Azt hiszi, hogy mindenhez ő ért a legjobban, ez a legnagyobb hibája. Rendkívül fölényes, ellentmondást nem tűrő lehet, ezért meg kell tanulnia rugalmasan gondolkodni és mások véleményét is tiszteletben tartani. Ha ez sikerül, akkor már átadhatja magát a jellegzetes Oroszlán melegségnek, nagylelkűségnek és megértésnek.

Óriási energia veszi körül, hiszen uralkodó bolygója a Nap, ami kreatívvá, melegszívűvé, lelkessé és nyitottá teszi. A vele született lelkesedése, élete bármely területén jelen lehet és ez a pozitív kisugárzás másokra is ragályos lehet. Egy vérbeli Oroszlán szeretné maradéktalanul kihasználni az életét és azt szeretné, hogy mások is ilyenek legyenek körülötte. Egy pozitív Oroszlán méltóságteljes uralkodó, aki olyan belső nappal rendelkezik, ami mások életét is beragyogja. Minden másodpercét kiakarja élvezni az életének és irtózik a tétlenségtől, az eredménytelenségtől, ellenkező esetben teljesen letargikussá, erőtlenné, búskomorrá válik.

Szeret irányítani, hiszen ő az állatok királya, egyszerűen a vérében van. Minden olyan fogalom hozzá köthető, ami „ön” előtaggal kezdődik. Mint például az önösség, öntudatosság, önismeret, önképzés, önkényes stb. Egy Oroszlán szinte bármilyen helyzetben is találja magát, az irányítást előbb-utóbb át fogja venni, de ezt jó Oroszlánként megélve, úgy fogja tenni, hogy uralkodása másoknak is gazdagságot hozzon. A felelősség, a döntő szó, mindig az ő kezében van, és úgy fog dönteni, hogy az egész népe jól járjon. Rendíthetetlen és bátor, aki nem fél kiállni az elesettekért.

Mivel élvezi az életet, és nagy kanállal falja is, szeret mindent, ami a luxusról szól, ami pazar, ami egyedi. A lenyűgöző összhatás jellemző rá, ad a külcsínre, nagyon is. Egy kibillent Oroszlán a kelleténél többet is foglalkozik a külsejével, vagy a külsőségekkel, hogy fenntartsa uralkodói látszatát, miközben belül ő is halandóként szenved, tele önbizalomhiánnyal. Tud szenvedni, sokszor drámaian, hisztisen és sértődötten, ha valami nem úgy történik, ahogyan azt ő parancsolta. Őt imádni kell és pont. Ilyenkor előbújik kiskirályi éne, önzés, önteltsége. Valójában minden önös működése mögött, az az igazság rejtőzik, hogy ő egységben gondolkodik, cselekszik. Nem tud nem a saját nézőpontjából véleményt alkotni, nem magáról beszélni, saját lelkivilágából kitekintve másokat is megérteni, mert ő tényleg elhiszi, hogy minden körülötte forog, belőle árad ki, és ő, értünk felelős, mert mind ott vagyunk a szívében.

Szeret uralkodni a partnerei fölött is, pusztán azzal a jó szándékkal teszi mindezt, hogy segítse kihozni a másikból a legjobbat. Sajnos ez az őszinte segítsége, esetenként mégis félrebillenhet, hiszen nem tud nem a saját fejével gondolkodni, és nehezen képes elfogadni, hogy azt, amit ő lát jónak, az talán a másiknak nem az, akkor is, ha jót akart. Meglepően érzékeny és sértődékeny, leginkább azért, mert érzelmei sok esetben idealisztikusak. Talán pont ezért, végül sok esetben éri csalódás.

Képtelen megbirkózni a kritikával, önteltsége sokszor határtalan. Képességeiben sosem kételkedik, és el is várja, hogy ezt mások is elismerjék és észrevegyék. Nem is csoda, hiszen tényleg sokoldalú tehetség lakozik benne, aktív, energikus, igazi alkotó művész, aki képes a hatalommal is alázattal bánni, ha magasztosságának felelősségteljes tudatában áll. Ha erőit képes fókuszáltan egyben tartani és nem szétforgácsolni.

Néha nem könnyű vele együttműködni, sem párkapcsolatban, sem munkaviszonyban. Pedig legtöbbször alapos, és felkészült, legyen szó bármiről. Csak hogy, ő pontosan az az ember, aki még a szakember kezéből is képes kivenni a szerszámot, hogy majd ő megmutatja, hogy ezt hogyan kell igazából csinálni, ez olykor arrogáns és lekicsinylő viselkedés lehet mások szemében. Máskor megszervezi, összehozza a legjobb embereket és őket irányítja, felügyeli, hogy minden a legtökéletesebben működjön. Nagy adag ambiciózus jellemzi. Fenn akar lenni a csúcson, és azt akarja, hogy mindenki lássa őt.

Könnyen képes másokat megbántani, miközben ő csupán őszintén, szeretettel okítja a másikat az ő érdekében, mellette mégis gyakran azt érezheti az ember, hogy semmi sem elég jó neki.

Figyelnie kell arra, hogy ne szóljon bele mindenki életébe, és ne akarja jobban tudni, mi lehet jó a környezetének. Egyébként csodálatos vezető válhat belőle, aki ha pozitívan használja fel természetesen veleszületett képességeit, mindenki fejet hajt előtte.

Rengeteg szeretet lakozik benne, sok-sok érzelem. Boldog, ha másokat is boldognak lát, életöröme pedig az önkifejezésének eszköze. Kiáradó szeretet jellemzi, amivel „alattvalóit” átöleli. A méltóságérzete, a büszkesége viszont sebezhetővé teheti, ha valaki hátba támadja, képes akár beteggé is tenni magát. Ő drámai, egyszerűen nem fog csinálni semmit sem. Neki mindenhez színpad kell és nézőközönség. Hiú és szeret dicsekedni is. Társában is méltó párt keres koronájához. Olyat, akivel büszkélkedhet, aki a méltó dísze lehet udvarának, akit mindenki csodálni fog, és tőle majd irigyelnek mások. Nem csak a belső értékek fontosak a számára, hanem a külső csillogás is nagyon fontos számára a társválasztásban.

 Nagyon szenvedélyesen tud szeretni, ha szerelmes, olyan, aki vörös szőnyeget terít a másik lába elé, nagyon sokat képes adni, de cserébe ő is sokat kér. De ezt valahogy meg is kapja, mert egy olyan melegszívűség, hiteles emberi érték, pozitív életerő sugárzik belőle, hogy neki mindenki fejet hajt, elfogadják, és szeretik. Egy Oroszlánnak meg pont így kerek az élet, az élen járva, a csúcson, a napsugarakban fürdőzve, egy finom koktélt szürcsölve.

Kép: pexels.com

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.