Érezted már magad azért rosszul, mert úgy gondoltad, hogy más vagy és másoknak könnyebb beilleszkedni, másokat jobban lehet szeretni, elfogadni? Mondták már rád, hogy furcsa vagy? Ha igen, ez a megerősítés neked is szól. Legyél büszke arra, hogy különleges vagy.

Szeretem, ha valaki furcsának nevez, mosolygok és megköszönöm. Ma már.. nem volt ez mindig így. Meg kellett értenem, hogy nem attól leszek szerethető, ha olyan vagyok, mint mások és ha elrejtem a “furcsaságomat” a világ elől. Pont attól leszek egyedi, ha vállalom és élem, hogy kicsit más a lelkivilágom, mint a legtöbb embernek. Más dolgok érdekelnek, más dolgok kötnek le, mint általában a korosztályomat. Régen nehézséget okozott ez nekem belül, de nem azért, mert olyan vagyok amilyen, hanem azért, mert én hittem, hogy ez baj, a furcsát úgy definiálta az elmém, hogy “elfogadhatatlan”. Senki sem egyforma és ettől leszünk egyediek.

Meg kellett szeretnem, a saját másságomat és megértenem, hogy ez nem hiba, hanem erény, főleg egy olyan világban, ahol klónok százai szaladgál ma már az utcán. Szóval legyél csak büszke arra, ha valaki azt mondja neked, hogy kilógsz a tömegből! Ne érezd magad rosszul miatta, ne akarj ezért más lenni, mint aki valójában vagy. Hidd el, nem azért mondják, mert ez hiba, inkább pontosan azért, mert már ritkaságnak számítasz.

Megmutatom, mi az a 3 ok, amiért ma már bóknak veszem, ha azt mondják rám, hogy furcsa vagyok.

Mit jelent, hogy furcsa?

Megnézted már a furcsa szó szinonimáit? Gondolom még nem, bevallom sokáig én sem, hiszen ahogy korábban írtam, sokáig ettől a szótól a kisebbrendűségem kapcsolt be, hiba volt. A fájdalom, amit ez a szó bekapcsolt, rólam szólt és azt mutatta meg, hogy bennem volt az kódolva, hogy nem vagyok elég jó, eléggé szerethető, ezért a furcsa kifejezést önigazolásnak vettem. Mióta ezzel kibékültem és ahogy egyre jobban felfedeztem a szerethetőségemet, rájöttem, milyen klassz érzés furcsának lenni.

A furcsa szinonimái: különös, különleges, kivételes, rendkívüli, nem mindennapi, szokatlan, fura, érdekes, ritka, furmányos, bizarr, különös, abszurd, groteszk, képtelenség, képtelen, elképzelhetetlen, természetfeletti, különös, lehetetlen, bizarr, abszurd

A másság meghökkentően hat a világra, de nem jelenti azt, hogy ez rossz, egyszerűen csak azt, hogy nem vagy hétköznapi. Mondd csak, ez tényleg annyira szörnyű?

Sokkal hitelesebb vagy az átlagnál

Hogy ez badarság? Nézz végig magad körül egy kicsit. Mindenki trendeket próbál követni, valakire hasonlítani, aki menőnek számít, mindenkinek megfelelési, közlési, és magamutogatási kényszerei vannak, kifelé éljük az életünket. Lassan mindenki egyforma lesz, egyforma ruhákban, egyforma sminkben, egyforma szokásokkal, hobbikkal. Kiírtjuk a saját egyéniségünket azzal, hogy majmolunk másokat, hogy megyünk az után, amit elénk tesznek. Szemrebbenés nélkül adtuk el a valódi személyiségünket, egyéniségünket, átformáltak minket egy tömegképre, a társadalom előre kreált báb figurái lettünk, akik mind ugyan azt teszik.

