Az ásványok és emberek kapcsolata több ezeréves múltra tekint vissza, nem csak azokra, mikor a Föld kincseit fizetőeszközként, vagy ruháik, tárgyaik díszítésére használták, hanem sokkal korábbra. Nagyon-nagyon régen, sokkal többre tartották ezeket az apróságokat, mint holmi becses ékszert.

Egy elfeledett civilizáció hitte és tudta, hogy ezek a kövek élnek, rezegnek, és hatással vannak az emberre és a környezetre egyaránt. Gyógyítanak és védelmeznek. Minden kő, hasonlóan a növényekhez, különböző frekvenciájú rezgéseket bocsát ki magából. Az emberi szervezet egyes szervei is sajátos frekvenciájú rezgéssel működnek, így a megfelelő szerveket a hasonló rezonanciájú kövekkel harmonizálhatjuk, gyógyíthatjuk. A kövek rezgései, lelki síkon is hatékonyan működnek és feloldják érzelmi gátjainkat, rossz beidegződéseinket, harmonizálják, kisimítják testi-lelki-szellemi energia mezönket.

Hogyan válaszunk a sok kő közül?

Ha nem tudatosan keresel egy talizmánt, akkor hallgass a megérzéseidre. Az a kő, ami úgy érzed valamiért megtetszett valószínűleg nem véletlen. Vedd a kezedbe, ha a testednek szüksége van rá, elég hamar felmelegszik majd a kezedben, ha nem akkor azzal a kővel valószínűleg nincs most dolgod.

A kövek tisztítása és viselése

A kövek felveszik az adott hely energetikai lenyomatát, ezért időnként érdemes megtisztítani őket. A legtöbb követ, folyó csapvíz alatt átmoshatod, de egyes köveknek ártalmas lehet a víz. Vannak kövek, melyek hatása felerősödik, ha a Hold fényével töltöd fel egy éjszaka alatt, vagy éppen a Nap fényével. A legjobb megoldás, amivel nem nyúlsz mellé, ha a követ becsomagolod egy ruhadarabba vagy zsebkendőbe és egy tál sóba eltemeted egy napra.

A követ magadnál hordhatod a zsebedben (marokkő) vagy medálként viselheted a nyakadban, de sok ásványt már karkötő formájában is megvásárolhatsz. A lényeg, hogy érintkezz vele, tartsd magadnál. Hord magadnál addig amíg úgy érzed szükséged van rá, ha úgy érzed levennéd, valószínűleg már eléggé feltöltődtél jótékony hatásával, ha újra szükséged lesz rá, ösztönösen eszedbe fog jutni, hogy újra magadhoz vedd.

Néhány drágakő, ásvány hatása a szervezetünkre és lelkünkre

Akvamarin

Az akvamarin szabályozza és javítja a test mirigyeinek működését. Sikeresen alkalmazható pajzsmirigyproblémák, mirigydaganatok és gyulladások kezelésére. Erősíti az immunrendszert. Segítségével regenerálható a fáradt és megerőltetett szem is. Mivel az allergia és a szénanátha gyakran jár könnyezéssel, ezért ezen a téren is jó hasznát vesszük. Alkalmazható megfázáskor és az olyan légúti megbetegedések esetében is, mint az asztma és a bronchitis. Lágy, megnyugtató rezgései csillapítják az agressziót, segíti az emberi kapcsolatokban a kommunikációt. Nyugtatja és összpontosítja az elmét, élesíti az elmét és elosztja a fejetlenséget. Tisztábbá teszi az érzékszervek működését, így könnyebben azonosíthatjuk a mélyen megbúvó viselkedésmintákat, amelyeket el kell engednünk, ha tovább akarunk lépni. Bármiről legyen is szó, minden szinten megkönnyíti a lezárást-befejezést. A kommunikációt megnehezítő blokkokat oldja, fejleszti az önkifejezést. Segítségünkre van a mögöttes érzelmi állapotok megértésében és az érzelmeink kifejezésében.

