Pár tipp, tőlem, nektek, hogy a mindennapjaitokat boldogabbá varázsoljátok. Nekem bevált, remélem nektek is be fog!

#1. Randevúzz önmagaddal

Szánj egy napot magadra. Egyedül lenni néha nagyon is jó. Aki képes önmagával lenni, az valószínűleg sokkal kiegyensúlyozottabb ember. Sétálj egy nagyot csak úgy, vagy csinálj valami olyat, amit régóta szerettél volna. Nem kell senkire várnod, nem ciki önmagunkkal programot csinálni, sőt nagyon is szórakoztató. A partnered most te magad vagy, figyelj befelé, érezd jól magad, és elképzelhető, hogy ezalatt a program alatt, ráébredsz mennyire hiányoztál már önmagadnak, és mennyi mindenről feledkeztél meg, a körülötted lévő emberek miatt. Ez a nap legyen csak a tied, senki és semmi ne számítson csak te. Néha a magunkkal töltött idő, segít visszatalálni a valódi vágyainkhoz, és megtanít meghallani saját szívünk hangját.

#2. Hálanapló

Észrevetted mennyi időt töltesz azon gondolatok morfondírozásával, hogy mi hiányzik az életedből? Fordíts nézőpontot, és figyelmedet összpontosítsd arra, mi mindened van most az életedben. Legegyszerűbb módja, hogy tudatosan változtass a nézőpontodon, negatívból pozitívba, ha hála naplót vezetsz, vagy ha nincs kedved írni, lefekvés előtt is megteheted, hogy értékeled, hogy aznap, milyen jó dolgok történtek veled, vagy mi az, amiért jelenleg hálás lehetsz. Ha ezt rendszeresen megteszed, rövid időn belül, az elméd, elkezd átalakulni, és előbb a dolgok jó oldalát veszi majd észre, nem mellesleg a vonzásnak köszönhetően, még több dolog ér, aminek örülhetsz.

#3. Álmodj

Engedd szabadjára a fantáziádat, és naponta szánj arra időt, hogy álmodozol. Minél tisztábban jelenítsd meg a fejedben, amire vágysz, amit szeretnél. Éld át, mintha most történne veled. Tegyél ebbe a vizualizációba annyi érzelmet, amennyit csak képes vagy átélni, mintha már most is úgy lenne. Legyen az apróság, vagy egy nagyobb álom, ha naponta tudatosan álmodsz így, ne csodálkozz azon, ha egyszer csak ez az álom, valósággá válik.

#4. Kis célok kitűzése

Nagyszerű önbizalom növelő gyakorlat, ha céljaidat, kis részletekre bontod. Lásd a nagy egész tervet, de koncentrálj arra az első lépésre, amit most képes vagy megtenni érte. Ezzel a módszerrel, nem csak hatékonyabban haladsz majd a célod felé, de a kis sikerek, emelik az önértékelésedet, a magabiztosságodat is, amivel egyre könnyebben veszed majd az akadályokat is.

#5. Ürítsd ki magad

Nap végén, engedj meg magadnak legalább 5 percnyi lazítást, hogy kiereszd, az aznap ért ingereket, esetleg kellemetlen rossz élményeket. Feküdj le pár percre, és csak relaxálj. Ne figyelj semmi másra, csak a légzésedre, hagyd, hogy az a sok kavargó gondolat, és párbeszéd, csak legyen benned és te, mint kívülálló, csak a megfigyelője, majd útnak eresztője legyél a gondolataidnak. Megteheted ezt egy forró kádban, gyertyákkal, bárhogyan, ami téged lecsendesít, kikapcsol. Észre fogod venni, hogy ha képes vagy rendszeresen beiktatni az életedbe ezt a csekély idejű semmit tevést, sokkal koncentráltabb, kiegyensúlyozottabb leszel, és a problémamegoldó képességed is javulni fog. Lefekvéskor pedig, azzal a tudattal térj nyugovóra, hogy készen állsz arra, hogy a holnap elhozza a lehető legjobbat számodra.

#6. Írd ki magadból

Van, hogy egy helyzet, egy probléma, egy minket nyomasztó állapot, szinte már annyira bekebelezett, hogy nem látjuk a fától az erdőt, és képtelenek vagyunk beszélni róla másoknak. Ilyenkor vegyél egy papírt a kezedbe, és gondolkodás nélkül, írd ki magadból, ami benned van, mintha csak magaddal beszélgetnél. Csak kezdj el írni, jönni fog magától minden. Ez a kis terápia, nem csak könnyít a lelkeden, hanem segít kibontani, mélyebben megérteni, és esetleg más perspektívából rátekinteni a helyzetedre. Ezzel a magad felé tett őszinte kitárulkozással, felszabadító meglepetéseket okozhatsz, talán olyan dolgokat is leírsz, amit eddig magad előtt is rejtegettél, vagy nem vettél észre.

#7. Élvezd a kockázatot

Mikor csináltál utoljára valamit először? Mi az, amit mindig is ki akartál próbálni, amit most rögtön kipróbálnál, ha nem félnél a hibázástól? Váltsd cselekvésre az ötleteidet! Legyen az bármi, ne kifogásokat gyárts, egyszerűen csak kezd el, próbáld ki, nincs bírálat, sem megfelelés, csak azért tedd, mert neked jól esik. Elmondhatatlan szabadság érzetet, és határtalanságot ad, ha mersz megtenni végre olyan dolgokat, amit mindig is akartál, és csak a kifogások miatt, eddig nem tetted meg. Az egész személyiségedre hatással lehet, ha mersz kilépni a komfortzónádból, és új dolgok felé indulsz. Bármire képes vagy, ha eléggé elhiszed.

Te mit teszel meg a hétköznapokban önmagadért? Oszd meg a tapasztalataidat kommentben!

Képek: Photo by Joanna Kosinska on Unsplash, Photo by Roberto Nickson on Unsplash

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.