Minden állatövi jegynek megvan a sajátos küldetése. Az egyéni életutunk persze ettől sokkal személyesebb, sokkal árnyaltabb attól, hogy ezt, a horoszkópunk napjegyéből megfejtsük. A  napjegyünk az ösztönös lényünk, a tudatosságunk képviselője. Megértésével felismerhetjük, hogyan emeljük magasabb szintre a tudatos énünket.

Kos

Az élenjárók. Az erő, a kezdet, az elindulás, létrehozás, mind a Kos jegy analógiája. Lelkesek, lendületesek, őszinték, versenyszellemük határtalan. Egy Kos képtelen lazítani, ő az állandó cselekvés, a nagy impulzus. Sokszor fejjel megy a falnak, de nem bánja, mert ami a szívén, az a száján. Derűs optimizmus jellemzi. A Kos küldetése, hogy beindítson dolgokat a világban. Megtalálja, hogy mi az, amiben ő a legjobb lehet és abban valamilyen áttörést teremtsen. Vigyáznia kell rá, hogy ne hogy kiégjen.

Bika

A földies Bika jegyhez tartozik minden anyagi síkon elérhető jólét, bőség, élvezet, romantika, stabilitás és megbízhatóság. Éppen ezért, a Bikának egyik legfőbb célja, hogy mindenkivel, akivel találkozik, azok számára biztonságot, megbízható alapot teremtsen. Szeretetével, türelmével, arra tanít, hogy hogyan legyünk kitartóak és hogyan teremtsük meg az életünkben a stabilitást.

Ikrek

A világ gyönyörűséges pillangói, akik játékosan fogják össze az embereket egy csapata. Ők azok, akik megteremtik a hidat az emberek között. Ők a kommunikációs csatornái a világnak, a hírvivők. Képesek arra, hogy olyan embereket hozzanak össze, akik önmaguktól talán szóba sem álltak volna egymással, lemaradva így értékes kapcsolatokról, tapasztalatokról. Gazdag élményekkel, rengeteg információval és tudással gyarapítják a világot.

Rák

A Rákok csodálatosan módon képesek áramoltatni a világban a szeretetet. Gondoskodásukkal, figyelmességükkel ölelik át szeretteiket. Szeretnek segíteni az elesetteken, ők azok, akikre mindig lehet számítani, ha bajban vagyunk. Ha elfogadják érzékenységüket, akkor nagyon sok ember szívét képesek megnyitni és segíteni abban, hogy saját érzéseikhez közelebb férkőzhessenek. Ők azért vannak itt, hogy megmutassák, a világ nem is olyan gonosz hely, mint ahogyan azt elsőre hittük.

Oroszlán

Az igazi vezetők, a jó vezetők, ha képesek felnőni eme nemes feladathoz. Ha sikerül, óriási szívükkel beragyogják az egész világot. Céljuk sem kisebb, mint kitűnni a tömegből, hogy örökké emlékezzünk rájuk. Csak azt kell utuk során megérteniük és mérlegelniük, hogy nem mindegy mivel érik ezt el. Gőgjükkel, hatalmaskodásukkal, önzőségükkel hagynak nyomot a világban vagy a magasabb szellemi törvények példamutatásával és szolgálatával, ahogy az egy jó királyhoz méltó.

Szűz

Az örök analizáló és terveket precízen előkészítő Szüzek megbízhatósága megkérdőjelezhetetlen. Ők azok, akikre nyugodtan rá lehet bízni a legnehezebb feladatokat is, mert biztos, hogy eredményesen megoldják. Az egész munkamenetet alaposan és tisztességesen felügyelik. Arra törekszenek, hogy előre mozdítsák a dolgokat, hogy működőképesebbé tegyék a folyamatokat. A világ az ő rendezettsége és maximalizmusa nélkül káosz lenne.

Mérleg

Talán nem lesz meglepő, hogy ők a béke nagykövetei, a kiegyensúlyozottság princípiumai. Az aranyközépút gyakorlásának nagy mesterei, miután a saját életükben megtanulták már, hogyan kell középre állni és nem billegni. Akkor egy olyan erőre tesznek szert, ami a környezetüknek is egy állandó nyugvópontja lesz, ahova jó kapcsolódni. A Mérlegek egyszerre képesek megérteni két, egymástól ellentétes nézetet és abban megtalálni a jót, a szépet, a metszéspontot.