Ametiszt

Az ametiszt felhasználási területe rendkívül széleskörű. Már az ókori görögök is olyan kőként ismerték, amely segít megőrizni a józanságot (használója olyannak látja a dolgokat, amilyenek). Az idegsejtekre kifejtett hatása révén javítja az agy koncentrációs képességét, segít a migrénes rohamok esetében. Mivel az ametiszt elősegíti az ellazulást, használata javallott alvászavarok ellen. Kiegyensúlyozó hatással van a túlzott és a hiperaktivitásra, illetve a belső nyugtalanságra. Kiválóan használható a meditáció elmélyítésére. Az egyik legismertebb spirituális kő. Gyorsan stabilizálja a szétszórt, rendezetlen gondolatmintákat és segít azoknak, akik érzelmileg csapongók. Csillapítja a szenvedélyeket és szenvedélybetegségeket.

Borostyán

A borostyán igen jó hatással van a különféle bőrbetegségekre, használhatjuk kelések, furunkulusok és ekcéma, afta, bőrkiütések, psoriasis, övsömör, allergia és szemölcsök esetében is. Mivel a fejbőr is bőr, a borostyán alkalmas korpásodás ellen is. A borostyán a kisbabák nélkülözhetetlen a köve, amikor jön a foguk, de szerencsére már rengeteg biztonságos babanyakláncot, illetve nagyobb gyerekeknek karkötőt is tudunk vásárolni. A borostyánról azt beszélik, hogy pozitív hatással van az emberi pszichére. Amennyiben csekély az önbizalmunk, vagy kevésbé vagyunk nyitottak, a kő pozitívan hat a kedélyünkre, növeli az önbizalmat, és nyitottabbá tesz másokkal szemben. Ezen kívül a követ örök idők óta, életet adó napkőnek tekintik. Az optimizmus, kiegyensúlyozottság, a szorongások leküzdése azok a további pozitív hatások, amelyek bizonyára mindenkit érdekelnek.

Citrin

A gazdagság, bőség köve. Ha vállalkozásod sikerességét vagy pénztárcád bevételét szeretnéd gyarapítani, egy citrin kő ebben segíthet. A citrin a gyomor és a belek problémáin segít. Felfúvódás, teltségérzet, gyomorgörcsök, gyomorhurut esetén alkalmazzák. Hatással van a hasnyálmirigyre, és hasznos cukorbetegség esetén is. Csökkenti a koleszterinszintet, segíti a szervezet méregtelenítési és tisztulási folyamatait. Hat a bőr tisztátalansága, sőt fejsömör ellen is. Hasznos segítség a citrin a diéta során, mivel segíti a méreganyagok kiválasztását. Oldja az energiarendszer blokádjait, kedélyjavító, hat a depresszió ellen is. Meleg kisugárzása csökkenti a hidegérzetet. Még egy különlegessége van: elerőtlenedés esetén elmulasztja a fáradtságot, önbizalmat, bátorságot és új életenergiát önt belénk. Mivel építőleg hat az idegekre, megszünteti az idegességet is. Használatával megszűnik az önsajnálat, az önromboló tendencia.

Hegyikristály

A jolly joker kőnek is mondanám. A többi kő hatását felerősíti, és általánosságban jótékonyan hat mindenkire. A legismertebb gyógykövek egyikének számít. Tiszta energiája minden más energiát mozgásba hoz. Hegyikristálytűkkel bármely más követ feltölthetünk. Amikor még nem kristályosodott ki, a hegyikristály tejszerűen átlátszatlan. Ebben a formájában tejkvarcnak nevezik. Támogatja a személyiségfejlesztést. A hegyikristály egy gyógyító kristály, amely jó gondolatokat és szelíd erőt sugároz. Hatásos a teljes testre és harmonikusan oldja fel valamennyi terület blokádjait. Több figyelmességet és érzékenységet eredményez a partnerkapcsolatban. Segít a problémákat egyszerű módon megoldani. A tiszta értelem köve. Sok szervre van hatással és mindenhol használható, ahol tisztulás megy végbe, gyomor- és bélproblémáknál, segít az érzéstelen vagy süket testrészeket újra aktivizálni, hatékony láz esetén is. Negatív energia, elektroszmog, vízér, blokádok, émelygés, negatív sejtfejlődés ellen. Szabályozza a keringést, regenerálja az idegrendszert. Menstruációnál, influenzánál a hegyi kristály új energiát ad.

