Alig tért haza otthonába, a Bak jegybe a Szaturnusz bolygó, máris csatlakozott hozzá a kapcsolatainkért, harmóniánkért és az anyagi jólétünkért felelős Vénusz bolygó. A Vénusz december 25.-én lépett a Bakba, ahol egyből össze is állt az ott álló Szaturnusz bolygóval. A Vénusz, általánosságban nem igazán érzi jól magát, de az utóbbi mély és szélsőséges hónapok után, ez a hűtés nekünk most mégis jól jön. A Vénusz január 17.-ig fog vándorolni a Bak jegyében a Kígyótartó csillagkép alatt és górcső alá veszi a kapcsolatainkat.

A Bakban járó Vénusz egyik analógiája, hogy szeret elveszni olyan kapcsolatokban, aminek már lejárt az ideje, de a Szaturnusszal karöltve, most ebből kőkemény leckét kaphatunk, megfizethetjük az árát, ha nem eresztjük el azt, aminek már lejárt az ideje. A Szaturnusz mindig kér tőlünk valamilyen áldozatot, nem engedi velünk tovább azt, ami már nem a miénk, ami már nem szolgálja a fejlődésünket, de helyette sokkal többet kínál, ha bízunk benne, ha nem, akkor szigorú szülőként meg fog minket leckéztetni, de csak is a mi érdekünkben. Most nagyon sokat fejlődhetünk személyes szinten az emberi kapcsolatokból. Ez a mostani lecke a jövőben még sokszor fog minket segíteni, úgyis mondhatnánk, hogy felnőtté válunk a szerelemben.

A Bak jegy, mint minőség is a rendet, a fegyelmezettséget, a felelősséget kéri tőlünk, ennek az ideje jött most el a kapcsolatainkban is. Ha valamit nem tudunk magas szintre emelni már az életünkben, attól el kell búcsúzni, mert csak hátráltat. Ez olyan, mint amikor a szülő a gyermeket megkéri, hogy rakjon rendet a szobájában és a gyermek, csak hogy minél hamarabb mehessen játszani, úgy csinál, mintha, de aztán jön anya és azt mondja: „Itt és itt még mindig rendetlenség van, addig nem mehetsz játszani.” És valóban nem, amíg nem rendezzük az elvarratlan szálakat, amíg tele vagyunk szeméttel kívül-beül, addig nem is lesz jó játszani, mert tudat alatt, marni fog a bűntudat, nem lehetünk addig jelen az új életünkben.

Ebben látszik az is, hogy most új ciklust is indíthatunk, tiszta lappal, ha egy kapcsolat kiállja ezt a próbát, akkor annak van jövője, méghozzá sokkal magasabb szinten, mint korábban, ellenben, ha ugyanazon a szinten maradunk, akkor nincs értelme már a közös útnak, mert csak lefelé vezetne az út.

Ahelyett, hogy egymást hibáztatnánk, nézzük meg, hogy mi mivel járultunk hozzá, hogy a kapcsolat zátonyra futott. A legnagyobb próba az lesz, hogy mennyire tudunk uralkodni önmagunkon, mennyire tudjuk kézben tartani az erőinket.

Feltudjuk ismerni, hogy mi mennyire értékeljük saját magunkat, ha még mindig egy méltatlan kapcsolthoz ragaszkodunk? A Kapcsolat igazi, vagy csak szerettük volna róla azt hinni, hogy ez valódi értékeken nyugszik? Erre most mind fény derül és a Szaturnusz számon fog minket kérni a végén, minket, nem a másikat, hiszen mi is fejet hajtottunk rá, mikor hagytuk, függetlenül attól, hogy ki volt az áldozat.

Menthető ebből még valami, van még közös érték, ami még mindkét félnek fontos és elég ahhoz, hogy tovább menjünk együtt? Építhetünk ebből a felismerésből egy nagyobb, stabilabb hajót? A csillagképi környezet, a színpad, a Kígyótartó, azaz isteni energiák munkálkodnak a háttérben, minden lehetséges támogatást megkapunk, amit lehozhatunk most ide az anyagba (Bak), de csak akkor, ha a felelősségvállalásra, a szintemelkedésre, mindkét fél hajlandó. A gyógyítás is a Kígyótartó energiájához tartozik, ezért most, ha úgy döntünk, hogy elvarrjuk a szálakat, sokkal könnyebben megtehetjük, de régi sérelmeket is könnyebben begyógyíthatunk, megbeszélhetünk most közösen a párunkkal. A felek közös hajlandóságán múlik ez a gyógyító varázslat, amivel a kapcsolatunk végre növekedésnek indulhat, de ha nem állta ki az idő próbáját, akkor tudnunk kell békésen, szeretettel elbúcsúzni egymástól.

Ebbe a közös táncba, egy ideig a Nap is intenzíven részt vett, ami hozhatott kiégett kapcsolatokba szenvedélyt és ami előkészíthette a terepet erre a gyógyítói beavatásra, de ha ez elmúlt és visszatért minden a régi kerékvágásba akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy mi az, ami még itt tart minket abban a kapcsolatban? Milyen tükröt tár elénk, amivel eddig nem néztünk szembe önmagunkban? Lehet, hogy ha ezt képesek vagyunk megválaszolni, a kapcsolat is új lendületet kaphat.

Itt most minden szempontból vizsgáztatva lesznek a kapcsolataink, különösen a párkapcsolataink, egészen január közepéig és végül megérünk majd egy döntésre. Egymást kezét végre megfogva tovább megyünk a magasba vagy elengedjük egymást, hogy új partok felé evezzünk, külön utakon. Azok a kapcsolatok, amelyeknek nem volt stabil alapja, amelyek csak önös érdekeket elégítettek ki, esetleg birtokláson alapultak, nem fogják túl élni a Szaturnusz erőpróbáját, lehull a lepel. Csak az őszinte kapcsolatok maradnak életképesek a Szaturnusz és Vénusz égi násza után.

A jó hír az, hogy ha valamit, valakit, most elvesznek tőlünk és megtörtént a kijózanodás, akkor végre lehetőségünk lesz olyan kapcsolatra, ahol a felek becsülik és értékelik egymást. Egy sokkal érettebb, élhetőbb kapcsolatot alakíthatunk ki olyannal, aki valóban hozzánk illik majd, hiszen a Szaturnusz a Bakban a legjobbat szánja nekünk, nem elégszik meg kevesebbel, ezért ne féljünk elengedni olyan kapcsolatot, ami csak a tükörképe a gyémántnak.

Erőt, kitartást és emelkedést kívánok mindenkinek!

Kép: pixabay.com

unsplash.com

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.