Skorpió

Egy Skorpió soha nem fog semmit sem fél szívvel csinálni. Ők azért is vannak itt, hogy megmutassák másoknak micsoda ereje van annak, amit úgy nevezünk: szenvedély. A mindent vagy semmit nagy kockázat vállalói. A feltámadás mesterei, a mélységek és magasságok uralkodói. Olyan erő lakozik bennük, amitől sokszor félnek az emberek és mégis titkon tisztelnek, mert tükröt tartanak nekünk arra, hogy gyakran takaréklángon éljük az életünket. Merni kell, ha nyerni akarsz, tűzön-vízen át és ha elesel, csak állj fel és csináld még keményebben, nem létezik lehetetlen.

Nyilas

A tudás nagy birtoklói, az igazi bölcsességek őrzői a Nyilasok, ha nem forgácsolják szét energiájukat. Egy Nyilas semmit sem utál jobban, mint az ismétlést vagy a korlátozást. Szabad térre van szüksége ahhoz, hogy növekedjen és közben szórhassa szét a tudását. Állandóan új ismeretekre, új helyekre, új emberekre van szüksége, hogy gyarapítsa önmagát, tudását és ezzel párhuzamosan tanítsa a környezetét, adjon, áradjon. A Nyilasok küldetése, hogy óriási szabadságában ne feledkezzen meg kötelességéről, a valódi igazság megismeréséről és hogy ne csak prédikálja azt, hanem élje is. Váljon igazi példaértékű mesterré, hiszen erre született.

Bak

Nem minden a hatalom. A hegycsúcson ülve szép lehet a kilátás, de ha közben mindenkit elpusztítottál magad körül keménységeddel, mert annyira bizalmatlan voltál, végül nem lesz senki, akivel megoszthatnád mind azt, amit kemény munkával sikerre vittél és elértél. Egy Bak küldetése, hogy merjen a belső hangjára hallgatni, a szíve után menni, hinni önmagában és a saját szerethetőségében. Megtanulni elengedni az irányítást, feladni az önvédelmi rendszeredet, hogy élet többet adhasson neked. Merni megnyílni, igazi, időt álló értéket megteremteni, adni és képviselni.

Vízöntő

A Vízöntő a leghumánusabb jegy. Személyes feladatának tekinti, hogy az emberek életét előre mozdítsa. Felforgassa az elavult szabályokat és azt megreformálja. Az ideák, eszmék nagykövete. A Változás, az újdonság iránti hatalmas igénye miatt, hajlamos arra, hogy a fürdővízzel együtt a gyereket is kiöntse a kádból. A múltból meg kell tanulnia megtartania a jót, az értékálló minőségeket, a még kiaknázatlan lehetőségeket és azt, hogy mind ezeket hogyan tudja tovább fejleszteni a jövőben. A tökéletesség hajszolása időpazarlás, a tökéletesség illúzió és ez tarthatja csak fogságban. Addig lesz nyughatatlan a szíve, addig lesz börtöne a szabadság, amíg erre az igazságra rá nem ébred. A döntéseiddel teremtesz igazi értéket.

Halak

Az érzelmek tengerén, a Halak a mindent magában foglaló egység. A küldetése, hogy életét magasabb rendű elvek alapján élje és példájával azt közvetítse, kifejezze. Az önkifejezés számára nagyon nehéz, mert annyi érzelem van benne és azok olyan magasságokban, olyan szinteken, ami nem e világi nyelvezeten íródott. Ezt csak a művészeten, kreatív energiákon keresztül tudja kifejezni, átadni a világnak és szükséges is, hogy tegye, gazdagítsa, megnyissa vele az emberek szívét. A Halak emberei gyakran elkövetik azt a hibát, hogy mindenkit megakarnak menteni és beleragadnak a mártír szerepbe. Segítsd fel az embereket, de közben ne engedd, hogy magukkal rántsanak. Emelkedj a szenvedéseid és érzelmeid fölé alázattal és közben megérted a legmagasabb szellemi összefüggéseket, amit egy ember megérthet itt a Földön.

Kép: pexels.com

unsplash.com

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.