Holdkő

A holdkő a legismertebb kövek közé tartozik, hatása széleskörű. A női oldalhoz sorolják. Külleme és kisugárzása a férfiakat kevésbé érinti meg. A holdkő segíti a tobozmirigy működését.

Testet és a lelket egyaránt harmonizálja. A hormonháztartással közvetlenül, vagy közvetve összefüggő problémák mindegyike orvosolható a holdkő segítségével. Kiegyenlíti a hormonháztartást, serkenti a petefészek működését, növeli a termékenységet, egyaránt kezelhetők vele a menstruációs zavarok és a klimaxos problémák. Hatással van a csontozatra is, rendszeres használatával megelőzhető a csontritkulás. Hormonális hajhullás ellen is alkalmazhatjuk. A holdkő nyugtató hatású, akár irracionális félelmekről, tébolyról, skizofréniáról vagy tévhitről van szó.

Sokan panaszkodnak újhold vagy telihold idején alvás- vagy vizelési zavarokról, izgatottságról. Ilyenkor egy holdkövet ajánlott a párna alá tenni. Az éjszaka a tudattalan ideje, a holdkő segít, hogy felismerjük tudattalanunk üzenetét. Emlékeztet álmunkra, megmutatja érzelmi konfliktusainkat.

Nem csak a belső fejlődésünket segíti, hanem erősíti intuícióinkat is, segítségével felélednek és szilárdabbá válnak mediális képességeink.

Rózsakvarc

A szerelem, szeretet, a párkapcsolatok és a nőiesség köve. Már ránézésre is gyengédséget kelt, nem véletlenül tartják azt róla, hogy szerencséssé teszi a szerelmet. Mindemellett erősíti a beleélő képességünket, megbocsátásra ösztönöz, gyógyítja a szív sebeit,nyitottá tesz a szépségre és harmóniára, életre kelti az alkotóerőt. A lelki terhek megszüntetése, a vízerek leárnyékolása, mágneses mezők abszorbeálása, használhatjuk kelések ellen, megszünteti az agressziót erőszakos jelenetekkel tarkított rémálmok esetében. Vérszegénység ellen, angina pectoris esetében, félelmi állapotokban, segít a harag feldolgozásában, erősíti az ereket, segít asztma esetében, nyugtatja és enyhíti a kedélyállapotot. Mozgási és egyensúlyi zavaroknál, női betegségek esetén, termékenység fokozására, érzelmi ridegség ellen, negatív rezgések és energiák ellen. Erősíti az idegeket, fokozza a romantikát, alvási zavarok, álmatlanság esetében, és segíti az alkotó gondolatokat.

Szodalit

Noha a szodalitnak nincsenek kifejezetten gyógyító rezgései, mégis nagyra becsüljük az idegrendszerre kifejtett nyugtató, jótékony hatása, valamint a tudati szintre gyakorolt hatása miatt, amely a betegségek kiváltó okát orvosolja. A szodalit elmélyíti a gondolkodást. A szodalit segítségével koncentrációnk is javul, például mikor dolgozunk valamin, vagy amikor minden figyelmünkre szükségünk van valamihez. Elkalandozó gondolatainkat a szodalit visszatereli a kiindulópontra. Rezgései szilárdságot és nyugalmat közvetítenek. Erősíti idegrendszerünket és elősegíti, hogy a felkavaró tapasztalatok után is megtaláljuk belső egyensúlyunkat. A különösen érzékeny emberek nagyobb stabilitásra tehetnek szert a segítségével és pánikrohamok ellen is rendkívül hatásos. Erőt ad ahhoz, hogy megőrizzük saját álláspontunkat és szuverén helytállásunkat. Segít, hogy minden helyzetben hűségesek maradjunk önmagunkhoz és ideáljainkhoz. Elmélyíti más emberek iránti hűségünket is.

Kép: pixabay.com

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.