Kapcsolatok

Érzelmek és a vonzás hatalma

Hat év kemény lelki edzés. Ez a kapcsolat sokszor mindkettőnknek pokol volt. Hogy újra végig csinálnám, ha választhatnék? Igen! Bármilyen furcsán is hangzik, erre volt szükségem, mert akkor ez tanított, és ma ezzel is több lettem. Miért vonzunk be bizonyos embereket az életünkben, egyáltalán hogyan működik a vonzás?

Biztos sokan olvastátok a Titok című könyvet, vagy néztétek meg az ebből készült filmet, mely elmondja, álmodj, rakd bele az érzést, hidd el, hogy már a tiéd, és engedd el a gondolatot. Ez varázslat valóban működik, és bizonyára sokan is tapasztaltátok már, hogy nem hókuszpók. Kicsiben, biztos sokatoknál bevált. A gondolataink, a hitrendszereink teremtik meg a valóságunkat. A titokból egy dolog maradt ki, a tudatalatti gondolatok ereje. És sokszor ezeknek hatalmasabb erejük van, mint gondolnánk.

Mikor véget ért ez a kapcsolatom, ott maradtam teljesen lecsupaszítva. Megtépázott önbecsüléssel, félelmekkel, bizalmatlansággal. Ez a kapcsolat egy mérgező ragaszkodásban és birtoklásban létezett. Nyoma sem volt a valódi elfogadásnak, sem a szeretetnek. Két félember bukdácsolása egymás mellett, akik igazából képtelenek szeretni, és szeretve lenni, de ezt csak később értettem meg.

Sértett félként értékeltem a helyzetemet, összetörve, lelkileg teljesen romokban hevertem. Érzelem már rég nem volt, de a személyiségem torztükörből nézett vissza rám. Teljesen abszurd gondolat volt, hogy egy ilyen kapcsolat után, és ennyire hamar, szembe találom magam a valódi szeretettel. Ott állt teljes életnagyságban, mikor a legkevésbé sem számítottam rá, mikor én magam alatt voltam. Ez a találkozás, teljesen más volt. A zsigereimben éreztem, hogy valami örökre megváltozik. Olyan érzések kerítettek hatalmukba, amit az előtt soha nem éreztem. Előtte meg voltam róla győződve, hogy én jól szeretek, és én is csak a szeretetre vágyom és ezt a meggyőződésemet teljesen a feje tetejére állította bennem. Olyan volt az egész lénye, a gondolatai, a tettei, amire az a kicsi lány vágyott bennem mindig is, de amit az életem során nem tapasztaltam meg. Ösztönösen vártam, hogy hol lesz a buktató, és nem volt. Tökéletes volt, az a tiszta érzés, ami elárasztotta a szívemet, olyan hatalmas volt és indokolatlan ilyen rövid idő után, ami sajnos akkor teljesen megrémisztett. Felkészületlen voltam a befogadására, de arra felkészültem és szükséges volt, hogy elindítson egy igazi belső úton.

Világ életemben érdekelt a saját, és embertársaim fejlődése, de ekkora belső személyiségváltozáson még nem mentem keresztül, mint általa. Minden félelmem, minden blokkom, amit addig életem során összegyűjtöttem, most visszaköszönt rám a tudatalattimból és erre Ő mutatta Nekem tükröt.

A vonzás működik, mindig, minden körülmények között és az univerzum energiáit képtelen vagy becsapni! Elképzelheted a boldog szerelmet, a vágyaidat, mondhatod, hogy elégedett vagy önmagaddal és szereted magadat, ha ez valóban nem a belső igazságod, a megingathatatlan meggyőződésed, hogy megérdemled, és valójában kétségek gyötörhetnek, hogy Te mind ezeket képes vagy elérni. Ebben az esetben nem fogod látni a világodban, csak a félelmeidet, amik elzártak a valódi vágyaidtól. Én mégis arra bátorítanék mindenkit, hogy használjuk ki bölcsen ezeket az útjelzőket, önmagunk megismerésére! Ha ott van valami, ami nem tetszik, addig lesz ott, amíg mi el nem takarítjuk, más nem fogja megtenni helyettünk.

Életünk különböző fejezeteiben, sorra megjelennek azok a helyzetek, azok a személyek, melyek a legprecízebben tudják tükrözni a te belső vonzásodat, állapotodat. Minden, amit te valójában hiszel magadról, a saját értékességedről, félelmeidről, vagy azokról a lelki blokkokról, amik gyógyulásra várnak a lelkivilágodban, ott van most is körülötted! Örülj a negatívan értékelt vonzásod eredményének is, mert legalább már látod, hogy mi az, ami tudatalatt, rég múlt tapasztalatok okán, hibásan működnek benned és most végre elengedheted, leteheted. Az élet és benne minden tapasztalat egytől egyig fantasztikus lehetőségeket ad, hogy kiaknázzuk őket a saját életünk teljesebbé tételéhez, csak meg kell tanulnunk észrevenni, és jól értelmezni ezeket a teremtéseinket, hogy mi miért van az életünkben.

Sok szingli érzi magát magányosnak, szinte már kétségbeesetten szeretne magának párt találni, mert felemészti a magányosság, az összetartozás érzésének hiánya. A hiányt éltetjük ilyenkor újra és újra magunkban azzal, hogy sóvárgunk, hogy a most pillanatában gondolataink, érzéseink, erre a hiányérzetre fókuszál és szomorúan éljük meg emiatt a mindennapjainkat. Ebben a szüntelenül táplált belső hiány állapotában csak is hiányt vagyunk képesek teremteni magunk körül. Nem csak a magánéletünkben, hanem lassan már minden életterületünkön, ahogy elhatalmasodik rajtunk ez az érzés. Saját tapasztalatból mondhatom, hogy az igazán jó dolgok bevonzása úgy lehetséges, ha első körben őszintén elfogadod, ami van, megbékélsz önmagaddal.

Teremtsd meg magadban az egyensúlyt és ehhez belső lomtalanításra van szükség. Ne az után sóvárogj, ami még nincs, hanem azt kezd értékelni, ami van. Figyelmedet a hiány állapotáról helyezd arra a bőségre, amiben most létezel. Egy nagyon pesszimista állapotban az ember erre elsőre rávághatja, hogy – na de minek is örüljek?! Nézz szét! Biztos vagyok benne, hogy találsz olyan dolgokat az életedben, aminek igen is örülhetsz és sok embernek még ennyi sincs! Igen, kicsiben kell kezdeni az őszinte belső mosolyt, és az elégedettség megteremtését. Az apró örömökből kell felépítened és észre fogod venni, ahogy a gondolataid megváltoznak és egyre több és hatalmasabb jót vagy képes felfedezni az életedben és ez által be is vonzani. Egy ilyen őszinte kisugárzással, az élet is többet képes adni Neked, amiért hálás lehetsz! Amennyire elcsépelt ez a tanács, annyira hatásos. Felelősek vagyunk azért, ami van bent, mert azt fogjuk tapasztalni kint. Minden, a mi vonzásunk eredménye, belőlünk született, mi hívtuk életre. Akkor is, ha tudatosan alkalmazod, akkor is, ha nem, működni fog és a lelked ezen keresztül is próbál téged bölcsen vezetni.

Volt hasonló tapasztalatod? Öröm, ha megosztod kommentben.

Kép: pixabay.com

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    %d blogger ezt szereti: