0
Kapcsolatok Vallomások

Hogyan szeress egy nőt, akit megtört a múlt?

Mielőtt elmondanád neki, a szerinted szuper, ám de nagyon átlátszó dumád, mielőtt megtennéd, amit a fejedben forgatsz, egy pillanatra állj meg és lépj egyet hátra. Az olyan nőhöz, akihez az élet nem volt eddig kegyes, türelemre lesz szükséged, mert megtört. Egészen máshogy kell szeretned és máshogy kell közeledned egy ilyen nőhöz. Óvatosan, lépésről lépésre kell elnyerned a bizalmát és segítened őt, hogy maga mögött hagyja a múlt árnyékait. Ha nem tudod te is beletenni a lelked, jobb, ha el sem indulsz érte. Ő nem lesz igazi strigulád, még akkor sem, ha látszólag neked adta magát.

A nő, aki megjárta már lelkileg a poklot, nem fogja elvárni tőled soha, hogy te gyógyítsd be a szívét, de tudnod kell róla, hogy ez a szív jelen pillanatban nem épp. Több sebből vérzik. Nagyon is tisztában van azzal, hogy a gyógyító munka rá vár és ő nem várja, hogy megértsd, neki bizonyos dolgok miért nem mennek olyan könnyedén. De ha komolyan érdekel, kérnie sem kell rá téged, hogy sokkal több odaadással, megértéssel fordulj felé. Ha igazán számít neked, tudod és látod őt igazán, hogy miért olyan zárt, elegendő időt hagysz neki és nem alkotsz ítéletet róla felszínesen.

Törékenysége, merevsége, a múltbéli tapasztalatokból, hibákból fakad. A szerelem vesztesége, az árulás, az agresszió, a fizikai és lelki bántalmazások nyomai tükröződnek a szemeiben. Ha képes vagy jól figyelni rá és nem csak úgy látni, amilyennek te látni akarod őt, akkor ezt észre veszed majd. Ha a felszín alá mersz nézni, és van elég türelmed kivárni, akkor sokkal többet találsz egy ilyen nőben, mint amit elsőre mutatni fog neked magából és mint amit reméltél. Ő nagyon jól megtanulta, hogyan védekezzen, hogyan zárjon ki másokat, hogyan ne tegye magát kiszolgáltatottá, miközben rengeteg szeretet, erő és akarat van benne.

Ez a nő tényleg más, mint a többi, még akkor is, ha elsőre azt hiszed kiismerted. A mélységei ezernyi felfedezetlen titkot és varázslatot rejtenek, amit, ha szerencsés vagy, megmutat magából. Megakar ő is érkezni melléd, nem akar olyan maradni, amilyen most, de vele szemben meg kell értened, hogy ez nem fog egyik napról a másikra megtörténni.

Nem akar kopottnak tűnni, nem akarja, hogy egy elcseszett, összetört maradékot láss belőle. Nem akar jégkirálynő sem lenni, de elsőre valóban egy kemény, megközelíthetetlen és erős nőt fogsz benne látni, mert az is, megedzette az élet. Ez nem a mottója és nem is ragaszkodik hozzá, ez egyszerű tény. De az erős nő is vágyik a gyengédségre, a szeretetre. Neked is szeretné ezt megadni és szeretne ő is fogadójává válni, de a harcok, a falai túl nőttek rajta. Időre van ehhez szüksége. Újra kell tanulnia, hogyan legyen könnyedén olyan, mint régen, amikor még önfeledt volt, még a sebek előtt.

Meghitt légkörre, bizalomra és figyelemre van szüksége, hogy igazi önvalóját, csupasz lelkét, merje felfedni előtted. De ezt a segítséget ő nem fogja tőled kérni, mert nem várja, hogy alkalmazkodj hozzá. Magadtól kell erre ráérezned. Ha a megértés, az elfogadás és az őszinte érdeklődés csíráját sem érzi benned, képtelen lesz felszabadulni és maszkokat fog húzni. Azt fogja neked adni, amit látni akarsz belőle, mert arra, hogy neked igazából mire és kire van szükséged, tű élésen ráérez. Biztonságérzet nélkül, azt a kincset, amit az ő szíve rejt, nem fogja neked adni. Ebben az esetben tudja, hogy csupán leckék voltatok egymás számára, amiből ő biztosan tanulni is fog és egy újabb páncélt dob le magáról. Mindig egyre közelebb kerül önmagához, a búcsúzás illatát pedig jól ismeri.

