0
Lélektan

Nők, a kombinálás mesterei

Nézzünk szembe a tényekkel, hogy eme őrjítő képesség, valahogy bennünk, nőkben, egyszerűen kódolva van. Mi vagyunk általában azok, akik képesek, egy adott valós és egyszerű tényből, számtalan további még nem létező opciót generálni a fejünkben. Ezután csak kapkodunk a fejünkhöz, hogy a lehetséges alternatívák közül, vajon mi lehet a befutó, nekünk mit kéne tennünk és a gyártott teóriáink után, kétségbeesésünkben ne rontsunk el magunk körül mindent. Kész elmebaj néha a saját fejünkben lenni- szoktam mondani.

Egyszerre bámulatos és félelmetes is, hogy mire képes a női agy, hogy az egyszerű dolgainkat, helyzeteinket, mennyire bonyolulttá vagyunk képesek tenni, sokszor már magunkat is megőrjítve, de hát így vagyunk mi nők színesek és intenzívek. Néha azért mégsem kéne hagyni, hogy az összeesküvéseink és részleteink hálójában elvesszünk, úgy, hogy az elméleteink cseppet sem azonosak talán a valósággal, bármennyire is tökéletesen és amúgy teljesen logikusan végig vezettük azt minden, számunkra felfogható információból, apró gesztusokból és szavakból. A szegény férfi meg csak pislog, hogy amit ő mondott az bizony pontosan arról és nem többről szólt, mint amit hallottunk, mert ők, csupán annyira egyszerűen működnek, mint amennyire mi bonyolultan.

Adott egy férfi és egy nő, akik találkoznak, első randi, mindketten jól érzik magukat, a nő megfigyeli minden rezzenését, mozzanatát, a mondatait élésen az elméjébe mentve, hogy később újra értelmezve, csűrje-csavarja mit is akart ezzel mondani?! (Egyébként csak annyit, ami elhangzott, de lehet, hogy ennek több értelme is lehet? Nem!) A randi végezetével elválnak. A nő, ha továbbiakban is szeretné látni a férfit, radarjának minden érzékelésével már most próbálja leszűrni, ez viszont is így van? A mit sem sejtő ártatlan férfi, aki egyébként kellemesen érezte magát, egyszerű őszinteséggel fejezi ki, hogy jól érezte magát és örülne a viszontlátásnak. Fogalma sincsen arról, hogy a nőnek már is legalább száz gondolatmenete van a helyzet értékeléséről, a lehetséges további alakulásról és nem utolsó sorban a férfi őszinteségéről.

A szimpátia kölcsönös, a felek elbúcsúznak, és a nő elindítja a fogaskerekeket. ” – Nem írt utolsó esti üzenetet, biztos, nem érezte jól magát, csak mondta, mert nem akarta megmondani az igazat. Túl szótlan voltam, vagy túl sokat beszéltem, de lehet csak kimerült volt és már aludni készül, de akkor miért elérhető? Lehet, hogy tőlem még nem is haza ment. Agyrém, majd holnap meglátom jelentkezik- e.” Reggel semmi, de napközben, érkezik a várva várt teljesen normális, udvarias érdeklődő üzenet. Azt gondolhatnánk, hogy minden rendben van, de nem, a nő nem ilyen. ” –

“Játszani akarsz? Akkor most Te várj egy kicsit, ha eddig eszedbe sem jutottam! Nem fogok egyből válaszolni.” Pedig igazából a férfi egyszerűen csak végezte a szokásos napi rutinját, és bár nagyon jól érezte magát előző nap és eszébe is jutott a kedves hölgy, úgy gondolja, most még túl sok mindent csinál, de amint lesz egy szabad perce, amit teljes figyelemmel a másiknak szentelhet, keresni fogja és várja is ezt a pillanatot, de most más dolga van, most ott a figyelme. Számtalan más ártatlan szituációban, egyszerűen mi magunk nehezítjük meg az életünket, és csúszunk ki abból az állapotból, ami a férfiaknak sokszor jobban megy, nulla görcsösség, legyél ott, abban, ami éppen történik körülötted, a többi meg majd jön, és akkor majd foglalkozol vele!

