A Kos jegy szülötte igyekszik kitűnni a tömegből, megvan benne az akarat a boldoguláshoz, és meg is tesz mindent azért, hogy az élre kerüljön. Alapvetően egyszerű, közvetlen, képes őszintén szembenézni a napi problémákkal. Félretesz mindent, ami hátráltatja céljai elérésében, legyen szó akár rövid vagy hosszú távú dologról. Ő az, aki fejjel megy a falnak, mert saját elképzelését tűzön-vízen keresztülviszi. Lényeglátása irigylésre méltó és meggyőző.

Egy Kos nem akar és nem is igazán tud várni. Fellépése határozott, már-már rámenős, impulzív. Szeretne mindenben első lenni, hiszen ő a berobbanó, kezdő jegy a zodiákus rendszerben. Számára csak az első hely létezik, ha veszít, feláll és még elszántabban küzd. Eltökéltsége az, ami mindig átsegíti a nehéz feladatokon, bár a meggondolatlanságra hajlamos lehet, hiszen ő tényleg fejjel megy a falnak, nem teketóriázik, kigondol valamit és rohamra indul érte, ő az igazi harcos. Rendkívül fontos számára az eredmény, hogy lássa, hogy elérte, amit kitűzött. Ha ez hiányzik az életéből, roppant nehéz vele együtt élni. Az önzés, mint olyan, valamilyen formában biztos, hogy megjelenik az életében.

Kapcsolataiban szélsőségesen szenvedélyes, ahogy a munkában, a szexualitásban is igényli a beteljesülést. A tűz elem első kiáradó megnyilvánulása a Kos. Önérvényesítő akarata ebből az eredendő energikus, tüzes erőből fakad. Ő a most embere, nem igazán a halogatás életművésze. Partnere csak egy energikus, életvidám ember lehet, aki képes az ő szikráit berobbantani. Nem is szereti maga körül a döntésképtelen, akarat gyenge embereket. A majd csak lesz valahogy, vagy majd térjünk rá vissza dolgok nem igazán érdeklik. Ő most akarja tudni, érteni, tenni, elérni.

Érzelmeit nyíltan felvállalja, nem kenyere a játszmázás, ami a szívén, az a száján, és nagyon önérzetes. Ha valaki mellé áll, azt teljes vállszélességgel teszi, de tőle is ugyanezt várja el. Lobbanékony, könnyen meg lehet sérteni, ha ötleteit, törekvéseit, esetleg érzéseit visszautasítás éri. Kiáradásából fakadóan magából indul ki, gyakran a saját szemszögéből értelmezi, méri fel az adott helyzetet. Nem rosszindulatból önző, csupán azt gondolja, hogy ami neki jó, az biztos jó lesz másoknak is. Paradox módon ettől a tulajdonságától nagyszerű csapatjátékos.

Kérésre, kedves szóra, nagyon alkalmazkodó, és segítőkész. Éles elméjével és elszánt akaratával, teljes szívéből küzdeni fog a csapat érdekeiért. Ahol ő van, ott szinte garantált a gyors győzelem. Gyors, igen, mert szereti leegyszerűsíteni a dolgokat, ettől mások szemében úgy tűnhet, mintha sekélyes lenne, pedig csupán arról van szó, hogy ő az igazán lényeges dolgokra koncentrál, és abba ad bele mindent, sokszor spontánul cselekszik. Remekül átlátja, hogy ötleteit, elképzeléseit, hogy a legcélszerűbb véghez vinni.

Ösztönösen, határozottan dönt, cselekszik és a kudarcok nem döntik romba, sőt feltöltik és szívósabbá teszik. Nincs előtte lehetetlen, ha látja maga előtt a célt, viszont a sok bonyodalommal járó feladatokba bele sem kezd. Lényeglátásával felülkerekedik szinte bármilyen akadályon. Motiválni versennyel lehet, a kihívással, hiszen számára az egész élet, egy nagy párbaj terep. A könnyen megszerezhető dolgok, amiben nincs semmi kihívás, untatják.

Mindig szükségük van valamire, amire cselekvésük irányulhat, sokszor a jövőben él. Látszólagos önbizalma mögött, valójában önmaga számára tett bizonyítási vágy húzódik. Fontos számára, hogy felhívja magára a figyelmet, mert embertársain keresztül átélheti az elfogadás érzését, de elvárja, hogy környezete kövesse, ő maga nem tűri el, ha megmondják neki, hogy mit csináljon. Ha kell, ő inkább a saját kárán tanul.

Nehezen viseli, ha nem az van, amit ő akar, és őszinteségével gyakran megbánthat másokat, amit aztán rögtön meg is bán. A Kos a dolgok kezdésében éli át önmaga fontosságát. Ezért másra kevésbé figyel és minden kezdetben egy önmegméretési aktust lát. Ezért számára minden akadály egyértelmű kihívás, megmérettetés, tehát gondolkodás nélkül belevág. Õ csak győzhet. El sem tudja képzelni, hogy esetleg le is győzhető. Nem hátrál meg semmi elől. Nem ismer kétséget önmagában, hiszen arra született, hogy bizonyítson.

A Kos könnyen barátkozik, és ezért gyakran a barátság is csak idõleges nála. Ez nem azt jelenti, hogy elfelejti a barátait, hanem azt, hogy bizonyos feladatok elvégzéséhez a társul hozzácsapódott emberekkel összebarátkozik. Majd a feladat elvégzése után, új feladathoz lát, s a barátok elmaradnak. Az ellenségek csak addig ellenségek, míg a Kos útjában állnak. A kos számára legfontosabb, hogy bebizonyíthassa: vezetésre termett, s hogy mindenütt, minden helyzetben, meg tudja állni a helyét.

Kép: pexels.com

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.