A Merkúr bolygó március 23.-án látszólagos hátráló mozgásba váltott. A kommunikációinkért, gondolkodásunkért, hétköznapi történéseinkért felelős bolygó, ismét arra kér minket, hogy kicsit nézzünk más szemmel az aktuális helyzeteinkre, problémáinkra. Gondoljuk át újra és lassítsunk. Ez most a megoldás keresésének és újragondolásának időszaka, amikor is április 15.-én a Merkúr megindul előre. Ezután stabilabban, bölcsebben, friss információkkal, hasznosabb ötletekkel indulhatunk majd el a céljainkért.

Asztrológiai szempontból március 21.-én beköszöntött a tavasz. A Kos jegyében nem csak a természet születik újjá, lelkünkben mi is érezhetjük, hogy már nagyon vártuk ezt az elindulást, megújulást. Nem sokkal ez után a Merkúr bolygó egyből hátrálni is kezdett, amivel azt üzeni, hogy az új irányok, új célok eléréshez, kicsit még legyünk türelmesek és mielőtt fejt vesztve neki bele vetnénk magunkat az életbe, picit még nézzünk befelé és ha szükséges, gyógyítsuk még be az elmúlt hónapokban szerzett sebeinket.

A Kosban járó Merkúr az egyenes beszédet szereti, sokszor türelmetlen, nyers és ha nem figyelünk eléggé, hirtelenségből mindent oda mondhatunk a másiknak, amit aztán később megbánunk. A felgyülemlett feszültséget inkább próbáljuk meg kreatív módon kiadni magunkból vagy valamilyen mozgással, sporttal.

Mint minden retrográd Merkúr időszak alatt, most is érezhető lesz, hogy elbeszélünk egymás mellett, telefonok, különböző technikai eszközök meghibásodnak vagy megzavarodnak. Rengetegszer tapasztalom, hogy ezekben az időszakokban nem tudunk telefonálni, meghülyülnek a mobil eszközeink, nem jó helyre küldünk el egy üzenetet vagy valamiért meg sem kapjuk. Többet késünk, akadozik a közlekedés, meghiúsulnak tervek, szerződéskötések, félre értjük egymást és emiatt veszekedések, sértődések részesei lehetünk. Ezek mind-mind a Merkúr bolygó analógiái. Jól látszik, hogy valóban a hétköznapi ügyeinkben érezhetünk egy kis gátlást, megtorpanást. Ha tudatosan állunk ehhez az időszakhoz, türelmesebbek vagyunk, akkor elkerülhetőek a félreértések és számtalan apró bosszúságtól kímélhetjük meg saját magunkat is.

Ebben az időszakban ne akarjunk előre tervezni, ne most hozzunk fontos döntéseket és ne most kezdeményezzünk! Ez az időszak nem kedvező rá, sokkal inkább arra ösztönöz, hogy az aktuális kérdéséket járjuk jobban körbe és legyünk alaposabbak, megfontoltabbak. Az életben semmi sincs véletlenül. A nagy megindulás előtt, arra ösztönöznek minket ezek az energiák, hogy finomítsuk, pontosítsuk a terveinket, mielőtt még belevágnánk. Ez a figyelmeztetés nem vonja kétségbe az elképzelésünket (bár ez sem kizárt), az eredeti cél, az irány, ettől még lehet jó, de mindenképpen érdemes felülvizsgálatot tenni önmagunkban. Megeshet, hogy egy fontos tényező, egy felismerés, még elkerülte a figyelmünket, amit jobb lenne még most magunkévá tenni, hogy később sikeresebbek legyünk.

A Retrográd Merkúr időszak a tisztább kommunikációra is felhívja a figyelmünket. Most lehetőség van arra, hogy letisztázatlan ügyeket újra felgöngyölítsünk. Ha a közel múltban valakivel nézeteltérésünk volt (különösen az őszi-téli időszakban), akkor most tökéletes az idő arra, hogy visszaforduljunk egymáshoz és szeretettel, békével megbeszéljük, elsimítsuk az ellentéteket, ezzel begyógyítsuk az egymásnak okozott korábbi sérelmeinket.