Vajon nekünk miért megy ez ennyire nehezen? Miért gördítünk olyan akadályokat az életünkbe, amire nem is lenne szükségünk, sőt, egyáltalán nem is léteznek még?! A férfiak gyakran vágják rá a párjuk idegesítő problémáira “- túlságosan unatkozol, ha volt időd ilyeneket kitalálni! ” De hát hogyan lehetne ennyi gondolat mellett unatkozni, ugye? Naná, hogy sehogy.

Amikor kombinálsz, cseppet sem vagy jelen, kicsit sem létezel a szívedben és nem is hallod ő mit súg neked, csupán túlpörgetsz egy olyan témát, aminek valós értékeléséhez további információra lenne szükséged, és hát az elme, az ego biztonságra, biztosítékra vágyik, mert gyűlöli a bizonytalanságot, így ennek hiányában kénytelenek vagyunk mi magunk megfejteni azt, amit még nem tudunk.

A hangot a fejedben mégis el kell csípned, ha nem akarod megnehezíteni a magaddal töltött perceidet és hát abból azért jó sok van, ezért érdemes lenne valahogy felül kerekedni ezen a szokásodon és új képességet kibontakoztatni önmagadban. Arról nem is beszélve, hogy olyan kapcsolatot is megmérgezhetünk, és tönkretehetünk ezzel a rossz szokásunkkal, ami igazából nagyon is működő képes lehetne, ha lazábban kezelnénk.

Legyél Te magad a biztos pontod! Teremtsd meg azt, amiben te igazán jól érzed magad, fedezd fel, hogy mi minden tesz téged boldoggá és örömtelivé. Az kombinálásunk szüleményei csak az elme gondolatai, nem egyenlőek a híres női megérzésünkkel! Mikor rajtakapod magad, hogy egy véget nem érő túlbonyolítás elméletén szárnyalsz már megint, egyszerűen állj le. Tudatosítsd magadban, hogy teljesen felesleges már most valami olyanon idegeskedni, ami jelen pillanatban nem is létezik. Állítsd magad mellé az elmédet és vedd észre azt, ami tényleg zajlik éppen körülötted, és minden más még közel, s távolban sem létezik, mégis emiatt elszalasztod, hogy a mostani pillanatodat 100%-osan és örömmel megéld!

Fordítsd meg, hogy neked szükséged lenne egy olyan bizonytalan emberre az életedben, aki folyton túlkomplikál mindent, és képtelen egyszerűen csak létezni? Nem hiszem. Számtalan módja van, hogy megtanuld lecsendesíteni a felesleges elme működésedet. Ilyen például a meditáció vagy a jóga, vagy bármilyen olyan kreatív hobbi vagy elfoglaltság, ami Téged kikapcsol. Minél többször végzel olyan tevékenységet, ahol az elmédnek megadod a pihenést, annál jobban megtanítod, hogy a hétköznapi tevékenységeidnél is csendesebben legyen a társad. Tényleg működik, ha eleget gyakorlod.

Engedd el, ami a fejedben van, dőlj hátra, és nevess a próbálkozásain pár percig, aztán állj fel magabiztosan, indulj el és legyél az a ragyogó nő, aki pontosan tudja, hogy mennyit ér, és mit akar! Sem egy kusza gondolat, sem bármilyen bizonytalanító helyzet nem képes eltéríteni őt céljaitól, mert magában rendíthetetlenül hisz, és már tudja, minden más csupán illúzió.

Te mennyire agyalod túl a dolgokat? Oszd meg a tapasztalataidat kommentben.

Kép: stocksnap.io

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

    %d bloggers like this: