Nyughatatlan energiájának köszönhetően a Szűz, állandóan sürög-forog, tevékenykedik. Életfontosságú, hogy ez az energia pozitív megnyilvánulást találjon, különben hiábavalóságokra pazarolja el ezt az energiát. El kell sajátítania az összpontosítás képességét és belső békére kell találnia. Ha ez nem sikerül, előfordulhat nála, hogy a feszültség felgyülemlik és azt túl sok aggodalmaskodással vezeti le.

Ez az egyik személyes problémája is, amit elemző erejével, kritikus, gyakorlatias gondolkodásával győzhet le.

A legtöbb Szűz gyakorlatias gondolkodású, de egy részük, hajlamos elveszni az apró részletekben. Maximalista révén, kritikussága sokkal többet követel magától és a környezetétől, mint a többi jegy szülötte. Ezek rendszerint, személyes kapcsolataiban bonyodalomhoz és sértettségekhez vezetnek. Kíméletlenül szőrszálhasogató.

Azonban, ha ezeket a jellemvonásokat pozitívan használja fel, a Szűz, egy nagyon gyakorlatias, megbízható, mások problémájára is igen érzékeny ember lehet, aki képes felismerni és hozzásegíteni másokat is a saját képességük kibontakozásához.

Mivel az ő bolygója is a Merkúr, ahogyan az Ikreké is, így a Szűz is igen beszédes, közlékeny, élénk vitapartner. Világosan, érthetően, letisztultan közli nagyszabású terveit, minden nagyzolás nélkül. Egyedül aprólékossága állhat tervei útjában, mivel szereti túlkomplikálni a dolgokat maga körül. Meg kell tanulni fókuszáltan, egyenesen az útra koncentrálnia, és nem mellékösvényeken elvesznie.

Emberi kapcsolataiban, szerelemben sokszor kishitűsége húzza vissza, vagy készteti megtorpanásra. “-Vajon milyennek lát? Méltó vagyok hozzá? Elég jó?” A dicséretet is nehezen fogadja, nehezen hiszi el, hogy ő tényleg jó lehet valakinek. Sajnos a Szűznél ez sokkal mélyebb gyökerű probléma. Feltétlenül meg kell találnia azt az örömforrást az életében, ahol önbizalomra tehet szert. Ahol kibontakoztathatja különleges képességeit, ahol valamit egyedül létrehozhat, alkothat, vagy egyszerűen csak az adott dologban sikereket érhet el. Minél többször bontogatja szárnyait az élet más területein, és szerez tapasztalatot arról, hogy milyen nagyszerű és értékes ember, annál jobban nő az önmagába vetett hite. “-Ezt is meg tudtam csinálni!”

A legfontosabb, hogy megtanulja befogadni a felé áramló ajándékait az életnek, és ami még ennél is lényegesebb, higgye is el, hogy mind ezeket megérdemli! Igazán odaadó társ, de természetes szerénysége, és önbizalmából eredő gátjai, lefékezik, hogy érzéseit és vágyait szabadon kifejezhesse. Meg kell tanulnia lazítania, és bármilyen kockázatos is számára, beledőlni a számára kiszolgáltatott helyzetekbe, ahol végre megértheti, hogy nem irányíthat mindent, és nem is szükséges ezt tennie, ahhoz, hogy boldog legyen. Meg kell tanulnia megbízni az érzéseiben és felvállalnia, kimutatnia a szerettei felé. Ha így tesz, fel fogja fedezni, hogy vágyainak természetesen utat engedhet és nem szükséges kordában tartania őket, szabályok szerint élni, hiszen így csak megfosztja önmagát a természetes áramlástól és élvezetektől, amit az élet adni szeretne neki.

El kell engednie az örökös gyanakvást. Sokszor képtelen lazítani, felfokozottan aktív ember, még pihenni is úgy pihen, hogy azt valahogyan hasznosan töltse. Ebből egyenesen arányosan következik, hogy hajlamos túlhajszolnia magát, ami egyre stresszesebbé esetleg ingerlékenyebbé teheti. Néha úgy érezheti, hogy összecsapnak a feje felett a hullámok.

A vele való kapcsolatban ezért erre érdemes odafigyelni, mikor valamit túlmagyaráz, túlgondol, megindokol, akkor is, amikor erre semmi szükség nem lenne. Munkamorálját tekintve, rendkívül szorgalmas, okos, minden tudását és képességét részletekig menő alaposságára építi. Egy Szűz számára minden és mindenki feladat. Ez azért lehet baj, mert érzelmeit is az értelem központjába állítja. Sokat kérdez, megfigyel, alaposan tanulmányozza a másikat és itt hajlamos elveszni a részletekbe, ahelyett, hogy átadná magát az együttlétnek, az intimitásnak.

Fontos számára, hogy tudja, mit várhat a másiktól és ő mit képes neki adni, be szeretne illeszteni az ő kis rendszerébe és ehhez kell téged tanulmányoznia. A kontroll nagyon erős mozgatórugója, mind önmagával szemben és a másik irányába is. Van olyan Szűz, akinél ez a merevség kevésbé megfigyelhető, van, akinél ez nagyon erősen jelen van. Mivel saját lelkivilágát, érzéseit is folyamatosan elemzi, ezért roppant nehéz számára a nyitott, természetes önkifejezés, mert előbb végig gondolja, hogy az vajon helyes, ide illő, milyen hatást vált ki vele és már el is veszett a pillanat varázsa.

Amit éreznie, megélnie kellene, azt ő rendszerezi, végig futtatja egy excel táblázatban és eközben lemarad a helyzet, az élmény megéléséről. Nagyon vágyik egyébként a szeretetre, és az elfogadásra, hiszen a mélyben, ő is tele van érzésekkel, csak nem tudja, hogyan hozhatná ezt a felszínre. Így a szeretetért, a kedvességért, türelemért, őszintén hálás tud lenni, csak az érzéseinek kimutatását sokkal gátlásosabban éli meg és meglehet, hogy idő kell hozzá, amíg érzelmileg feloldódik és biztonságban érzi magát. Közvetlenségünkkel és odaadó figyelmünkkel nagyon sokat segíthetünk abban, hogy ez a folyamat felgyorsuljon. Ha egy Szűz érzi, hogy ő tényleg számít, és tényleg figyelünk, érdeklődünk iránta, az bizalmat ébreszt benne és egyre jobban úgy fogja érezni, hogy elfogadtuk őt. Ez nála egyértelmű zöld út a szívéhez.

Kép: pexels.com

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.