A lelkileg megtört nő azt is tudja, hogy a bizalmat, első sorban magában kell újra építenie. Bár szüksége van a megerősítésre, hogy benned megbízhat, hogy te komolyan értékeled őt, ettől még nagyon jól tudja, hogy nem porcelán baba és a saját boldogságáért, stabilitásáért egyedül, csakis ő a felelős. Ne izgulj, előre kinyitja neked az ajtót, ha esetleg menekülnél, nem várja, hogy ezt csináld vele végig, voltak már előtted is átutazók az életében.

Szüntelenül sokat dolgozik önmagán és a lelkibékéjén, ezt elhiheted, megy neki ez egyedül is. Nem megmentőre van szüksége és nem tőled várja, hogy az élete szivárványos mennyországgá változzon. Azt sem tartja kizártnak, hogy talán egyedül most jobb is lenne neki ez az időszak, de ha már itt vagy, megpróbál neked esélyt adni. Ha bölcs vagy, nem élsz ezzel vissza. Ha egyet visszalépsz vagy a kezdeti bizalmát, amit megszereztél eljátszod, akkor dupla lakattal rázár az ajtóra, amin egy kicsit már kezdett beengedni. Visszaestél, újra védekezni fog, ösztönösen. Ne várd, hogy megnyíljon neked, hogy mindenét odaadja, ha te a tetteiddel újra és újra zárod őt. Ha tudsz hozzá szívből kapcsolódni, azért hálás lesz és előre sajnálja, hogy nem lesz vele könnyű dolgod.

Hidd el, nem akar áldozat maradni és nem akar megtört lenni többé. Újra az a ragyogó, bohém, szabad szívű nő akar lenni, aki egykor volt. Megértette, hogy a türelmet, a megbocsátást, önmaga felé is gyakorolnia kell. Felkészült rá, hogy útközben meggondolod magad és nem lesz türelmed megvárni, amíg a hernyóból pillangó lesz. Talán téged is azért tol el magától, mert nem akar több búcsút és neked is jót akar. Tudja magáról, hogy ő most még nem kész, túl bonyolult lenne számodra és idő előtt feladnád. Cáfold meg, ha egy ilyen nő igazán fontossá vált számodra.

Ha egy megtört nő iránt érdeklődsz, ne skatulyázd be. Ne bánj úgy vele, mint a tucattal. Neki a beszélgetéseitek, a figyelmed, a gyengédséged, a játékosságod, sokkal többet jelent. A lelkére figyelj és ne a teste mozgására. Mesélni szeretne az álmairól, a vágyairól, de ha nem látja, hogy ez igazán érdekelne téged, nem fogod ezt a szenvedélyt megízlelni az ajkain. Csak hűvös marad és átlagos, tudatosan leépít téged, mert neki már nincs többé szüksége arra, hogy ő ne legyen valaki számára igazán fontos. Nem akar valaki olyat, aki csak átnéz rajta. Nem akar a díszpárnád, az egod fényezője, sem a lábtörlőd lenni. Emelni fog téged és isteníteni, de csak ha te is tiszteled és megbecsülöd őt.

A lelkileg sérült nő, az egységet keresi, a közös növekedést és egymásra hangolódást, az értékes kapcsolódást. Ezért is gyógyítja magát annyira, hiszen tudja, ennek a társnak az érkezéséhez, előbb a saját női lelkét kell rendbe tennie.

Ha egy megtört nőt megkedvelsz, egyben biztos lehetsz, tőle olyan igaz dolgokat fogsz kapni, amik a mai világban talán már csak a bolhapiacon kaphatóak, ritka árucikként. Még idegen is lesz, furcsa, mert nem ehhez szoktál, de egy megtört női lélek, téged is visszaterelhet az igazi értékek ösvényére, persze csak ha készen állsz rá.

Öröm, ha megosztod kommentben a saját tapasztalatodat.

Kép: unsplash.com

Kép: unsplash.com/Mari Lezhava

unsplash.com/Sarah Gracesharp

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

    %d bloggers like this: