2017 számmisztikailag az 1-es éve volt. A kiáradás, új dolgok indításáé, az alapok hosszú távú megteremtéséről szólt, az “Én”-ről, a saját törekvéseinkről és tetterőinkről. 2018-ban a 2-es számé lesz a főszerep, ami a sokkal finomabb, lágyabb és befogadóbb energia. Most végre megengedhetjük, hogy az elmúlt év nagy hajtása után, újra kapcsolódjunk másokhoz és együtt többet hozzunk ki az életünkből.

Az előző év nagyon személyes év volt. A saját életemben is éreztem, hogy bizonyos emberek tudatosan háttérbe szorultak, mert az önmegvalósításomé volt a főszerep, amiért sokkal több befektetett munkára volt szükségem. Ez egy ilyen év volt, éreztem, hogy most több cselekvésre, tetterőre van szükségem, hogy elérjem az álmaimat vagy hogy azok alappilléreit most stabilan lefektessem. “Hajtós” év volt, de nem olyan, ami kínkeserves, hanem vállalkozó szellemű, izgalmas, lendületes. Érdekes, hogy már év végén éreztem és azóta csak erősödik bennem, az új év rezgése. Kezdett ébredezni bennem a 2-es szám energetikája, felébredt bennem a vágy, hogy szeretnék újra több időt tölteni a barátaimmal, társasági életet élni, kapcsolódni, kikapcsolódni és új emberekkel megismerkedni együttműködni, valaki mellé állni és segíteni.

Nem véletlenül érzem ezt egyre jobban, mert 2018 energetikája dióhéjban erről fog szólni. Az előző évben tudatosan vagy tudat alatt, de a saját életünk minőségi változásáért hoztunk áldozatokat vagy tettünk meg erőnkön felüli lépéseket, mintha egy sugallatot követtünk volna, hogy ez a befektetett kemény munka a jövőben megtérül és ezt most megakarjuk csinálni saját magunkért! Új dolgokat tanulhattunk, új vállalkozásba kezdhettünk, vagy új helyre költöztünk esetleg egy új párkapcsolatba csöppentünk. Mindezek elindítása után, rengeteg időnket és energiánkat megkövetelte, hogy a beindított projektet stabil alapokra emeljük. De ez egy önként vállalt feladat volt, amit, ha néha megpróbáltatások is kísértek, nem adtuk fel és lelkesedésünk sem hagyott alább, kitartóan meneteltünk előre.

Az önismeretünk szempontjából is mérföldkőnek számított a 2017-es év. Nagy lezárások és még nagyobb újrakezdéseknek lehettünk testközelből szemtanúi. Olyan volt, mint amikor a hernyó kikel a bábjából gyönyörű pillangóként és megtanulja csodálatos szárnyait reptetni, nem mindig volt könnyű, de sokat tanultunk és minden nehézség ellenére élveztük az új kihívást. 2018-ban végre játszhatunk más pillangókkal a tarka mezőn, kicsit megpihenhetünk és feltöltekezhetünk élményekkel, örömmel, szórakozással, szerelemmel és minden bőséggel, amit az élet kínálhalat számunkra és amiből mi is képesek vagyunk meríteni, elmerjük venni (megengedni, hogy megérdemeljük) a részünket!

A 2018-as év összességében érzelmekben biztos, hogy gazdag lesz, ám ha csak az év számait vesszük figyelembe külön-külön, akkor már szinezettebb a történetet. Egymásnak feszülő tüzes és vizes energiákat érezhetünk. Kiáradás (1), önismeret (1), akarat (8), hatalom (8), lágyság (2) keveredve a befogadó feminin energiával (2). Csakhogy egy-két analógiát megemlítsek, ami az egyes számokhoz rendelhető. Redukálva a számok összegét pedig, megkapjuk a nagy átfogó energetikai rezgését az évnek, ami szinten a 2-es, de ez 11-es 2-es. Mesterszámból redukált. Tényleg különleges lesz ez az év, biztos, hogy év végére más emeberek leszünk. 

