Néha túlságosan a vállunkra vesszük a világot, és ahelyett, hogy a világ egy jobb hely lenne számunkra egyre jobban beszűkítjük tévképzeteinkkel.

Íme 17 dolog, amit azonnal kihúzhatsz az aggodalmaid listájáról, felszabadítva ezzel önmagadat.

#1. Ne érdekeljen mit gondolnak mások

Mikor túl sokat foglalkozol azzal, hogy mások mit mondanak rólad, akkor elkezdesz nekik megfelelni, ezzel együtt az ő életüket élni és nem a sajátodét.

Ez a Te életed, a Te döntéseid, és a Te választásaid. Mások imádnak ítélkezni, hagyd meg nekik ezt a szórakozást, de mi lenne, ha ez többé nem lenne hatással rád?

#2. Megpróbálni helyesen viselkedni minden pillanatban

Ennek elfogadásával az életed egy folyamatos kényszeres, görcsös, és hazug megfelelés lesz. Ugyan! Senki sem tudhat mindent minden helyzetben jól csinálni, ember vagy, nem beprogramozott robot (jó esetben) merj az lenni, aki vagy, akkor is ha ezzel olykor hibát követsz el, abból lehet igazán tanulni, nem a megfelelésből.

#3. A tökéletes test hajszolása

A tökéletes test hazugság. Ne enged meg, hogy ez a képzet összezúzza az önbizalmadat. Úgy vagy elég jó, ahogy vagy.

#4. 10 cm-es sarkok

Ha ez a Te stílusod, és jól érzed magad benne tedd. De csak a divatért ne okozz magadnak és a lábaidnak kényelmetlen perceket.

#5. A múlt hibái

Tanulj meg gyakrabban megbocsátani magadnak. Ne legyél kemény magadhoz, mind követünk el hibákat, és csinálunk rendetlenségeket az életünkben. Fogadd el, hogy nem lehetsz mindig tökéletes, és engedd el az önmarcangolást vétkeid miatt, ami megtörtént azon már nem tudsz változtatni, de tanulhatsz belőlük és ez a lényeg.

#6. Ne engedj a pletykának

Mindenki jobb, ha a saját életével foglalkozik, főleg, ha kényszeresen másokéval akar, ideje elgondolkodni miért nem jó a sajátja. Nem szép dolog a pletyka, ne legyél se résztvevője, se elindítója. Tartsuk tiszteletben egymást életét és döntéseit.

#7. Engedd el mások jóváhagyását az életedhez

Ha folyton az emberek jóváhagyására vársz, vagy az értékelésükre, bele fogsz rokkanni a sok visszautasításba, arról nem is beszélve mennyire függővé teszed saját értékességedet másoktól. A szépséged, a nagyszerűséged, a jó képességeid nem mások erénye, csak is a tied. Nem másoktól kell ezt visszaigazolva érezned, hanem neked kell tudnod, elhinned, élned.

#8. Engedd el azt, aki nem értékel

Te vagy, és mindig is leszel. Nélküle is, lehet nélküle még jobban. Tudd kijelölni a saját egészséges határaidat, amit ha mások átlépnek, akkor ne pazarold rájuk tovább a figyelmedet. Nem kell emiatt haragot dédelgetned magadban irántuk, nem kötelező, hogy valaki szeressen, de neked sem kötelező elviselned, ha nem úgy bánnak veled, ahogyan azt megérdemled.

#9. Kudarc

A kudarc lehetősége a Te hozzáállásodtól függ, semmi mástól. Amíg állsz, amíg lélegzel, és hiszel önmagadban, addig nem buktál el, ha viszont előre fel is adod, máris vesztettél.

#10. Szabad péntek este

Ne engedd, hogy befolyásoljon az, hogy mások szerint mi a menő program péntek este és ne csüggedj, ha neked ez az estéd a naptáradban üres áll még. Mi is az, amire már olyan rég időt akartál szakítani? Megkaptad hozzá az időd, jó szórakozást!

#11. Like vadász

Ha valamit megakarsz osztani a facebookon vagy az instagramon keresztül, tedd azt azért, mert jól esik, mert Te visszanézve emlékezni szeretnél arra a pillanatra, vagy mert amit megosztasz azt értékesnek találod, úgy gondolod, hogy lehet mások számára is az lehet. De ne a like miatt válj szociális média celebbé és önértékelés hiányban szenvedővé.

