Egyre több embert érint részlegesen vagy hosszú távon a szorongás, ezen belül is a pánikroham. Sokan nem veszik komolyan és azt gondolják a pánikbetegségben szenvedő ember, csak túloz és csak az elméjében létezik az a bizonyos félelem. Igen, valóban pszichés eredetű zavarról van szó, de ha vesszük a fáradtságot, hogy jobban megértsük ezt a témát, akkor tudhatnánk, hogy az elme, nagyon sok dologra képes hatni, főleg stressz hatására. Itt van néhány tipp, arra az esetre, ha egy társad segítségre szorulna vagy ha a te életedet nehezítik ezek a visszatérő rohamok.

Nevezz meg 5 dolgot

Ez egy nagyon egyszerű gyakorlat és pont emiatt hatásos. Bárhol vagy éppen, keress magad körül 5 tárgyat. Nevezd meg őket, akár ki is mondhatod hangosan és gondold végig, hogyan készültek, mire jók stb. A gyakorlat lényege, hogy az elmédnek feladatot adj. Igen, ez egy elterelő hadművelet és segít visszarántani téged a jelenbe.

Legyen nálad mindig egy személyes tárgy

Bármi lehet, ami számodra fontos. Legyen ő a kabbalád, aki erőt ad, amikor szükséged van rá. Hívd elő, a hozzá kötött emlékeidet. Ez a gyakorlat azért jó, mert erős érzéseket tud benned ébreszteni és ezeknek az érzéseknek a segítségével felül tudsz kerekedni a szorongásodon.

Figyelj a légzésedre

A legrégibb és legmegnyugtatóbb módszer. Semmi nem kell hozzá, csak a figyelmed. Ha úgy jobb, számold hányszor veszel levegőt és hányszor fújod ki.

Vétózd meg a félelmeidet

Ismerős lehet, amikor jön a pánik és a fejedben életre kelnek az irracionális gondolatok? “- Rosszul leszek, nem tudom megtenni, nem tudom uralni, most tényleg nagyon ver a szívem!” stb. Ha már gyakorlott pánik rohamos vagy, akkor sokkal könnyebb ezt a trükköt használnod, mint azoknak, akik még újak. Aki már átesett több ilyen kellemetlen rohamon, állapoton, az tudja már, hogy mi történik. Mindig ugyanaz. Pont ebből meríthetsz erőt és ennek segítségével gyorsabban is elmúlik. Hiszen már annyiszor megtörtént! Már nem tudsz hinni a félelmeidnek, hiszen legutóbb is jobban lettél és tudod, igazából most sem lesz ez másként.

Volt már dolgod pánikrohammal? Esetleg a környezetedben szenved tőle valaki? Neked mi segített? Öröm, ha megosztod a tapasztalatidat.

Kép: pixabay.com

unsplash.com

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.