Életleckék

Az élet csak annyira bonyolult, amennyire mi annak látjuk

Bonyolult. Milyen gyakran használjuk ezt a szót. Milyen gyakran állít az elménk csapdába. Megtanulni, hogy hogyan lépjünk ki a “komplikált” drámájából, nem egyszerű feladat, mert kényelmes és jó kifogás. Pedig csak magunk mögött kell hagynunk az áldozat szerepét és kezünkbe venni az életünk irányítását.

Amikor abba a hibába esel, hogy halogatsz egy lépést, stagnálsz az életedben, tedd fel magadnak a következő kérdéseket!

Mit akarok igazán?

Felejtsd el, hogy mások mit mondanak vagy gondolnak és kérdezd meg magadtól, hogy mit akarsz igazán te, a jelen pillanatban? Vess egy pillantást arra, hogy mennyire függsz másoktól és mennyire hagyod magad befolyásolni. Húzz egészséges határokat, hogy tiszteled magad és a valódi érzéseidet. Ne mások legyenek életed középpontjában hanem Te magad és cselekedj ennek megfelelően.

Mik a tények?

Mi marad egy helyzetből, ha elveszed belőle az érzéseket? Az ego gyakran félelmekkel próbál rád hatni és egy helyzet sokkal rosszabbnak látszik, mint amiről valójában szó van. Ehelyett próbáld meg megnézni a tényeket, ítélet nélkül. Ez segít abban, hogy máshogy közelíts meg egy adott problémát és tisztázd a helyzetet.

Miért kell felelősséget vállalnod?

Bár nem vagyunk képesek másokat vagy a körülöttünk lévő eseményeket állandóan ellenőrizni, de arra képesek vagyunk, hogy irányítani tudjuk önmagunkat, a reakcióinkat és a cselekedeteinket. Vállalj felelősséget a viselkedésedért és a döntéseid, amiket meg kell hoznod, máris mást színt kapnak. Mielőtt döntéseket hozol, kérdezd meg magadtól – milyen választási lehetőségeim vannak?

Az életem későbbi szakaszában is ennyire fontos lesz?

A legkomplexebb problémákat a legegyszerűbb megoldásokkal oldhatjuk meg. Kérdezd meg magadtól, hogy az adott problémád valóban számít-e 6 hónap múlva vagy akár egy év múlva is? Ez segíteni fog rendet teremteni a gondolataid között. A tér létrehozása lehetővé teszi, hogy több megoldás, válasz szülessen benned és közelebb visz a megvilágosodáshoz.

Ez az én pillanatom?

Természetesen soha sincs jobb idő a mostnál, hogy cselekedj. Az időd értékes és korlátozott. Tényleg annyira szeretnél valamit vagy csak a megszerzés, a győzelem hajt? Amikor az igazságra koncentrálsz, akkor elveszíted a helyzet drámáját, rendetlenségét és arra koncentrálsz, hogy a megfelelő dolgot tedd meg. Derítsd fel magadban, hogy mit kell tenned, mi a helyes lépés most, ami előrébb visz az életben, majd tedd meg a szükséges lépéseket, annak érdekében, hogy elinduljanak a dolgok. Ne várd a sült galambot.

Te most mire vágysz és kire vársz még, hogy elindulj érte? Csak indulj el.

Kép: pixabay.com

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..