Csillagképi háttérben a visszaúszó halacska fonalán zajlik mindez. Ahogy a nevében is benne van, valamiért vagy valakiért még vissza kell mennem, hogy elérjem a célomat. Ez lehet egy régi társ, barát, akihez, ha visszafordulok, olyan tudásra, olyan felismerésre teszek szert, ami szükséges állomása lesz az életemnek, amivel gazdagodni fogok és amely tapasztalat, tudás birtokában sokkal eredményesebb lehetek a jövőben.

De lehet ez egy belső élmény is, egy régi elveszett gondolat, aminek nem jártam a végére vagy amit újra elő kell vennem és végre szembe kell vele néznem, leszűrve a tanulságot, felismerést. Nem először vezetnek vissza minket az elmúlt időszakban a visszaúszó halacska fonalához és nem azért, mert ez egy sűrűn előforduló égi állás lenne, hanem azért, mert fontos tanulságot hordoz, valamire nyomatékosan felhívják a figyelmünket!

Ez pedig a kapcsolataink rendezése, a múlt szálainak elvarrása, begyógyítása vagy akár újjáélesztése! Nem kizárt, hogy mindez egyszerre. Ha sikerül a régi mintáinkat, sérelmeinket alaposan rendbe tenni, begyógyítani, akár elveszettnek hitt ügyek, kapcsolatok is újjáéleszthetőek lennének, hiszen nem véletlenül vezetnek mindig vissza valakihez vagy valamihez. Lehet, hogy az igazi megoldás ott van, amellett a társ mellett vagy ügy mellett, aki, vagy ami ott motoszkál mélyen bennünk. Lehet, hogy korábban nem álltunk rá készen vagy nem láttuk a fától az erdőt.

Ez az időszak azonban magában hordozza a nagy lezárást is, az eddigi ördögi köreink felszámolását. Az új kör, a teljes tiszta lap indítása a Kos időszakában csak akkor hoz minőségi változást, ha most szintet lépünk. Egy kivételesen fontos lehetőséget rejt magában ez az időszak, ha jól kihasználjuk. Hatalmas előrelépés lehet az életünkben, olyan elakadt életterületet indíthatunk be végre, ami akár évek óta nehezen járható az életünkben. Ehhez szükséges egy belső átalakulás, reform, egy utolsó szelektálás és megújulás. Most nagy lehetőséget kapunk, hogy fordítsunk az életünkön, különösen azon a területen, ahol eddig mindig falakba, nehézségekbe ütköztünk. Éljünk bölcsen ezzel a nem minden napi lehetőséggel! Ennek kulcsa az önmeghaladás és az erőink stabil kézben tartása.

Ebben az időszakban érdemes a következő kérdéseket önmagunkban boncolgatni:

  • Mi az, amit még meg kell belül oldanom?
  • Mit kell még alaposabban átgondolnom?
  • Kivel kéne még rendeznem valamit, kivel van elvarratlan szálam?
  • Milyen gondolatért, tudásért kellene visszamennem, hogy valóban egy új, tiszta és jobb kört indíthassak el az életemben?
  • Hogyan haladhatnám meg a saját korlátaimat, hogy nagyobb és szabadabb legyek?
  • Milyen eszmékkel, gondolatokkal, hiedelmekkel, mintákkal szokásokkal kötöm még gúzsba magamat?
  • Mi az az apróság, ami más, ami új, amit ma megtudok tenni, hogy tágítsam a komfortzónámat, amivel kitudom mozdítani a megkötött energiáimat, szokásaimat?

Eredményes, szabadabb, örömteli újrakezdést kívánok mindenkinek!

Kép: pexels.com

unsplash.com

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.