Amikor a dolgok összecsapnak a fejed felett és kontrollálhatatlanná válik az életed azt valóban nehéz kezelni. Mit teszel ilyenkor? Azonnal szembe nézel vele vagy elnyomod? Ha az előbbi, akkor valószínűleg jobban kezeled a stresszt az átlagembereknél. Persze mindannyiunknak van egy tűréshatára. Kíváncsi vagy, hogyan kezelheted egészségesebben a stresszt az életedben? Akkor olvass tovább!

Az egészségmegőrzése

A stressz szintjének csökkentésében óriási szerepe játszik az egészségünk megőrzése. Az egészséges életmód és az aktív testmozgás az első védekező lépés a stresszel szemben. A minőségi alvás, az egészséges táplálkozás, a folyadékpótlás, egyensúlyt teremt a tested, lelked és szellemed egységében. Amikor a szervezet egészséges és kipihent, akkor tele vagyunk energiával és ez az energia könnyebben megbirkózik a mindennapi stresszel, aminek ki vagyunk téve a nap folyamán. A tudatos meditáció gyakorlása egy egészséges élet mellett hatványozottan segít megteremteni benned a harmóniát és hosszú távon segít, hogy jobban kezeld a felmerülő problémákat.

Arra koncentrálj, ami jó, ami emel

Amikor túl aggódunk minden olyan dolgot, amin éppen nem tudunk változtatni, irányítani vagy kezelni, akkor az hatalmas nyomást és frusztrációt okoz. Bizonytalanságot teremt bennünk, kishitűekké válunk, csak azért, mert úgy látjuk, egy probléma túlnőtt rajtunk. A bizonytalanság miatt pánikba esünk és elveszítjük a figyelmünket. A stressz enyhítése érdekében, tudatosan kell összpontosítanunk azokra a fontos dolgokra, ami számunkra örömet okoznak. Más szóval, ne fókuszálj állandóan a problémára, ne növeszd nagyobbra, helyette irányítsd a figyelmedet arra a dologra, amiért hálás lehetsz, ami jó az életedben és ami téged is előrébb visz. Fedezd fel az értéket minden pillanatban, vedd észre mik az erősségeid. Ahogy elengeded a probléma kergetését és tudatosan felemeled magad egy magasabb állapotba, máris könnyebben megérkezhet a megoldás is.

Urald a helyzetet

A stressz enyhítésére egy kis önkontrollra, ellenőrzésre van szükség. Ez kicsit ellentmondásos tanács lehet, hiszen legtöbbször pont amiatt stresszelünk, mert úgy érezzük, hogy egy helyzetet nem tudunk irányítani. Ez igaz, de vegyük észre, hogy a saját kedvünkért, hangulatunkért minden lehetőség a rendelkezésünkre áll, hogy tegyünk azért valamit, hogy jobban érezzük magunkat. Az ellenőrzés hiánya olyan bizonytalanságot teremt, ami örvényként ránt le még jobban magával. A stressz enyhítése érdekében fontold meg, hogy mit tudsz tenni ebben a helyzetben, amitől egy kicsit is jobb kedved lehet. Vedd át az irányítást ott, ahol lehet, majd fokozatosan alkalmazkodj a kialakult helyzethez, a probléma megközelítéséhez.

Szervezés

Az egyik módja annak, hogy felülemelkedjünk a stresszes helyzeten, hogy tervet készítünk és a megoldásra törekszünk az önsajnálat helyett. Talán egy pillanatra vissza kell lépned, kritikusan átértékelni bizonyos dolgokat, hogy hogyan csinálod majd legközelebb, de talán pont ezért is akadt el az ügyed, hogy lehetőséget kapj, hogy valamit újragondolj és jobban csináld, mint ahogyan azt a krízis előtt tetted volna. Lehet, hogy elsődleges feladatként kell kezelned a rád váró feladataidat és tevékenységeidet. Lehet, hogy csak a lényegtelen dolgokat kell megszüntetned, hogy helyet csinálj a legfontosabbnak. Vagy talán alapjaiban kell újra gondolnod az egész terved. Itt a remek alkalom, semmi pánik csak egy kis szünet és józan ész szükséges hozzá.

Kép: unsplash.com

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.