Nem teszel ki naponta új képet magadról? Nem fotóztad le a trendi étteremben, a trendi ebédedet? Egyáltalán van személyes, magán, privátszférád? Hogy teheted, hogy nem osztasz meg mindent magadról? Úristen hiszen ez szörnyű! Hogy tudsz így élni?

Én azt szeretném tudni, hogy tudnak így mások élni, ekkora megfelelési kényszer alatt? Miért a látszat világnak akarunk vetíteni, bájologni? Trendi-bendik lenni? Miért lesz attól jobb az életünk, ha menő instagram profilt csinálunk több száz követővel, üres online kapcsolatokkal körbe véve magunkat? Miközben egyre magányosabbak vagyunk a fizikai világban. Hát persze, hogy azok vagyunk, hiszen már saját magunktól is elidegenedtünk. Persze megint más az, amikor valaki épít egy közösséget és blogol vagy egyéb más szocial médiával kapcsolódik az emberekhez tudatosan, mert valamit adni szeretne másoknak. De akkor ezt miért nem tesszük őszintén?

Térjünk vissza a szavakhoz. Nézzük meg közelebbről azt a szót, hogy természetfeletti (furcsa egyik szinonimája) mit is jelent ez a szó?

Természetfeletti: A tudományos ismereteink vagy a természet törvényei fölött gyakorolt ​​bizonyos erő: egy természetfeletti lény.

Angolul ez a szó “supernatural”

Ahogy látod, két szóból áll: “szuper” és “természetes”. A “szuper-természetes” kapcsolódás azt jelenti, hogy a születéshez igazodó önvalódhoz kell kapcsolódnia, amely a teljes hitelességet jelenti és azt, hogy képviseled, ki vagy valójában.

Igen, mindezt átgondolva azt hiszem továbbra is tök természetfeletti furcsaság szeretnék maradni.

Aki más, mint a többi, az többek között megtanult hű maradni önmagához

Az igazán boldog embert nem érdekli mások véleménye. Nem akar olyan lenni, mint mások. Nem azért, mert bárki másnál is többre tartaná magát, hanem azért, mert békében él önmagával, úgy szereti saját magát ahogy van. Önmaga akar lenni és nem más. Nem arrogáns, nem ezért nem érdekli mások véleménye, meghallgat másokat, csak nincs rá hatással, nem lehet vagy nehezebben lehet befolyásolni, irányítani, mondjuk ki.. birkát nevelni belőle. Nem rendeli alá magát senkinek és semminek. Ismeri a saját törvényeit, a saját értékítéleteit és a saját természetének nagyszerűségét, ugyanakkor a hibáit is. Nem azért fog változni, mert a társadalom hatásai hozzá is elérnek, nem is azért, mert valaki elvárja tőle vagy mert ez most a divat, hanem azért, mert fejlődni akar.

A saját önképünkért egyedül mi vagyunk a felelősek. Ha elveszítjük a kontrollt, ha belemerülünk a korábban említett társadalmi elvárásokba, amit a világ vetít ránk, teljesen bizonytalanná válik a személyiségünk. Like-októl és egyéb visszajelzések függvényében ítéljük meg a helyünket, értékünket a világban. Önbizalomhiányos, szorongó, öntudatlan, gyámoltalan, irányítható embereket nevelnek belőlünk. És mi önként mondunk le az egyéniségünkről, ugyanazt a paródiát játszva a színpadon, csak azért, hogy nehogy furcsák legyünk, mások.

Ha ez a feltétele a beilleszkedésnek, az elfogadásnak, a szerethetőségemnek, hogy a tucat egyik embere legyek, akkor inkább maradok fekete bárány és örülök annak, hogy én még furcsának számítok. Köszi a bókot.

Légy önmagad. Mindenki más már foglalt.”

Oscar Wilde

 

Te mennyire éled és fogadtad el önmagad? Öröm, ha megosztod a saját tapasztalataidat kommentben.

Kép: stocksnap.ip

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.