#12. Ami neked nincs

Mindig lesz valami, ami nincs, ami több, ami jobb. Ha folyton erre figyelsz sosem veszed észre mennyi értékes dolog/személy birtokában vagy már most. Készíts listát, amiért hálás lehetsz, mert van miért, meglátod, ha megváltoztatod a nézőpontodat, és a hiány helyett a bőségre koncentrálsz, annak adsz energiát, hogy abból még többet kapj.

#13. Bosszú

Hagyd a bosszút a sorsra, Te ne alacsonyodj le ilyen szintre, és ne mérgezd magad ilyen alattomos dolgokkal akkor se, ha ítéleted szerint jogosan járna annak, akinek szánnád. Nem a mi dolgunk revansot venni, azt az élet megteszi, Te ne mocskold be a kezedet. Emelt fővel távozz, és okulj a veled történtekből. A gőg helyett, néha vedd észre a másik csak azt tudta adni amire akkor, ő, ott, képes volt, ezért kár gyűlölködni, ő még itt tart, az, hogy viszont Te hogyan reagálsz erre, az már arról tanúskodik, Te hol tartasz! Gondold meg.

#14. Mi lenne ha..

Ne kergesd magad őrületbe azzal, hogy azon agyalsz mi lesz a még be nem következett jövőben. Főleg mert ezzel éppen a jelenedet veszíted el minden egyes pillanatban, mikor a még el nem ért jövőt analizálod, túlagyalod. Ez egy ördögi kör. Emberek az egész életüket elveszítik sokszor így, hogy a távoli jövőben élnek rögeszmésen. Elrontva ezzel a most pillanatát és a minden új pillanatban érkező jövőjüket is. Élj, ne gondolkodj róla, hogy majd, hogy fogsz, a mostban élj.

#15. Anyagi javak

Hatalmas ház, mindig teli bankszámla, kocsi a garázsban.. Valóban ezek a boldogság alapkövei? Persze, hogy nem. Építsd magadnak életet, de olyan életet, amire Te vágysz, aki Te szeretnél lenni. Éld meg önmagad, éld meg az életed minden pillanatát, ez az igazi boldogság, minden más múlandó, de ezeket a tapasztalatokat, ezeket a gazdagító érzéseket nem veheti el tőled senki.

#16. Megbánás

Fogadd el az eredményeket az életedben ítélkezés nélkül. A hiba, mint fogalom csak az emberi elmében létezik. Nézd meg inkább, hogy hova jutottál. Ha épp most rossz tapasztalatod van, akkor a jelenlegi helyzeted áldását csak később érted meg, de biztos vagyok benne, hogy ha a múltba tekintesz, ott találsz számtalan olyan esetet az életedben, amit lehet, hogy elsőre fájdalmas tapasztalatként éltél meg, de végül mégis csak volt értelme. Később összeállt a kirakós és csak több lettél, erősebb, magabiztosabb, ha más nem is, de tapasztaltabb és ezáltal bölcsebb. Nem szabad semmit megbánnunk, mert minden hozzánk tartozik, és minden, ami velünk történt, vagy történik épp, arra szükségünk volt, vagy szükségünk van, csak meg kell tanulnunk címkézés nélkül élni az életünk eseményeit és meglátni bennük azt, amit hozzánk tett, ami tanított.

#17. Elég jó

A kedvencem. Mi az, hogy elég jó? Kinél van az a kódex, ami megmondja, hogy milyen az elég jó, és ki az, akinek ezt jogában áll megítélni? A fejedben létezik ez a két szó, ráadásul végtelen soha el nem érhető előjellel. Nem leszel elég jó, ha mindig elég jó akarsz lenni, és nem tudod, hogy már az vagy. Nincs semmilyen mérce, amihez mérned kellene magadat. Csak neked elhinned, hogy pontosan úgy ahogy vagy, már most is készen vagy arra az “elég jó”-ra, amit folyton feljebb és feljebb pakolsz a fejedben, és amit így a saját magad értékelésének hiányában sosem érsz el. Kérlek, emeld le ezt a két szót arról a legfelső polcról, dobd ki az agyad lomtárába, töröld onnan is, és vedd észre, hogy milyen csodálatos vagy!

 

Kép: stocksnap.io

unsplash.com/Brooke Cagle

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.