Mindenki ismeri a jóga fizikai előnyeit – gondoljunk csak a test rugalmasságára, az izomtónus növekedésére és alakformálására. Ettől a rendszeres jógázás sokkal töbre képes. Az ókori gyakorlatnak sokkal több jótékony hatása van a testünkre, szellemünkre és lelkünkre, mint amit szabad szemmel lehet látni.

A tudósok egyetértenek abban, hogy mindössze néhány perc jóga minden nap, jelentősen növelheti a jólét érzését.

Növeli a figyelmet

A rendszeres jóga gyakorlatok végzése növeli a test emlékező képességét, segít koncentrálni. A légzőgyakorlatok megtanítani figyelni önmagunkra, a testünk jelzéseire és békével, harmóniával tölt el. A tudatos légzés gyakorlása, segít a tudatos figyelemben, jelenlétben, az életünk minden területén.

Lecsendesíti az egot

A jóga megtanít elfogadni a gyengeségeinket. A szellemi, lelki és testi egység, amit a jógázás alatt megtapasztalhatunk, lecsendesíti az egot, kibékít önmagunkkal. Feltárja a blokkjainkat, úgy, hogy közben segít egy magasabb nézőpontból megérteni, rálátni a ragaszkodásainkra, félelmeinkre, hogy ezután, az elfogadásukkal segítsen elengedni azokat.

Türelemre tanít

Ma már minden fel van gyorsulva körülöttünk. Éppen ezért, elkezdtük megszokni, hogy minden vágyunk, igényünk ugyanilyen gyorsan ki legyen elégítve. Valójában ez a tendencia szembe megy az élet áramlatával. Bizonyos dolgokat nem lehet kierőszakolni. A jóga segít újra türelmesnek lenni, visszahozni a jelenben és élvezni az élet apró örömeit. Megtanít újra rácsodálkozni a világra.

Önszeretetre tanít

Amikor szeretjük magunkat, akkor az adás és kapás mértéke bennünk harmonikusan működik és ennek pozitív hatását életünkben is megtapasztalhatjuk. Ha kibillenés, zavar áll be bármelyik áramoltatásában, akkor ez az életünkben, legfőképpen a kapcsolatainkban fog látszódni. A jóga segíti az elfogadást, saját lényünk elfogadását. Az önszeretetünk alappillére pedig az önelfogadásunkból fakad. A gyakorlatok megtanítanak figyelni magunkra, és ez a figyelem, amit önmagunkra fordítunk szeretettel tölti el a lelkünket. Visszavezet önmagunkhoz, hogy jobban figyeljünk önmagunkra, mi a jó nekünk, és mit tehetünk mind azért, hogy jobban érezhessük magunkat. Ezek a tettek pedig mind-mind az önszeretetünk gyakorlását növelik.

Kép: pexels.com

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.