Az egyke gyerekekről gyakran állítják, hogy sokkal önzőbb emberek, pedig ez egy buta és sok esetben téves általánosítás. Azok az emberek, akiknek nem volt testvérük, sokszor nagyon erős, határozott tulajdonságokkal rendelkeznek. Nézőpont kérdése, hogy ezeket jónak vagy rossznak ítéljük meg. Lássuk mik ezek!

Önbecsülés és önbizalom

Bizonyíték van arra, hogy a testvér nélküli gyermekeknek, később sokkal nagyobb az önbecsülése, mint azoknak, akiknek vannak testvérei. Ennek hátterében pedig a bőséges figyelem áll, amit a szülőktől kapnak.

Magánszféra

Az egyke gyerekek nem osztoztak más gyerekekkel a szobájukon vagy a játékaikon. Ebből adódóan a magánéletük védelme felnőtt korban számukra sokkal fontosabb. Ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy elkényeztetett emberek lennének, csak azt, hogy több privát időre, térre és életre vágynak.

Függetlenség

Nagyobb függetlenséget mutatnak, mivel nem rendelkeznek testvérekkel, akiktől korábban függtek volna. Hiába jártak ők is közösségbe, függetlenségüket egész életük során megőrzik. Ezek a gyerekek megtanulták, hogyan szórakoztassák önmagukat. Sok barátjuk van, de egyedül is élvezik az életet.

Szervezettség

A testvér nélküli gyerekek, sokkal nagyobb figyelmet szentelnek a részletekre és a dolgaik rendezésére. Sokszor olyanok, mintha nem is lennének itt, annyira kikapcsolnak és elmerülnek valamiben. Felnőttkorban fegyelmezettek és szeretnek mindent kézben tartani, mindent irányítani. Nem, nem félelemből, hanem azért, mert tudják, hogy mit akarnak.

Maximalista

Egy egyke gyerek, mindig versenyezni fog. Első akar lenni mindenben, állandóan bizonyítani akar, első sorban önmagának. Nagyon érzékeny lelkivilága van. A kritikát nehezebben viselik.

Kép: pixabay.com

unsplah.com

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.