A szingliség előnyeit sem kell már-már zavarba ejtően túltolni, hiszen emberek vagyunk, ösztönösen kapcsolódni szeretnénk, de ha már így alakult, annak is oka van, használjuk ki pozitívan. Nézzük meg, miért is jó szinglinek lenni.

Természetes, hogy egy hosszabb egyedül töltött periódust követően már vágyunk valakire, szeretnénk kitölteni az űrt az életünkben. Az ilyen időszakok mégis arra tanítanak, hogyan találhatjuk meg a boldogságot egyedül. Ha már egyedül is egészek vagyunk, akkor tudunk igazán, egészségesen kapcsolódni valakivel, valódi boldogságot megtapasztalva. Itt van 5 egyszerű módja annak, hogy hogyan lehetsz egyedül is boldog!

Gondoskodj többet a családodról

Biztos vagyok benne, hogy ezt már elégszer hallottuk, de tény, hogy a meghitt család légköre, ahol otthon lehetünk, ahol szeretet vesz minket körbe. Ez többet ér minden emberi kapcsolatnál. A gondoskodás nem azt jelenti, hogy elhalmozod őket minden földi jóval, a gondoskodás igazán azt jelenti, hogy jelen vagy, figyelsz rájuk. Minőségi időt töltesz a családoddal, gyakrabban felhívod, meghallgatod őket. A családoddal töltött idő, visszahozhat a jelenbe, harmóniát teremt a lelkedbe, nem mellesleg szerető közeg vesz körül. Ez az érzés pedig feltölt energiával és új perspektívát ad az életednek.

Próbálj ki valami újat

Itt az idő, hogy belevágj valami új dologba. Lépj ki a komfortzónádból. Merülj bele életed tengerébe. Biztos, hogy van olyan hobbi, valami, ami iránt érdeklődtél, de eddig sosem merted kipróbálni. Rajta! Meglátod mennyi új impulzust, örömöt merítesz az ilyen élményekből. Lépd át a határaidat mert minden kis siker növeli majd az önbizalmadat és így a pozitív kisugárzásodat. Tanulj meg magadra fókuszálni. Most teheted, most nincs más, akivel törődnöd kell. Így fogod megtanulni igazán, milyen egyszerű saját magadnak is örömet szerezni, anélkül, hogy ehhez szükséged lenne egy társra.

Figyelj magadra

Nem feltétlenül kell mindig valakivel együtt lógnod, csak azért, hogy ne érezd úgy, hogy egyedül vagy. Az egyedül töltött perceknek is megvannak a maga szépségei és időnként egészséges is. Csinálj egyedül programot, menj el sétára, vagy szervezz magadnak egy szépségnapot. Ez nem csak a testedet, hanem a lelkedet is feltölti majd. Érezd magad gyönyörűnek. Olvass el egy jó könyvet, vagy nézz meg egy filmet, amit senki nem akart veled megnézni. Az a lényeg, hogy észre vedd, rengeteg dolgot megtehetsz te is magadért, amitől elégedett és boldog lehetsz.

Tölts minőségi időt a barátaiddal

Most nem kell hazasietned, mert a társad vár, most nem kell kicentizni a legjobb barátoddal töltött időt. Az igazán jó barátok, egy ilyen időszakodban, képesek kimozdítani téged a holtpontról. A barátaid pontosan azok az emberek, akik a legjobban ismernek és akik úgy szeretnek ahogy vagy. Velük mindig észreveszed az élet napos oldalát. Ezért ne fukarkodj az időddel, ha róluk van szó, tölts velük minél több időt.

Értékeld, amid van

A szingliség képes belőlünk kihozni a féltékenységet, az irigységet, a fókuszt arra, ami most nem lehet a miénk. Másokat szomorúan nézünk, hogy nekik milyen jó, hogy a párjuk oldalán nevetgélhetnek, összebújhatnak, ugye mind ismerjük ezt az érzést? Természetes, hogy olykor Te is így érzed magad szingliként, de nem kell folyton ezen rágódnod. Inkább vedd észre, hogy mi mindened van. Amíg azon keseregsz, hogy most milyen rossz neked egyedül, addig nem is történhet veled semmi jó és még a saját kedvedet is elrontod. Ha a fókuszodat a hiányodról a bőségedre fordítod, akkor viszont tudatosan teszel azért, hogy örülj, hogy hálás légy ezek az érzések pedig megnyitják az ajtót a pozitív tapasztalatoknak. Gondold végig, hogy most éppen miért lehetsz hálás, értékeld az életedben azt, amid van, a családodat, a barátaidat, az otthonodat, a munkádat. Életed bőségeire figyelj és akkor azon kapod majd magad, hogy egyre több ilyen dolog áramlik be az életedbe. Így fog megérkezni az a társ is, akire annyira vágysz, addig élvezd, hogy most még egyedül vagy, fedezd fel újra az életed apró örömeit.

Te még hozzá tennél valamit? Írd meg kommentben.

Kép: pixabay.com

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.