A 2-es szám a dualitásra is vissza fog minket vezetni. Biztos, hogy sok olyan helyzet, élmény, kihívás fog minket érni az évben, ahol megtapasztalhatjuk majd, hogy a fekete nem létezik a fehér nélkül, ahogyan a férfi sem a nő nélkül és fordítva. Bizonyos jó dolgokat, csak akkor tudok igazán értékelni az életemben, ha már tudom, hogy milyen a rossz. Ezekre a párokra így vagy úgy, fogunk kapni az élettől tükröt ebben az évben és nekünk az lesz a feladat, hogy beüljünk középre, hogy megtanuljuk önmagunkban harmonikusan működtetni az ellentéteket. Hajlamosabbak lehetünk hullámozni is, hiszen az érzelmek elvihetnek fent és lent állapotokba, de ezt megélve rájöhetünk, hogy nem kell egyiket sem választanunk, csak az arany középutat megtalálni és akkor képessé válunk uralni az érzéseinket.

A 2-es szám egyébként a nőiesség száma is, ezért a nőknél biztos, hogy felébred a vágy, hogy jobban megéljék saját nőiességüket vagy hogy kifelé jól tudják működtetni, rendezzék esetleg ezt a témát önmagukban, ha ez szükséges. A férfiaknak is itt az idő egészségesen integrálni a saját női energetikájukat, megnőhet az igényük a gondoskodásra, a szeretetre, az elfogadásra és arra, hogy kötődjenek, valaki befogadja őket.

Egy 2-es év biztos, hogy nem az egyedüllétről fog szólni, hanem a kapcsolatokról, különös képpen a párkapcsolatokról, hiszen a 2-es a kiegészülést rejti magában, a romantikát, az egyesülést, különösképpen, hogy ez az év a Vénusz éve lesz, ami szintén az életörömről, a szerelemről, harmóniáról fog szólni.

A 2-es év párkapcsolatai, már a valódi egységet jelölik, a nagy betűs társat vagy az ilyen minőségű szerelmi kapcsolatokat. A megfáradt kapcsolatok, amiben már nincs több szufla, azokat most szeretettel lezárhatjuk, hogy helyébe olyan kapcsolatoknak adjunk helyet, ami kölcsönösen termékeny mindkét fél számára. Az olyan viszonyoknak, kapcsolatoknak, már nem lesz ereje a további folytatásához, ahol alá és fölé rendelt helyzetben vannak a felek. Az ilyen kapcsolatokról lehull a lepel, pontosabban a rózsaszín köd, mert a lélek, a benne lévő felek értékálló kapcsolatra vágyakoznak már, mellérendelt kötődésre, igazi egymásra találásra, amiben kölcsönösen adhatnak és kaphatnak szeretetet.

Miért? Mert ebben az évben már nem csak, érezzük, nem csak tudjuk, hanem meg is éljük, hogy igazán értékesek vagyunk és szerethetőek. Megeshet, hogy kapunk még ebből idén leckét, de a sikeres vizsgára most sokkal nagyobb esélyünk lesz, ahogyan az igazi boldogság megtapasztalására is. Csak rajtunk múlik már a happy end, annak fényében, hogy mennyire értünk meg a változtatásra.

Meg fog nőni az igényünk a társulásra, lehet, hogy egy vállalkozáshoz, lehet, hogy a magánéletünkben vagy a baráti kapcsolatainkat emeljük magasabb szintre. Egyedül nem igazán szeretnék majd lenni ebben az évben és az energiák szerint, nem is nagyon lesz rá lehetőségünk. Sok új emberrel ismerkedhetünk meg, ha nyitottak vagyunk a befogadásukra, ha még nem, ezt kell megtanulnunk ebben az évben. Sokkal többet fogunk fejlődni most a másokkal való kapcsolataink során, mint tavaly, amikor is individuális személyünké volt a főszerep, az az “én, én, én..” léteztünk és erre is volt igazán szükségünk.

Vigyázzunk, mert a tüzes energiák, amikről korábban említést tettem, hozhatnak összeütközéseket, egos feszüléseket a társulásainkban, munka, barát és párkapcsolati viszonyainkban. Ellenségeskedést is, ezért figyeljünk oda, hogy ne vezessenek minket az orrunknál fogva, közvetlenségünk mellett ne legyünk naivak, maradjunk éberek, mert megeshet, hogy valaki mosolya mögött csak a saját érdekei bújnak meg és a hátunk mögött keresztbe tesz nekünk. Energetikailag ilyen helyzetekkel is találkozhatunk az év során és ha ez megtörténik, ismerjük fel, hogy ez is csak egy tapasztalat és tanuljunk belőle.

Mindenkinek szeretetteljes, egymásratalálós 2018-as évet kívánok!

Kép: pexels.com

unsplash.com

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.