Szeretetre és boldogságra vágyunk, de ezt nem mindig könnyű elérni. Néha a sok munka és a stressz, elhatalmasodik az életünkön és rezignálttá, kiégetté válunk. Amikor ez megtörténik, akkor szükséges, hogy átalakítsuk az életünket, és a változásra összpontosítsunk. A következő nyolc egyszerű változást gyakran elfelejtjük megtenni, miközben a változásra vágyunk. Ha valóban boldogok szeretnénk lenni, ezeket a lépéseket szükséges beépíteni az életünkbe.

#1. Fogadd el magad

Mielőtt el tudnád fogadni és szeretni a körülötted élő emberek, magadat kell elfogadnod és szeretned úgy ahogy vagy. Ha van valami, amit gyűlölsz magadban, nézz vele szembe és ha úgy érzed, hogy ez a tulajdonságod, hozzáállásod, esetleg gondolkodásod téged visszahúz,  változtasd meg.

#2. Gyakorold az együttérzést

A mindennapi életben, sok dolog hat a kedélyállapotunkra. Bosszant az igazságtalan főnököd, vagy egy bántó megjegyzés. Amikor ez megtörténik, le kell lassulnod és kicsit befelé tekintened, hogy vajon miért tapasztalod ezt magad körül? Nem lehet, hogy az a düh, vagy elégedetlenség, valójában benned gyökerezik? Ha megtanulunk másokkal együttérezni, felelősséghárítás helyett önmagunkba tekinteni, rengeteg felesleges teher alól szabadítjuk fel önmagunkat. Ha meg sem próbálunk együttérezni másokkal, akkor annak az lesz a következménye, hogy kegyetlenséget, féltékenységet és haragot tapasztalunk meg a lelkünkben. Biztos, hogy ezt szeretnénk?

#3. Figyelj a saját igényeidre is

Miközben szeretettel közeledsz másokhoz, és segíteni igyekszel másokon, ne felejtsd el, hogy erre neked is szükséged van. Csak akkor tudsz jól adni, ha benned egyensúly van. Ha nem vagy elégedett az életedben, akkor ne hagyd figyelmen kívül ezt az érzést. Figyeld meg, hogy a szellem, a test és az érzéseid, hogyan próbálja a tudtodra adni, hogy mire van szükséged.

#4. Ha Te sem hiszed, a világ sem fogja elhinni

Az egyik legnagyobb oka annak, hogy az emberek boldogtalanok, az az, hogy nem hisznek önmagukban, sem az életben. A hited mutatja az erődet és az irányt, hogy mit akarsz az élettől. Ha úgy élsz, hogy ezek ellentétesek a meggyőződéseiddel, bűntudatot és boldogtalanságot fogsz tapasztani.

#5. Keresd meg a szándékaidat

Egy másik gyakori probléma az, hogy nincsenek céljaink és szándékaink. Álmodozunk az életről vagy éljük? Nem korlátozhatod le a szándékaidat, csak mert attól félsz, hogy a fejedben létező akadályok és problémák valóságosak. A saját szándékaid irányítják az életedet és teremtik meg a világban tapasztalt élményeidet.

#6. Ne várj jelekre

Ez a probléma az előző ellentéte. Vannak, akik soha nem indulnak el megvalósítani önmagukat, mert nem állítanak fel célokat és szándékokat. Más emberek azért tapasztalnak boldogtalanságot az életükben, mert túl sokat várnak. Amikor elvárásai nem teljesülnek, szenvedést és szomorúságot tapasztalnak. Nem csak álmokat és célokat kér tőlünk az élet, hanem cselekvést is. El kell fogadnod azt a tényt is, hogy problémák, akadályok lesznek az út mentén, de ez nem jelenti azt, hogy nincs miért elindulnod. Ahogyan azt is meg kell értenünk, hogy nem kényszeríthetjük a világot arra, hogy az megfeleljen a saját elvárásainknak. Nekünk kell átalakulnunk, ha változást szeretnénk.

#7. Ne engedd el az álmaidat

Amikor feladjuk álmainkat, lemondunk a lelkünk egy részéről. Az embereknek természetesen vannak reményei és törekvései az életben. Ha elengeded az álmaidat, elengeded a törekvéseidet és egy részedet. Soha ne add fel az álmaidat vagy mondj le azokról a dolgokról, melyektől igazán szárnyal a lelked.

#8. Légy öntudatos

Senki sem tökéletes. Mindannyian egy fejlődési folyamatban, állandó növekedésben létező lelkek vagyunk. Ahhoz, hogy jobb emberré válj, ismerned kell a hibáidat. Ismerni, elfogadni és túlnőni rajtuk, nem bántani magad miattuk. Ha ismered a félelmeidet és a hibáidat, akkor már képes vagy megváltoztatni azokat.

 

Kép: unsplash.com/Darius Bashar

unsplash.com/Thought Catalog

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.