0
Kapcsolatok

Hibák, amiket gyakran elkövetünk a párkapcsolatainkban

Akik valóban kapcsolatot szeretnének gyakran találják magukat olyan helyzetbe, hogy a növekedés, a kapcsolat kibontakozása nem is olyan egyszerű. Senki sem tökéletes, de úgy tűnik, vannak olyan hibák, amelyeknek sokkal nagyobb következményei vannak, mint azt gondolnánk. Beszéljünk azokról bomlasztó hibákról, amelyeket gyakran elkövetünk egy kapcsolatban és arról, hogy hogyan kerülhetnénk el őket.

Hagyd megtörténni az eseményeket

Ezt a hibát különösen egy kapcsolat elején, az ismerkedés fázisában követjük el. Ne akard kikényszeríteni a dolgokat, inkább hagyd, hogy kibontakozzon az, ami lehetséges. A türelmetlenséggel, az elvárásokkal megmérgezzük a kapcsolatot. A görcsösség nem vonzó.

Féltékenység

Ha észre veszed, hogy féltékennyé válsz, próbáld átértékelnie a helyzetet. A tipikus féltékenység a bizalom hiánya. Ha bízol a partneredben, meg kell tanulnod tiszteletben tartani a magánéletét. A féltékenység az egyik legnagyobb kapcsolatgyilkos viselkedés.

Megpróbálod megváltoztatni a partneredet

Amikor megpróbáljuk megváltoztatni a partnerünket, a másik jogosan érzi úgy, hogy nem fogadjuk el őt olyannak, amilyen. Amikor valaki mellett önmagunk lehetünk, az sokkal vonzóbb, és azzal sokkal szívesebben töltünk időt, mint azzal, aki folyton meg akar minket változtatni.

A társ nem azért van, hogy kielégítse az igényeidet

Ha a társunk csak akkor szerethető, akkor vagyunk vele boldogok, amikor úgy táncol, ahogyan mi fütyülünk, az nem valódi szeretet, és ezt a társad is érezni fogja. Ha éppen nincs veled, ha nem azt tette, amit te elvártál tőle, az nem jelenti azt, hogy nem szeret, csak neki is megvan a szabadsága. Hagyd, hogy a társad úgy szeressen, ahogyan tud.

Harc

A harcoktól való függés egy közös kapcsolati hiba. Rengeteg pár szereti ezt játszani egymással. Csak hogy a harc, soha nem megoldás egy problémára. A dolgok egyenes kimondásával, megbeszélésével, sokkal többet teszünk azért, hogy végül megtaláljuk a közös megoldást, mint azzal, ha hatalmi játszmát csinálunk a kapcsolatunkból.

Ne hagyd figyelmen kívül az apró tetteket

Egy kapcsolatban hajlamosak vagyunk kézenfekvőnek venni az apró, pozitív gesztusokat, amit a társunk megtesz értünk és ez hiba. A figyelmességet, a gondoskodást mindig fontos értékelni, akkor is, ha már hosszú ideje együtt vagyunk valakivel. Egy “köszönöm” és a hála egyéb formájának kifejezése, nem kerül semmibe, viszont a másiknak nagyon is jól esik és ezek a jelentéktelennek tűnő dolgok a kapcsolatot is megerősítik. Vegyük észre, hogy mit teszünk egymásért és ne spóroljunk azzal, hogy a másik tudtára adjuk, hogy ezeket értékeljük.

Kép: unsplash.com

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

    %d bloggers like this: