könyvedet

Ezt talán nem is kell ragoznom. Az olvasás szerelmeseinek, biztos, hogy van legalább egy olyan könyve, amire nem jutott mostanában idő. Végre neki kezdhetsz! De befejezheted nyugodtan, az éppen aktuális kedvenc sorozatodat is.

Több intimitás, több idő a szeretteiddel

Egy tartalmas és értékes beszélgetés, egy családi társasozás, felbecsülhetetlen, boldog emlékekkel gazdagíthat mindenkit. A mai világban, amikor jelen van a társas magány, mint probléma, az otthon töltött közös percek, felfrissíthetik a kapcsolatainkat, újra közelebb hozhatnak minket egymáshoz. Akár úgy is tekinthetünk rá, mint egy szükségessé vált ajándék az élettől, hogy többet törődjünk egymással.

A konyha ördöge

Ha szeretsz kísérletezni a konyhában, új gasztronómia élményeket szerezni, vagy csak imádsz sütni, remek otthoni kikapcsolódás lehet számodra, ha előveszed a listádat arról, amiket régóta elakartál készíteni. És az a legjobb, hogy ennek elfoglaltságodnak, az egész családod is nagyon fog örülni.

Az ember élete végéig tanulhat

Ha te is olyan ember vagy, aki szeret mindig valami újat tanulni, akkor most neked kedvez az idő. Akár autodidakta módon, akár online kurzus keretében, itt a lehetőség, hogy bővítsd az eddigi ismereteidet.

Érdekes ismeretterjesztő műsorok és videók

Nem tudom ki, hogy van vele, de én nagyon élvezem, hogy ma már rengeteg hasznos és számomra érdekes videók, műsorok, könnyedén megtalálhatóak az interneten. Idő hiányában, sajnos ebből keveset tudtok rendszeresen, szívem szerint követni. Az énidőmben, amennyire csak tehettem, eddig is helyet kapott ez a fajta kikapcsolódás és elme tágítás, ezután sem hiszem, hogy fogok tudni unatkozni.

Tervezés

Akár fejben, vagy a manapság közkedvelt és kreatív kikapcsolódást biztosító bullet Journal segítségével, végre leülhetsz, és tervet készíthetsz a következő időszakod kitűzött céljairól és annak kivitelezéséről. Ez egy nagyon hasznos időtöltés lehet, már csak azért is, mert ilyenkor rengeteg új ötlet is megszülethet benned. Nem mellesleg, segít prioritást felállítani a teendőid között, segít jobban átlátni a helyzetedet és észrevenni a megoldáshoz vezető eszközöket, lehetőségeidet.

Rengeteg egyéni lehetőségei vannak, hogy mi mindenre használhatjuk fel, az otthon töltött időnket. Szerintem nagyon hasznosan ki lehet élvezni és észrevenni a pozitív oldalát.

Te mivel töltöd otthon az időd?

Virág Klaudia

Képek: pexels.com

http://<a href=”https://www.bloglovin.com/blog/19548703/?claim=ckckmqx8enu”>Follow my blog with Bloglovin</a>

 

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.