Túlterheltté, stresszessé váltál? Ahogy telik az idő, úgy érzed, hogy több feladatod van, mint amennyi idő a rendelkezésedre áll? Hogyan lehet jól beosztani az időnket, a mai rohanó, felgyorsult világban?

A trükk a jó szervezésben rejlik és abban, hogy a feladatainkra hatékonyan felhasználjuk a rendelkezésünkre álló időnket, azért hogy naponta több dolgot is elvégezhessünk. Ez segít csökkenteni a stresszt, és jobb lesz a munkavégzésünk.

Az időgazdálkodás egy olyan készség, amely minden ember számára elérhető, tanulható módszer. Gyakorlást, egy kis átszervezést követel tőlünk, hogy megtanuljuk jól beosztani az időnket. Fedezd fel, hogy neked melyik módszer működik a legjobban!

Ne legyél saját magad ellensége

Mindannyiunk számára gyakori jelenség, hogy sokkal több feladatot vállalunk, mint amennyit elbírunk. Ez gyakran stresszhez és kiégéshez vezethet.

Nem baj, ha kevesebb dolgot vállalsz, attól még nem leszel kevésbé jó csapatjátékos. Sokkal többre mész azzal, ha kevesebb munkát vállalsz, de azt tökéletesen és határidőre képes leszel megcsinálni, mint azzal, ha túlvállalod magad és aztán mindenkinek magyarázkodhatsz.

A munka prioritása

A nap kezdetén, tegyél olyan feladatokat a prioritásod elejére, amelyek azonnali figyelmet igényelnek. A nem fontos feladatok sok időt vesznek el. A fontosabb napokon, csak néhány sürgős feladatot végezz el, míg a kevésbé fontos feladatokat a következő napra át lehet vinni. Ne akarj mindent egyszerre megcsinálni, mert abból legtöbbször az lesz, hogy semmivel sem végzel.

Ütemezési feladatok

Vigyél magadra tervezőt vagy jegyzetfüzetet, és készíts listát minden olyan feladatról, amelyeket meg kell csinálnod.

Készíts egy egyszerű “Teendő” listát még reggel, indulás előtt és fontold meg a feladataidat, összpontosíts a lényegre. Győződj meg róla, hogy ezek közül, mely feladatokat vagy képes könnyedén teljesíteni aznap.

Kezd korán

A sikeres férfiaknak és nőknek a közös metszéspontjuk az, hogy a napot korán kezdik. Így időt teremtenek önmaguk számára, hogy kicsit átgondolják és megtervezzék a napi teendőket. Ez az oka annak, hogy a sikeres, hatékony emberek mindig korán ébrednek fel .

Állíts be határidőket

Ha van egy feladatod, állíts be egy reális határidőt, és ragaszkodj hozzá.

Próbáld meg úgy beállítani a saját határidődet, hogy az néhány nappal a tényleges határidő előtt legyen. Így jut időd más fontos feladatokra is, és még jó érzésed is lesz, hogy valamit nem hagytál az utolsó pillanatra. Ne feledkezz meg arról sem, hogy megjutalmazd magad, amiért mindent ügyesen kézben tartottál.

Tarts rendszeres szünetet

Naponta többször, 10-15 percre iktass be egy kis szünetet. Ha sokat dolgozol egyfolytában, akkor megemelkedik a stresszszinted, lankad a figyelmed és a koncentrációs készséged. Egy kis szünettel, sokkal több energiával tudod majd folytatni a munkád

Kerüld el a halogatást

A halogatás az egyik olyan dolog, amely rossz hatással van a teljesítményre. Lehetséges, hogy elpazarolod az alapvető idődet és energiádat. Ez nagy problémát jelenthet mind a karrieredben, mind a személyes életedben. És végül csak stresszt, önostorozást szül benned. „-Már rég megcsinálhattam volna!”

Egyszerre csak egy dologra koncentrálj

A legtöbb ember úgy érzi, hogy a multitasking hatékony módja, hogy egyszerre több dolgot is lebonyolítsunk, de az igazság az, hogy jobb, ha csak egy dologra koncentrálunk. A többszintű munkavégzés gátolja a hatékonyságodat, a teljesítményedet és a minőségi munkát.

Használj tennivaló listát és határidőket, hogy segítsen koncentrálni!

Te hogyan gazdálkodsz az időddel?

Kép: unsplash.com/ Icon8team

unsplash.com/ Rawpixel

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.